Et lille nyttigt (jule) tip

Hvis dit barn leger med playmobil eller Lego, så har jeg et lille nyttigt (jule)tip til dig. Du kan nemlig give dit legetøj nyt liv – og det gavner både din pengepung og miljøet. Ja, du hørte rigtigt. Også miljøet 😉

Jeg er ikke fjende af forbrug. Det er svært med fire børn – men det skader jo ikke lige at tænke sig lidt om. Som du måske fangede i vores test af stofbleer, så tiltaler bæredygtighed os meget, og derfor er genbrug en god måde at nedsætte forbruget lidt på. Det er naturligvis også en super måde at spare en masse penge på – så det er jeg gennem årene blevet lidt af en ørn til.

Playmobil, reservedele, spareparts, playmobil.com, lifehack, Reshopper, genbrug

Giv dit gamle legetøj nyt liv

Jeg er i gang med alle ungernes legetøj her op til jul. Sættene samles og tælles op, bygges igen, ødelagte ting smides ud og så finder jeg serienumrene og skaffer nye reservedel hjem. Jeg bliver helt høj af det.

Lego, reservedele, spareparts, lego.com, lifehack, Reshopper, genbrug
Jeg har også lige ordnet Noahs Minecraft Lego, fordi det skal bruges som dekoration/udstilling på hans nye værelse. Sådan kan mulighederne egentlig fortsætte i det uendelige.

Sættene bliver intakte og kan leges med igen – og du højner også gensalgsværdien, når der ikke mangler noget. Det er også værd at huske. Win win.

Den helt store gevinst med det her lille “hack” opnås, når du køber brugt. Sophia elsker Playmobil, og jeg har i år været super heldig at finde en heeeeeel masse brugt (som du måske læste i Julen er lige om hjørnet, er jeg på udkig hele året). Det meste er i perfekt stand, men jeg var også så heldig at gøre et helt vildt røverkøb på et kæmpe stort prinsesseslot, fordi der netop manglede nogle dele, og sættet var rodet lidt sammen med noget andet Playmobil (ok, det er mormor, der har gjort røverkøbet – jeg fandt det bare).

Så jeg gik på nettet og bestilte reservedelene hjem – og Sophia er fuldstændigt ligeglad med, at hendes legetøj er preowned. Hun gider alligevel ikke sidde og samle det, hun vil lege med det samme – og vi har ikke alt muligt emballage, der skal smides ud.

Jeg elsker genbrug!

Sådan finder du det

Du finder reservedele eller byggevejledninger til dit Playmobil her. Du skal bruge nummeret på byggevejledningen, så det må du finde i shoppen eller på nettet. Når man lige fanger det, så er det let nok. Portoen er pebret, men det er der ikke noget at gøre ved, hvis man vil have fingrene i det. Det kan både betale sig at holde det småt eller købe stort på én gang. Portoen afgøres nemlig af nogle prisintervaller.

Skal du bruge nogle særlige reservedele, så giv ikke op. Skriv en mail direkte til deres kundeservice, og så kan de ordne det for dig (så længe sættet ikke er ældre end fem år gammelt).

Playmobil, reservedele, spareparts, playmobil.com, lifehack
Jeg fik mine reservedele for nylig. Det er købt direkte i shoppen. Nu venter jeg på resten, som jeg måtte bestille i kundeservice. Det skal desværre gøres særskilt.

Du kan finde reservedele til dit Lego her. Du skal bruge reservedelens varenummer. Det finder du i din byggevejledning (bagerst) eller online, hvis du har mistet den. Vær dog opmærksom på, at her i julen er der meget travlt, så der skal man være ude i god tid. Resten af året går det let og ganske hurtigt. Portoen er super billig og ud fra vægt, så det er lækkert.

Lego, reservedele, spareparts, lego.com, lifehack, Reshopper, genbrug
Giv dit Lego nyt liv med nye reservedele. Så kan det blive leget med igen – ellers sælges til en bedre pris 🙂

For god ordens skyld vil jeg lige nævne, at jeg absolut ikke får noget ud af at nævne hverken Playmobils eller Legos reservedelsservice – eller at du klikker dig derhen via. mine links. Det er udelukkende min egen begejstring, jeg udtrykker, og en venlig service, hvis du kunne være interesseret i at gøre brug af det.

3 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.