Kreativ påske #diy #kreativmedbørn

kreativ, påske, æg, traditioner, krea, diy

Så ramte vi påske – og hvis du ikke har nået at pynte op endnu eller stadig lige har en skudsalve krea tilbage i dig, så kig med her, når jeg smider nogle helt ukomplicerede kreative indslag. Du kan endda lave det med børnene. Uanset hvad, så hygger det godt op i hjemmet.

Jeg havde personligt ikke helt lyst til at pynte op i år, men som tingene dukkede op én efter én, så ændrede jeg alligevel mening. Det ER jo hyggeligt at tage årstiderne ind i sit hjem. Jeg har bare ikke helt fundet mit drive endnu, efter at vi mistede Noahs og Sophias far for nylig.

Det trækker i mig, ideerne er der, men overskuddet er der bare ikke. Jeg synes heller ikke, jeg helt rammer plet som før. Men heldigvis er jeg stædig, øver mig som en gal – og belønningen er jo stor, når børnene stråler.

påske, kreativ, krea, diy
Emma har været syg den sidste 1,5 uge, så det var en dejligt afbræk at rydde lidt op i kasserne, mens hun undersøgte med tingene. Det ville hun trods alt gerne.

Påske er særlig dejlig

Jeg kan normalt godt lide at være kreativ lige præcis i påsken. Dagene er blevet lysere, naturen begynder at skyde, det smager nærmest af forsommer, og man føler bare et eller andet håbefuldt i sit sind. Hvis man da ellers lige glemmer, at jeg som regel har fødselsdag omkring den årstid.

Anyways, så er der altså ikke meget Kristus død og opstandelse over vores kreationer. Der har heller ikke været den store historiefortælling over det i år. Vi har bare sat os til bordet, dykket ned i herlighederne og været sammen. Stille og roligt.

påske, kreativ, krea, diy
Emma er virkelig en champ at være kreativ med. Hun er stille og rolig, pertentlig, opmærksom – og meget hjælpsom. MEN ser hun et stykke papir og en blyant, så kan jeg godt glemme alt om mine ambitioner og kreative længsler: Så skal der tegnes hænder!

Så der kommer heller ingen dybere snak om æg, kaniner, påskekyllinger, hehe. Det vil jeg overlade til andre – eller tage den op næste år. Det interesserer mig ellers enormt meget, men man skal vælge sine kampe, ikke?

Det har alt det her om noget da lært mig.

Tag ud i naturen

Hvis du vil pynte op til påske, så er naturen et helt oplagt sted at starte. Det kræver ingen større evner, bare en saks (gerne en egnet til at klippe grene), og så er der mange smukke forårsfarver derude i buske, grøfte og træer.

Du skal selvfølgelig ikke bare vade ind i andres haver eller private skove, men mon ikke der alligevel er muligheder derude? Jeg er så heldig, at jeg har sådan en smuk busk lige ude ved min indkørsel:

påske, kreativ, krea, diy, natur, pynt

Den er helt perfekt at hænge påskeæg eller lignende på. Jeg har i år hængt porcelænsfugle med farvede bånd op i buketten. Men den er også virkelig smuk bare i sig selv.

Så er der jo også påskeliljer og vintergække. Dem har vi også en masse af i haven. Jeg er ikke havekyndig nok til at kende navnene på alle, men alt der er sprunget ud nu, er smukt at dekorere med indendørs.

Du kan også samle sten på stranden eller andre steder – måske har nogle været i haven og har en spandfuld, de vil elske at komme af med! Dem kan du male med akrylmaling eller tosca tusser. Det sidste giver naturligvis en bedre præcision.

påske, kreativ, krea, diy, sten, tosca, tusser, akryl

Papirklip

Så kan du også gribe saksen og klippe i papir. Det er jeg stor fan af, og jeg finder både inspiration på Pinterest eller tegner selv. Hvis du er lidt uinspireret, så prøv at kaste dig ud i en google søgning på billeder. Der er MASSER at tage af. Bare med “påske”, kommer du langt.

Pinterest: Søg på Påske papirklipPåske papercraftEaster papercraft

Du kan også søge på Påske tegning, hvis du vil lave andre aktiviteter med ungerne. Mulighederne er uendelige (og overlapper nok lidt).

Her ser du lidt af mine egne ting:

påske, kreativ, krea, diy, papirklip, blomster
Tegn et æg eller print en skabelon fra nettet. Så kan du nemt sætte nogle fine påskeæg i dine blomster derhjemme. Jeg har brugt designark og almindeligt papir/karton i pastelfarver.
påske, kreativ, krea, diy, papirklip
Med kun en paptallerken som base og 12 udklippede æg (samt evt. bånd), så kan du lave en fin påskekrans med æg. Jeg laver en DIY én af de kommende dage, men som du nok kan se, er det ikke raketvidenskab. Finder du en god skabelon, så er du allerede halvvejs.
påske, kreativ, krea, diy, papirklip, gækkebrev
Jeg kastede mig ud i at tegne dette gækkebrev – og det blev sådan set ret fint, synes jeg. Så i de kommende dage, vil jeg forsøge at tegne nogle flere – og bliver de gode, vil jeg lægge skabelonerne her til at printe ud. Dette her har jeg set på Pinterest. Rimene kan du selv lave eller søge på Google. Længe levet internettet 🙂

Ingen påske uden æg

Selvfølgelig er der ingen påske uden æg – ikke herhjemme i hver fald. Det indebærer for det første at puste en helvede masse æg. ELLER købe dig fra det, som jeg så, at man faktisk kan i Netto i år. Men skynd dig. De er allerede landet blandt påske-restvarerne, så jeg i dag.

Ikke desto mindre har vi selv pustet en hel masse æg, fordi det er “sjovt” (ok, jeg havde ikke opdaget Nettos spotvarer endnu) – og så har vi farvet dem med nogle fine farver fra Lidl’s påskesortiment. Jeg har været ende og hamstre – for det er godt nok en love story.

Det er blevet rigtig flotte. Dem skal vi dekorere de næste par dage, så jeg er spændt på resultatet. Jeg vil også prøve at farve nogle af de “færdigkøbte” æg.

Traditioner kan jo være mange ting

Jeg synes, vi faktisk har gjort det ret pænt i år. Fra slet ikke at have lyst, til at være lidt træt af de sædvanlige perleplade-kreationer og æggepusteri, så fandt vi faktisk vores egen skæve vej gennem traditionerne. Så kan man jo mene om papirklip, natur, sten og æg, hvad man vil.

Selvfølgelig har børnene også været underkastet det traditionelle chokolade mekka af kaniner og lignende helvedes påfund til årstiden af ting, man kan stoppe i munden. De elsker det!

De to store har været hjemme ved farmor og farfar og hygge i nogle dage. Der har de været ude i haven og finde påskeæg – en tradition, jeg er SÅ glad for, at de holder fast i. Den havde de med deres far. Jeg har altid syntes, det var lidt amerikansk, men alt er jo ændret nu. Nu holder man fast med næb og klør i de rester, man har.

Jeg har valgt ikke at overtage det hele, men derimod dele tingene med dem, som jeg delte med ham: Hans forældre og søster vil jo lige så gerne bevare ham, som jeg vil, så det er helt optimalt at lade dem gøre det – eller nogle ting gør vi jo sammen. Det giver mig virkelig en mærkelig lettelse midt i det hele – og jeg kan mærke, at jeg er oprigtigt glad for dem. Det er vi alle sammen. De har også taget godt imod os fra deres side.

De tog også ud til graven og lagde de sten, vi havde lavet til ham og to perle kreationer fra hans lejlighed. Der var også en hel masse andre ting; laminerede tegninger, skoleting (som ungerne gerne vil dele med ham) og flere kreationer. Jeg har også en far-kop, jeg vil sætte blomster i en dag…

Jeg har savnet ham her i påsken.

Måske er det sådan, at det bliver, når højtiderne kommer.

Når tiden går, og han ikke svarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.