Fix dit parforhold, ja, fix dit liv!

/Sponsoreret indlæg/
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Jeppe og jeg har været på hård prøve gennem de seneste par år. Med næb og klør har vi måtte kæmpe for forholdet og hinanden under et evigt voksende læs af problemer og belastninger.
Det har sat sine spor på overskuddet. Det har sat dybe spor i parforholdet. For når man løber rigtig stærkt, og tiden er enormt knap til opvask, støvsugning, vasketøj og hverdagens logistik, så er det dér, man ender med at spare. På tiden sammen. Og det er nok det værste, du faktisk kan gøre. For når alt andet sejler – når du har SÅ meget ansvar hele tiden – så er det i virkeligheden, det eneste, du har tilbage at holde fast i. Hinanden.

Langdistanceforhold

Jeg har faktisk flere gange begyndt på et indlæg, der handlede om mit langdistanceforhold. Mit langdistanceforhold til min mand og til mig selv. For man mister kontakten til begge dele. Og så begynder gnidningerne, misforståelserne og den dårlige stemning. Man begynder at skændes. Det er en ond spiral. Vi har endda overvejet, om vi skulle gå fra hinanden. For er vi i virkeligheden slet ikke gode for hinanden, når vi opfører os sådan?
Heldigvis ved vi godt, at det handler om overskud, ikke kærlighed. Det handler om distance. For vi savner hinanden. Stadigvæk. Det må være et godt tegn, ikke? Så når det er konstateret, så bliver man jo nødt til at overveje, hvor den går så galt, at vi når derud.
Hvorfor mister man kontakten? Til hinanden og sig selv? Begge dele er den direkte vej til mistrivsel. Så hvor kan man skrue?

Det bedste, vi har gjort for os selv

“When a flower doesn’t bloom, you fix the environment in which it grows, not the flower”.
Alexander Den Heijer
Nå, men nu kommer det til at lyde farligt simpelt: Det er det ikke! Men jeg vil alligevel dele de prioriteringer, som vi har været igennem; og så skal du høre, hvad den helt afgørende faktor har været for, at det kunne ske.
For det første har vi sat hårdt ind over for vores fysiske helbred: Træning, kost og søvn. Ja, ok, søvn er en drilsk faktor med fire børn, men det er noget, vi prioriterer så højt, som det nu kan lade sig gøre. Vi spiser sundt og regelmæssigt uden at være hellige. Vi træner en hel del – og lader være, når der er brug for, at vi ikke gør det (nogle gange ER der ikke timer nok i døgnet).
Vi har skabt struktur og overblik ved at sætte tavler op: Vi har en ugetavle til ugens aftaler og ting, vi skal huske. Vi har en tavle til at hjælpe de to store med at huske deres ting. Den hænger i køkkenet og har med sin synlighed for alle ganske enkelt udrettet magi.
Vi er begyndt at bruge madplan. Vi får én tilsendt med indkøbsliste og det hele hver lørdag. Den har vi kørt i mange måneder nu, og lige nu overvejer vi, om vi skal prøve kræfter med en måltidskasse, da vi synes, der er lidt for meget madspild, og det måske nok bliver lidt for låst med syv dage om ugen.
Men den allerbedste ting, vi har gjort for os selv…. Det er rengøringshjælp! “A-hvad-for-en-fisk”, tænker du måske? “Er det bare det?” Ja, den er god nok: Har du overvejet, hvor meget tid du faktisk får til rådighed, hvis en anden overtog den opgave? Tænk over det et øjeblik… Ja… Nu tror jeg, du er med. Vi har simpelthen prøvet Happy Helper: Og jeg må bøje mig i støvet for ikke bare resultatet i mit hjem, men effekten på hele vores familieliv og parforhold.

Happy Helper: Tid til alle de vigtige ting

Happy Helper er et firma, der formidler rengøringshjælp. Du booker selv din glade hjælper via hjemmesiden, og det er virkelig nemt. Man kan også kommunikere med sin hjælper via siden – og få svar på de spørgsmål, som du kunne have, fx “hvad skal jeg selv stille til rådighed?” eller “hvad kan jeg egentlig forvente af min Happy Helper?”. Jeg havde lidt problemer med den første, jeg valgte (hun reagerede ikke på min anmodning), men der var firmaet lynhurtigt til at reagere. De tilbød faktisk at hjælpe, før jeg selv nåede at kontakte dem. Temmelig imponerende. Jeg ringede til kundeservice (der har KANON åbningstider), og de overtog at finde mig en anden Helper.
Jeg fik Nidhi, der kom hjem til mig en fredag eftermiddag og knoklede på i 5 timer! Jeg tog imod hende, viste hende rundt og så gik hun ellers i gang. Jeg satte mig lidt tøvende, drak en iskaffe og trak vejret et øjeblik. Det var lidt mærkeligt at sidde der, mens en anden gik rundt og gjorde rent, men jeg skulle afsted 30 minutter senere. Og indrømmet: Det var helt FANTASTISK bare lige at sidde der et øjeblik. Det gør jeg aldrig.

Jeg havde endda arrangeret, at børnene skulle være hos mormor og morfar, så jeg skulle bare mødes med Jeppe.
“Bare”.
Det var helt amazing “bare” at mødes med min mand, og vi tog hele eftermiddagen i ro og mag, mens Nidhi gjorde rent i vores hjem.
Jeg havde selvfølgelig forventet et rent hjem, da jeg kom hjem, men jeg fik et skinnende rent hjem. Hun havde simpelthen været så imponerende grundig (vi har altså fire børn, to katte og et kæmpe stort hus i to plan). Men det var bare meget mere end en rengøringshjælp, vi fik: Det var en hel freaking redningsaktion, og det kunne mærkes!
Vi fik tid til alle de vigtige ting. Tid til hinanden. Tid til børnene. Tid til at trække vejret og vide, at nogen lige giver den en skalle hver 14. dag, hvis vi kun lige når at støvsuge og rengøre overfladisk. Tid til at bremse op.

Rengøringshjælp er kommet for at blive i vores liv. Tænk lige igen over, hvor meget tid, det faktisk frigiver? Og Happy Helper kan hjælpe med endnu mere end Nidhi “fik lov til” – de kan hjælpe med at rydde op, tage opvasken, lægge vaksetøj sammen, pudse vinduer, mv. Det aftaler man helt selv med sin Happy Helper.
Vi skal også have gjort rent, inden vi tager på ferie. Det er altid én af mine største stressfaktorer midt i at pakke til hele familien og komme ud af døren: At efterlade et hjem, der er rart at komme hjem til, og som ikke skriger på opmærksomhed, når man vælte ind med vasketøj og trætte børn. Så vil man bare gerne lande.

Hvis du vil vide mere

Du kan læse mere om Happy Helper på deres hjemmeside, hvor du også kan booke deres rengøringshjælp, eller du kan tjekke Momster Test ud for tre grundige anmeldelser. Her har tre momstere nemlig anmeldt konceptet – de så også hurtigt fordelene i det, lad mig sige det sådan 🙂

5 comments / Add your comment below

  1. Det er dejlig læsning og en fantastisk god idé.
    Tænk engang, at der ikke skal mere til!
    🤗👏👍

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.