Elsk dig selv #3 – start en god vane

Det har været svært for mig at finde på en god vane, jeg vil starte på. Det krævede jo ligesom, at jeg indrømmede, at jeg havde flere dårlige, der kunne trænge til at blive skiftet ud.

Så her har jeg siddet fast de sidste par dage efter jeg startede min kærlighedschallenge: Elsk dig selv.

god vane, elsk, elske, kærlighed, selvværd, challenge

Det er jo egentlig meget sigende.

Jeg har lige haft den samme snak med Noah i den her uge. Hvis det hele bare driller; kroppen og humøret, så er det et kraftigt vink om, at der er noget i ens liv, man er nødt til at skrue på.

Ja, hallo, mor…

Der var den jo

Måske man skulle tage og følge sine egne råd? “Når krop og sind driller, så er der nok noget i ens liv, der skal skrues på”.

Det er bare så meget lettere at give børnene omsorg og støtte. Det er sværere at gøre for mig selv, synes jeg…

Bum.

Og da jeg skrev de ord, så vidste jeg godt, hvilken god vane, som JEG skal starte på at gøre den her måned. Og livet ud.

Jeg skal være en bedre ven – for mig selv.

Jeg skal give mig selv omsorg og støtte.

“Du er en skide god mor”

Har du fanget det?

Da begge dele er en ret stor ting at vende om for mig, så vil jeg helt konkret arbejde med at ROSE mig selv. Jeg kommer helt til at smågrine, mens jeg skriver det. Men jeg vil se mig selv i spejlet og sige: Hvor er du bare badass, Malene! Fuck man, bare jeg var dig (nå ja… ok… Men det skal være for fuld hammer!) – prøv lige at se, hvor vild du er til **** (et eller andet).

Man griner næsten af det, ikke? Men prøv det! Skriv det på spejlet. Hæng på køkkenlågerne. Sæt små sedler op til dig selv. Det vil jeg gøre.

god vane, elsk, elske, kærlighed, selvværd, challenge

En god vane fører til flere

Jeg gør det faktisk allerede lidt med børnene for tiden. Når vi sidder ved spisebordet, så snakker vi jo derudaf, men på det seneste, så har jeg startet en god vane for dem. De skal sige to gode ting, der er sket den dag: Hvad er de to bedste ting, der er sket i dag / hvilke to ting har gjort dig glad i dag?

Børnene elsker det og husker mig selv på det. Det er rigtig sjovt at lave sammen – og så ved jeg tilfældigvis, at det er et skide smart trick til at omkode hjerne til at se lysere på tingene. For med tiden så vil hjernen begynde at gøre det automatisk i forventning om at skulle levere to positive ting dagligt.

Smart, ikke?

god vane, elsk, elske, kærlighed, selvværd, challenge

Arbejd videre

Så her til slut: Lektier!

  • Nævn to gode ting, der er sket i dag.
  • Og sig én pæn ting til et andet menneske.

Jeg er glad for, at du findes ❤️

2 comments / Add your comment below

  1. Uha, det er sådan en svær en. Der er alt for meget dårlig samvittighed – hvor i alverden starter man!?!

    Jeg føler mig meget ramt af dit indlæg – det er en af mit livs kampe at se på det positive frem for det negative. Og det er ikke en kamp, der bliver nemmere, synes jeg, men den er dælendansemig vigtig!

    Jeg kan mærke, jeg ikke rigtig har lyst til at vælge en ny vane for mig selv, for så er jeg jo nødt til at forsøge at komme i gang med den, og det er hårdt at lave om på alle de ting, man gerne vil ændre. Men det er da også for vildt at mærke, at jeg ikke rigtig har lyst til at lægge arbejdet. Jeg går konstant og brokker mig over, at jeg ikke kan lave ændringerne, og så har jeg slet ikke rigtig lyst til at forsøge?! Det er faktisk lidt beskæmmende.

    Jeg vælger en vane, som jeg tror på, jeg kan komme godt i gang med; motionere mere. Jeg skal nemlig på salsafestival om en måneds tid, og jeg plejer at få voldsomme skulderspændinger og medfølgende hovedpiner af at slæbe rundt på alle tingene (jeg er med til at stille op og rydde op og stå i bar osv). Så der er dobbelt motivation. Mit problem er det luksusproblem, som barnløse har: jeg kommer hjem og smider mig i sofaen, og så er der ikke nogen god grund til at rejse sig igen. (Det må lyde komplet latterligt, når man har børn…) Det gør mig bare ked af det i længden, og jeg har ikke nogen venner i nærheden, som jeg kan aftale at mødes med og fx gå en lang tur. Men jeg må prøve selv! Ud at gå en lang tur i det gode vejr (evt. med en ven i telefonen, så jeg på den måde kan hjælpe mig selv af sted), ind i træningscentret og få trænet op til salsafestivalen, af sted til zumba-timer. Mindst 3 gange om ugen. You can do this, Ninni!!!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.