Challenge: elsk dig selv

elske, elsk, egenkærlighed, mor, selvværd

Jeg har fundet en challenge, der hedder “31 Days of Self Love” – løst oversat til min overskrift: Elsk dig selv.

Det er noget, jeg selv kæmper rigtig meget med: kærligheden til mig selv. Det er noget mange kvinder kæmper med, og det bør vi selvfølgelig gøre noget ved.

For det første, fordi vi fortjener det. At elske os selv. Men også fordi vores børn fortjener det. Hvordan skal de lære at elske sig selv – og vi kan jo godt blive enige om, at vores børn er AMAZING, ligesom de er med alle deres fejl og små særheder – hvis deres mor ikke gør det?

Så…

Mor…

Kvindelil…

Elsk dig selv.

Og hvis du ikke gør det, så prøv at hoppe med på min lille challenge gennem de næste 3-4 uger. Det gør noget ved hjernen, har jeg hørt, og det vil jeg lade komme an på en prøve.

Hvis du har mod på det, så ville det glæde mig utroligt meget, hvis du ville smide dit bud/dit svar i en kommentar på den gældende dags indlæg, så jeg kan følge med i din rejse mod at elske dig selv (højere).

Tak, fordi du er her.

elske, elsk, egenkærlighed, selvværd

De 31 spørgsmål

 • #1: Hvad kæmper du mest med ifht. at elske dig selv?
 • #2: Nævn en tanke, der begrænser dig.
 • #3: Hvilken god vane vil du begynde på den her måned?
 • #4: Nævn en kompliment, som du kæmper med at tage imod.
 • #5: Nævn en ting, du skal begynde at sige “ja” til.
 • #6: Hvad har du brug for at tilgive dig selv for?
 • #7: Nævn en ting du elsker ved din krop og personlighed.
 • #8: Hvor i dit liv har du brug for at skrue ned for tempoet?
 • #9: Nævn en ting i dit liv, som du har brug for at skille dig af med?
 • #10: Hvordan kan du sætte bedre grænser i dit liv?
 • #11: Hvordan ville du beskrive dig selv – på kærlig vis – til en fremmed?
 • #12: Hvad får dig til at føle dig glad for at være i live?
 • #13: Tag en selfie. Bare som du er, intet filter. Find én ting, du elsker ved det.
 • #14: Hvad ville en yngre udgave af dig selv være stolt af ved dig i dag?
 • #15: Hvad er du bange for at bede om? Hvad har du brug for at blive bedre til at sige højt?
 • #16: Hvad er den allermest kærlige ting, du har gjort for dig selv?
 • #17: Hvornår forkælede du sidst dig selv og hvordan?
 • #18: Hvad er én forandring, du kan gøre, som vil gøre dig mere glad?
 • #19: Hvordan er du med til at gøre verden til et bedre sted? I kraft af dig.
 • #20: Hvordan kan du give dig selv en pause i dag? Mentalt, fysisk eller følelsesmæssigt.
 • #21: Nævn en ting, som du arbejder på at tro, at du fortjener.
 • #22: Hvad får dig til at føle dig skidt tilpas, men du gør det alligevel?
 • #23: Hvordan ser dit netværk eller støtte ud? Hvad kan du gøre for at gøre det stærkere.
 • #24: Nævn en ting, du ville ønske, en anden sagde til dig?
 • #25: Hvilke ting er du virkelig god til?
 • #26: Hvad skammer du dig over ved dig selv?
 • #27: Nævn ét valg, du kan gøre i dag, som dit fremtidige jeg ville takke dig for?
 • #28: Hvem er din rollemodel og hvilke kvaliteter deler du med ham eller hende? Nævn gerne flere.
 • #29: Hvilke værdier eller ord vil du (gerne) leve efter?
 • #30: Hvilke labels (positive eller negative) sætter du på dig selv?
 • #31: Hvordan kan du forpligte dig til at elske dig selv hver dag?

Jeg vil gerne elske(s)

Forestil dig, at du sidder med en kop. Om den er stor eller lille, det ved du bedst selv. Overvej, hvad farve den har – står der noget på den?

Den her kop, den er dig.

Den er dit hjerte, dit følelsesliv. Den er dit behov for nærhed, intimitet, kontakt – hele pakken.

Mange af os sidder bare med den her kop i hånden. Vi rækker den frem mod vores partner eller andre nære relationer – FYLD DEN OP!

Vi gør det forskelligt. Vi arbejder for det, vi appellerer, vi kræver, osv.

FYLD DEN OP!

Du har nok fanget pointen: Vi forventer at få den fyldt op. Af en anden.

Jeg vil så gerne elskes. Jeg har endnu mere brug for at blive det, fordi jeg ikke selv har det indeni. Jeg har brug for at blive bekræftet, anerkendt og accepteret verbalt, så jeg lettere tror på det. En klog stemme indeni mig kæmper en hård kamp, for hun ved det godt. Men mit kære lille hjerte tvivler. Det vil gerne elske – men tør det?

Det er det, den her øvelse går ud på. At se det nærmere an og begynde at arbejde for det selv. At lære at elske sig selv.

Det er ikke min tanke, at den her challenge skal køre stringent hver dag, da jeg nok ikke helt kan forpligte mig til at sidde med det dagligt, så måske jeg springer nogle dage eller samler trådene, hvad ved jeg. Det må de næste 31 dage vise.

Jeg tror måske, at min kop ser sådan her ud <3 (inkl. rodet i baggrunden :-D)

18 comments / Add your comment below

 1. Jeg er slet ikke den tålmodige person som mor, som jeg ellers altid har opfattet mig selv som. 😥

  1. Nej, det er også svært! Man bliver presset på alle leder og kanter, på søvn, på mad, på grænser, på værdier og så videre. Og nogle gange ville man bare ønske, der var en pauseknap, så man lige kunne nå at tænke ❤️ Desuden tror jeg, at med tidens “du må ikke skælde ud” (du må nærmest ikke sige nej), at vi har tendens til at slå os selv lidt for hårdt i hovedet, når de “grimme” følelser viser sig.

 2. #1 Jeg kan altid finde fejl og har fokus på alt det der ikke er, i stedet for alt det gode jeg kan og har.

  1. Åååh, det er jeg også slem til. Jeg havde en samtale med en præst forleden – det “går jeg til” – og jeg ævlede en hel masse om, hvad jeg IKKE vil have, at mine børn fik fra mig. Hun spurgte mig: Nævn tre ting du GERNE vil have, at dine børn får fra dig… Jeg kunne nævne TO ting. Og jeg har stadig ikke fundet på den tredje. Faktisk kan jeg oprigtigt kun finde én ting fra mig selv, som jeg elsker at se i mine børn. Stof til eftertanke, ikke?

   1. Jeg kunne finde på mange ting, dine børn skulle være glade for at arve fra dig. Men pointen i den her proces er jo netop, at du selv skal kunne se det. Åh, jeg har været der (omend uden børn). Men jeg er blevet SÅ meget bedre til at se mine fejl i lyset af de positive sider, der følger med. Fx er jeg altid, altid, altid for sent ude med alting. Men de personlighedstræk, der er skyld i det, gør mig også fleksibel, god til at håndtere kriser og spontan. Og det er ting, jeg sætter pris på ved mig selv, også selvom jeg så må acceptere at komme for sent til min undervisning eller bussen alt for tit.
    Man KAN blive bedre med øvelse! Hang in there! 😘

    1. Jeg har været rigtig god til det – længe. Men noget er knækket gennem den sidste tid. Jeg føler, jeg står og ser op af et bjerg, jeg har været oppe af før. Jeg ved, jeg kan… Men jeg orker simpelthen ikke turen. Den er måske en smule uoverskuelig, fordi jeg netop ved, hvor hårdt arbejdet er (og hvor lang turen er). Jeg drømmer om fred og ro.

     1. Det er så rigtigt beskrevet. Når man aktivt kæmper for at få det godt, bliver Sisyphos-myten skræmmende ægte. Og det er dybt uretfærdigt, at man skal igennem samme tur igen og igen, hver gang livet har puffet en ned fra den tinde, man ligehar slæbt sig op på.
      Helt logisk set ved man godt, at turen er nemmere anden gang (eller 7. eller 17.), men det er så svært at mønstre overskuddet til at gå i gang med bestigningen.

 3. Jeg har tænkt over min kop 🙂
  Den er ret stor og formet som en halvkugle, og så er der ikke nogen hank på (sådan er man nemlig nødt til at holde rundt om den med begge hænder 🙂 ). Den er udsmykket med et ustruktureret farvevæld hele vejen rundt – og så er der nogle skår i kanten.

  That’s me. Rodet og overvældende og lidt i stykker, men fuld af kærlighed og behov for nærhed 🙂

  1. Det lyder som en dejlig kop – også sådan en kop, jeg havde lidt i tankerne. For jeg kan mærke, at jeg måske ikke identificerer mig helt så stærkt som MOR længere. Altså jeg er jo mor – big time – men der er dukket en hel masse andre nuancer op, som jeg tiltrækkes af at fokusere på nu.
   (du kunne forøvrigt have beskrevet mig med de sidste ord)

 4. #2 Jeg vil alt på én gang, fokuserer på alt og ikke én ting af gangen. Så bliver det for uoverskueligt og så sker intet..

  1. Jeg er virkelig slem til at se fremad og ikke være i nuet. Jeg vil nu sige, at det blev jeg tvunget til med Elliot ❤️ Jeg er blevet ret god til det med tiden. Så meget har mine livskriser da givet mig.

 5. #3 Jeg vil tage mig ekstra tid til de gode stunder. Altså, sidder jeg i et øjeblik og nyder noget, så vil jeg normalt forhaste, få dårlig samvittighed over, at jeg ikke gør.. Osv. Jeg vil lade det gode øjeblik stå.. og suge alt det gode ud af det.
  Jeg er vild med denne udfordring 😊

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.