Bleer på hjernen

//Reklame// Momster TEST

Sengevædning og børneinkontinens er noget, som vi ved RIGTIG meget om herhjemme. Faktisk tror jeg endda, vi er sådan helt ufrivillige halv-eksperter, hvis jeg skal tænke nærmere over det.

Jeg har nok mere end én gang har luftet rundt omkring, hvor meget jeg ser frem til at blive “blefri”. For jeg er træt af tis. Tis i sengen, i tøjet og den tunge lugt af det. Selv i dobbeltsengen har vi vådliggerlagen.

Man skulle ellers tro, at man ville vænne sig til det, ikke?

Men vi har kæmpet med børneinkontinens fra Sophia var 3,5 år og nogenlunde til nu. Oven i det har vi Elliot på 4,5 år, der stadig bruger ble både dag og nat – og det lader også vente lidt på sig, da han har svært ved at mærke sig selv. Endelig har vi Emma på 2,5 år, som så bare er en badass lille toårig, der faktisk er ved at smide bleen.

Så det er lidt en blandet landhandel.

Men ja, vi har købt MANGE bleer gennem tiden. Og vi har prøvet mange mange forskellige strategier og mærker til at få det bedste ud af det.

ble, drynites, huggies, natble, vågligger,  tisse i sengen, inkontinens, børneinkontinens, bleer
Der både tegnes og fortælles, når børneambulatoriet skal forklare blærefunktion 🙂 Her ses faktisk, hvor meget en blære skal kunne rumme for at holde en hel nat – og hvis den ikke kan det, ja, så skal man vågne og ud og tisse, eller sove med ble, hvis man ikke kan det. Alternativt kan man sove med alarm. Børneinkontinens er hårdt arbejde.

Børn er forskellige

Det er lidt sjovt med bleer. De er jo lige så forskellige, som børn er. De tjener et særligt formål ud fra et barns behov. Det ser man tydeligt, når man ser på mine børn og mit kendskab til pretty much de fleste bleer, inkl. en periode med stofbleer.

Mit første møde med Huggies starter helt tilbage til mit første barn for 10 år siden. Noah tissede nemlig ud af ALLE bleer, jeg kunne opstøve på markedet på det tidspunkt; indtil jeg fandt Huggies. De var dyre, syntes jeg, men det var det eneste, der var godt nok til at undgå læklage. Så sådan blev det.

Ved Sophias ankomst til verden gik jeg over til andre blemærker igen. Hun havde ingen problemer med hverken lækage eller sart hud, så der faldt valget på nogle billigere bleer.

Indtil hun blev større.

Der stødte vi nemlig på ordet ‘børneinkontinens’ lidt ud af det blå. Først troede vi, at det skyldtes, at hun var blevet storesøster til Elliot, der tog al opmærksomheden, men det stoppede så bare ikke igen.

Sophia, beastie, the beast, pigemor, pige, fødselsdag, 6 år, fugl Føniks, phoenix
Det er svært, når man er sådan en dygtig og selvstændig lille pige, som så bare slet ikke kan styre sin blære. Men det hjalp også at finde ud af, at det var den, der havde skylden. Så fik hun fjernet lidt af det ansvar, hun gav sig selv. Og hun var vild med de fine natbleer.

Hvad gør man så?

Vi sad i en periode fast dér, hvor man ser tingene an, og tiden går. Det kender de fleste forældre nok lidt til. Men det var meget skamfuldt for hende at tisse i bukserne og i sengen. Hun hadede det og forsøgte hele tiden at skjule det, selvom hun aldrig fik skæld ud over det.

Derfor kiggede jeg mig lidt for efter nogle andre bleer igen – og jeg faldt sjovt nok over Huggies Drynites.

Det, der var helt specielt ved dem var, at de var SÅ fine. Det er de stadig. Uden at jeg vil rode mig ud i en kønskamp her, så er pigeversionen lyserød med søde prinsesser og feer på; og de er bløde, meget åndbare og minder lidt om underbukser ved at kunne tages af og på, som almindeligt undertøj (og almindelige bukserbleer). De suger bare lige det ekstra godt. For det skal bleer til store børn og børn med inkonsistens virkelig kunne.

Ikke én eneste gang har hun tisset igennem med dem – og de gjorde en verden til forskel for hende mht. skammen, fordi hun syntes, de var så nuttede. Det hjalp hende, at de ikke bare skreg “ble” af hende.

ble, drynites, huggies, natble, vågligger,  tisse i sengen, inkontinens, børneinkontinens, bleer
Eventyret om børneinkontinens endte med denne fine lille grønne ting. Sophia skulle smide natbleen – og i stedet tage medicin og sove med alarm, der skulle lære hende at stå op og tisse om natten. Alarmen virkede aldrig rigtigt, men i dag får hun ikke medicin længere og holder sig tør om natten. Medicinen hjalp rigtig meget.

Tilbage til Elliot og Drynites

ble, drynites, huggies, natble, vågligger,  tisse i sengen, inkontinens, børneinkontinens, bleer
Han ville ikke posere uden sin modellervoksis. Så den kom selvfølgelig med. Han var noget sur på mig over, at jeg havde givet ham bleen på 😀

Derfor var jeg også lidt nysgerrig på, hvad min 4 årige Elliot ville sige til de her særlige bleer. Ville de gøre en forskel for ham? Ville han blive mere renlig? Ville han kunne lide dem?

Svaret er ikke helt som forventet.

For det første ville han ikke have dem på. Jeg havde troet, at han ville være faldet bagover, fordi der var Spiderman, men han kunne simpelthen ikke lide, at de var så meget anderledes end hans normale buksebleer. Efter lidt tid blødte han dog op, men forholdet var noget køligt.

Pudsigt nok har han rykket sig lidt med renligheden under testen. Måske i sit trods mod bleen, så har han ikke haft noget på i perioder, og så er han gået på toilettet nogle gange. Man er vel jordens mest stædige barn, ikke?

Miraklernes tider ikke slut endnu. Meeeen der er lang vej endnu.

Endelig var der pasformen. Jeg modtog bleer størrelse 4-7 år. De går fra 17-30 kg. Det er samme vægtklasse, som de bleer, han bruger til daglig, men han har haft op til flere uheld med Drynites, som han er alt for slank til at fylde ordentligt ud. Så han skulle i virkeligheden have haft 3-5 år størrelsen, der går fra 16-23 kg.

Til info vejer Elliot 17 kg., men jeg havde regnet med, at de var mere elastiske og lukkede mere tæt. Det har jeg oplevet med mange andre bleer, hvor man i nødens stund godt kan låne en ble, der rammer en smule skævt. Her skal man altså være ret præcis.

ble, drynites, huggies, natble, vågligger,  tisse i sengen, inkontinens, børneinkontinens, bleer

Jeg er nu alligevel fan

Hvis vi vender tilbage til, at børn er forskellige, så vil jeg stadig anbefale Drynites varmt. Elliot er en stædig dreng, der godt kan lide “det gode gamle” og tit stritter imod, alene fordi vi måske presser på.

Bleernes mange kvaliteter sprang tydeligt frem, da jeg brugte dem til mine to ældre børn.

De sprang også frem, da Emma fik fingrene i dem.

Selvom hun er endnu tyndere end Elliot, så er hun helt vild med dem og ved at dø over at få lov til at bruge dem. Og jeg har også en enkelt gang måtte aflevere hende i vuggestuen og lige gøre dem opmærksom på, at hun havde en kæmpe spiderman bukseble på i tilfælde af, at de undrede sig senere.

Ja, børn er virkelig forskellige 😀


Hvis du vil vide mere, så kommer der snart en uddybende anmeldelse på Momster TEST af tre forskellige mødre.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.