Yoga for børn: Leg med mening

yoga

//Reklame//

Hvis du bare én gang i dit liv har tænkt: “Hvor er sluk-knappen?” eller “Hvor er mute-knappen?” på dine børn (eller dit liv), så må du ikke gå glip af det her indlæg.

For jeg har fået 30 yoga legekort foræret af Yoga i Skolen, som vi har leget med de sidste par uger. Selvom vi er en familie med fuld fokus på indre og ydre velvære, så må jeg sige, at jeg ikke havde regnet med, hvor let yoga for børn er at gå til. Vi fik simpelthen det hele serveret på et sølvfad.

Det er jo ikke, fordi det er så hokus pokus: Yoga for børn er meningsfuld leg og bevægelse, hvor man kan skrue både op og ned for børnenes energi, skabe ro og fokus, når det hele brænder på – og så er det bare en dejlig måde at være sammen på, helt nede på gulvet og tilbage i sig selv.

Kortene er så intuitive, at man hverken drukner i forklaringer eller regler. Jeg troede jo, at jeg skulle introducere kortene til børnene, men de fik fingrene i den spændende æske, før jeg kunne se mig om, og med det første indbydende “ratsj” fra velcroen, så var de i gang.

yoga, yoga for børn, leg, mindfullness, ro, stress, søvn, highneed

Yoga for hele familien

Hvis du bare én gang i dit liv har tænkt: “Hvor er sluk-knappen?” eller “Hvor er mute-knappen?” på dine børn (eller dit liv), så må du ikke gå glip af det her indlæg.

Hvis vi lige skal nørde lidt i detaljerne, så får man et sæt på 30 kort, der er inddelt i farver alt efter, hvad de gavner. Der er kort for at få:

  • Energien ned
  • Energien op
  • Fokus og koncentration
  • Åndedrætsøvelser
  • Afspænding
  • Samarbejde

Og fordi det er bygget op om kombinationen af billeder af yogastillingen og en illustration, fx en vaskemaskine, hund eller økse, så inviterer det virkelig til at lege med dem.

yoga, yoga for børn, leg, mindfullness, ro, stress, søvn, highneed

Jeg har prøvet kortene sammen med tre af mine børn; Sophia på 7 år, Elliot på 4 år og Emma på 2 år. De har meget forskellige udgangspunkter og personligheder, men de elskede det allesammen.

Sophia (7)

Sophia var meget ambitiøs og grundig; hun havde stor gavn af den indre ro og fokus, som hun fik ud af øvelserne.

For de uindviede så mistede hun sin far i februar. Derfor var det (ekstra) dejligt at se hende få en mere grundlæggende ro ind i kroppen. Når hun er meget træt, så kan hun godt komme meget “uden på” sig selv og græde og lave ballade, men det hjalp yoga rigtig godt på.

Kortene er guld værd for et skolebarn, der skal finde sin plads i en stor verden.

Emma (2)

Emma er min tålmodige tumling. Lige så omhyggelig som sin storesøster, ligeså stor en bandit som sin storebror. Og alt derimellem. Hun er et lille menneske med store følelser – også temperament.

Hun var helt med på, hvad hun skulle, og for hende var det særligt rart at få successen med at kunne så meget selv, være sammen med os andre i en leg, vi allesammen kunne deltage i, og så fik hun selvfølgelig også en hel masse rart ud af roen, vi fik sammen.

En toårig lille pige, der er bange for biler og at mor og far skal forlade hende, får en ordentlig spandfuld selvtillid, tryghed og tillid foræret her.

Elliot (4)

Elliot på 4 år er jo min vildbasse. Jeg var usikker på, om han ville blive fanget af kortene, men han hoppede i med begge ben. Illustrationerne havde hans fulde interesse, og han var super god til at imitere dem, sådan at yoga blev til en leg for ham.

I det sekund det lugter af træning eller pligt, så har du tabt ham. Han stritter imod, hvis det er en krav situation. Det var der slet ikke noget af her.

Åndedrætsøvelserne var i en klasse for sig selv. Hvor er det godt tænkt at dufte til en blomst og puste et lys ud. Og det er den måde, som det hele er bygget op.

Jeg har faktisk slet ikke noget negativt at sige eller en bid “det kan I gøre bedre”. Jeg har derimod helt lyst til at købe sættet til min børnehave og vuggestue!

yoga, yoga for børn, leg, mindfullness, ro, stress, søvn, highneed

Hvis det lyder som noget for dine børn…

… Så er det med garanti også noget for dig. Ærligt, så har jeg på det seneste været kørt enormt død i børn og familieliv, men jeg ramte slet ikke nogen mur i den her måde at være sammen på (selvom jeg nogle gange bare har lyst til at lukke øjnene og tænke mig et andet sted hen).

Tværtimod så var det et sprog, som alle kroppe taler. Det gav fokus og lod mig mærke mig selv lidt igen. Det lod mig mærke kærligheden til min familie i glæden ved at bare se på de små aber dyrke yoga.

Så kig forbi Yoga i skolen. Det er i hvert fald her, du finder mere info og kan købe kortene. De koster 249,- kr., så du får meget for pengene, hvis du lige skal have en mening mere fra mig.

Inden så længe vil der også komme en uddybende anmeldemse fra tre mødre på MomsterTest.

yoga, yoga for børn, leg, mindfullness, ro, stress, søvn, highneed

Kortene er sponsoreret af Yoga i Skolen, men alle ord og tanker er mine helt egne.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.