Når en kyniker forelsker sig

valentins dag, valentines dag, Valentine's Day, kærlighed, love, kiss, broken heart, knust hjerte, sorg, forelskelse, forelske sig

I dag er det Valentinsdag – hjerternes dag – men hvad med alle de knuste? Hvad med kærligheden, når den er en knude af længsel dybt inde i dit bryst eller endnu værre: et krater af aske, hvor ingenting gror? Jeg kaldte det “døde huller”. Jeg havde mange af dem og tænkte, at de var en del af mig. Pludselig en dag forelskede jeg mig. Men kan en kyniker forelske sig?

valentins dag, valentines dag, Valentine's Day, kærlighed, love, kiss, broken heart, knust hjerte, sorg, forelskelse, forelske sig

Det hele startede den 1. december 2012. Det er lidt vildt at tænke tilbage på. Tilfældighederne, der skulle vise sig at falde helt i hak.

Min søster holdt sin fødselsdag. Bare en fest i Odense. Jeg skulle i byen med pigerne, noget der på det tidspunkt var lidt i dvale, fordi vi havde babyerne derhjemme, men den første december har altid kaldt til våben.

Det var en fantastisk dag.

Vi lignede en million. Der var gang i den. Og vi kom meget hurtigt i rigtig godt selskab.

Call me – maybe

Han var charmerende – du ved. Du kender nok typen. Den der flotte fyr, lidt for flot, og med talegaverne i orden. Der skete ingenting, men han ville gerne, og det lagde han ikke skjul på. Jeg kan godt kende en jæger, når jeg ser ham, men jeg er ikke et byttedyr. Jeg flirtede med ham hele aftenen, men da klokken slog tolv stak jeg af. Jeg ville gerne have haft ham. Det var jeg slet ikke i tvivl om, men jeg forblev tavs. Jeg kunne ikke se forbi frygten.

Han havde en særlig aura, som han stadig har den dag i dag. Noget fuldstændigt afvæbnende, som bjergtager mig. Når han ser på mig, så er jeg helt nøgen. Jeg mister mig selv i hans blik.

Så jeg løb min vej.

I midten af februar 2013 skrev jeg til ham ud af det blå. Vi havde snakket løst inden da – uden løfter. Jeg beskyttede mig selv og havde lullet mig selv ind i en verden, hvor han ikke hørte til. Alligevel skrev jeg pludselig.

“Jeg tænkte lige på dig”

Ikke noget hej. Det var bare en føler – om han stadig var interesseret – og det var egentlig en god veninde, der gav mig et hårdt skulderskub, da hun besøgte mig, og vi kom til at tale om festen og den her fyr. “Skriv nu bare”, sagde hun, og jeg tænkte: “Why not?” – hvad kan der lige ske ved det?

Jeg tænkte, at han var som alle de andre, og jeg ledte efter adspredelse i mit trummerum.

Han svarede med det samme.

Den hemmelige have

Vi aftalte af mødes. Det blev til min lillebrors fødselsdag. Det var sådan lidt sikker grund. Vi skulle være fulde og kunne se hinanden an i byen. Vi kunne spille op på neutral grund, og så kunne jeg tage ham med hjem derefter. Jeg var ikke interesseret i at tale sammen. Det betød jo, at jeg skulle give ham lov til at komme tættere på.

Han var mere end frisk på at dukke op. Jeg havde sørget for, at min søster var med til at spise, så vi ikke var alene, men det viste sig hurtigt, at hun var pænt meget til overs – og at vi ikke skulle i byen. Jeg var mere interesseret i at komme videre til næste akt. Det skete bare aldrig!

Jeg var så irriteret. Det var en lørdag, og til min overraskelse blev han hængende til om søndagen. Det var ikke en del af planen. Det havde jeg ikke prøvet før. Ingen fik lov til at overnatte.

Det var et grænseoverskridende døgn.

For det første var jeg nøgen. Sådan rigtig nøgen. Han trak mit tøj af mig og tog mig med i bad. Det betød, at han så mig uden make up og plask våd. Ingen mure af gemme sig bag. For det andet så lavede jeg morgenmad til ham. Det blev jeg næsten helt dårlig over, fordi jeg ikke selv spiste. Men vi spiste sammen ved morgenbordet med vådt hår og viklet ind i håndklæder, mens kulden fra rummet fik hårene til at rejse sig i min nakken. Jeg fortalte mig selv, at det var kulden.

Det var voldsomt for mig. Jeg var så såret. Jeg havde bygget så høje en mure omkring mig selv og mit liv, men han smeltede dem på stedet. Jeg var nu alligevel forberedt på ikke at skulle se ham igen. Dette var ikke et forholds begyndelse.

Jeg har ikke lovet noget

Weekenden efter tog vi til indflytterfest. Vi fulgtes derhen – og vi fulgtes hjem. Jeg glemmer det aldrig. Den sødmefulde fornemmelse i luften under hele festen, hvor vi kun havde øjne for hinanden. Blikkene. Berøringerne. Smilene. Det hele så underkendt, men uomtvisteligt.

Derhjemme skulle klimaks endelig stå. Jeg var frydefuld, for jeg havde ventet tålmodigt. Jeg følte mig opløftet af den her lækre fyr i mine arme. Jeg kan ikke huske, hvornår tiden gik i stå. Jeg husker bare, at verden pludselig holdt op med at dreje.

“Jeg havde ikke forventet, jeg skulle føle sådan her igen,”

Ordene flød ud i mørket, som stirrede stift tilbage. “Jeg havde ikke regnet med, at du var så sød.” Indeni frøs jeg til is. Hvad var det lige, han sagde? Følelsesløsheden lammede mig totalt, men i hans arme fortalte jeg mig selv, at jeg skulle holde op med at tænke. Jeg kunne godt lide ham. Det var ok at ligge her med ham og mærke ham. Jeg havde ikke lovet ham noget.

valentins dag, valentines dag, Valentine's Day, kærlighed, love, kiss, broken heart, knust hjerte, sorg, forelskelse, forelske sigLove me!

I tiden efter satte jeg mig ned og skrev en liste. Det virker måske barnligt i dag, men jeg kunne ikke selv tro det. Når man læser den i dag, så er den tåbelig. Jeg viste den ikke til nogen, for jeg kunne ikke retfærdiggøre den eller beskrive, hvad det betød. Det var for hårdt at røre ved.

Jeg havde glemt, hvordan det føles at blive holdt om. Ikke bare holdt om, omsluttet, rørt ved. Han så mig, og han mærkede mig, også selvom han var kaldt ind. Han var slet ikke, som jeg havde forventet. Han gav mig sin tid, sine tanker og sin person. Han stillede krav til mig. Fra det første øjeblik, vi stod over for hinanden, vidste jeg det. Jeg ønskede så meget at tage fejl, men når jeg så på ham, så mærkede jeg det.

Han var i vejen. Jeg havde sat mit liv på en ret kurs, og han splintrede alle mine planer til atomer. Jeg var sjæleløs. Jeg var tom indeni og havde solgt ud. Men hans blik holdt mig fast og jeg kunne ikke se væk. Følelsen af håb rev mig i stykker. Det var jeg slet ikke klar til at føle igen. At føle igen overhovedet. Jeg græd og skreg. Jeg var så bange.

By the way, I’m wearing the smile you gave me

Det var måske ikke kærlighed ved første blik, men fra første gang vi var sammen, så vandt ham mig. Jeg kunne ikke sige det højt eller handle på det, jeg var helt passiv og stivnet, men så det var jo heldigt, at det var noget, han var mere end i stand til. Jeg var bange for at jage ham væk, hvis han lærte mig at kende, men endnu mere bange for, at han blev. Men jo mere jeg skubbede, desto stærkere stod han. Jeg ved ikke, om han bare forstod fra begyndelsen af, men han gjorde det helt rigtigt.

Det var som at blive blændet af skarpt lys. Jeg vidste ikke, om det var godt eller skidt. Men jeg blev draget mod det. Mod ham.

Jeg brugte enormt mange kræfter på at finde fejl. Jeg forsøgte hele tiden at finde på grunde til, at vi ikke skulle være sammen. Jeg var i vild konflikt, og jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle udtrykke den. Jeg vidste kun, at jeg sammen med ham følte en ro, jeg aldrig har følt før. En frihed, som jeg ikke har oplevet før. Det gør jeg stadig.

valentins dag, valentines dag, Valentine's Day, kærlighed, love, kiss, broken heart, knust hjerte, sorg, forelskelse, forelske sig

Hemmeligheder

Det gør ondt på mig. Hele tiden. Jeg kommer aldrig til at kunne overgive mig uden skrupler eller at skæve mod omgivelserne. Jeg vil altid være på vagt. Jeg kan aldrig gå tilbage, men jeg kan til gengæld gå fremad.

Jeg har brug for ham. Det er nok det aller sværeste. Jeg er afhængig af ham, glubsk sulten på den kærlighed, vi deler. Selv her 5 år senere. Jeg er vild med ham.

Jeg ville ønske, at jeg ikke havde de ar på sjælen. Jeg ville ønske, at jeg ikke havde smerten boende i mig og sorgerne dårligt skjult derinde. At jeg ikke følte mig så pisket af skyld i jagten på at gøre mine børn til lykkelige, hele mennesker.

Jeg er stolt over det liv, v har skabt i askerne fra det gamle. Jeg er stolt af de mennesker, vi er blevet sammen. Vi kan blive hele. Kærlighed findes – også til sig selv. Man kan få en frisk begyndelse. Lykke kan blive boende i mit hjerte.

Jeg tror på det.

Jeg smager på følelserne, som pirker jeg til en øm tand. Forsigtigt og så alligevel sært stimulert af den lette smerter, det indebærer. Jeg kredser om dem og forsøger at rense dem for den skepsis, der vælter ind over mig. Det er næsten frygtsomt, så skrøbeligt er det. Skyldfølelserne rører på sig bagerst i mit hoved.

Har jeg lov til at være lykkelig?

Truly, madly, deeply

Jeppe, du er min bedste ven.

Min kærlighed til dig er gennemført. Den er perfekt. Jeg mødte den her fyr ad tilfældige stier i mit liv. Jeg forelskede mig. Mod min vilje. Det kom rasende ind i miv liv fra sidelinjen og vælte mig omkuld. Det gik så stærkt. Jeg ville bare have lidt casual selskab, noget at fordrive tiden med, mens jeg ventede, men pludselig stod jeg med en mand, der satte nogle ord i spil, som jeg slet ikke var klar til at høre.

Hele min tro på, at det var muligt, vaklede voldsomt. Jeg havde utroligt svært ved at finde mine ben at stå på – men det skete. Stille og roligt i begyndelsen. Skeptisk. Bange (ok, jeg er stadig bange). Men helt ude af stand til at stoppe op eller stritte imod. Jo jo, jeg strittede imod – det gør jeg STADIG – men det nytter ingenting.

Jeg har aldrig haft let ved at forelske mig. Kærlighed falder mig faktisk ikke særligt let. Jeg har altid følt for meget, følte for stort, og mit liv er den samme sang om at holde igen. Igen og igen og igen. Jeg fortvivler stadig voldsomt en gang imellem, men du viger aldrig. Med dig kan jeg være mig selv. Jeg kan fortælle dig ALT, og du vil ikke afvise mig. Dømme mig. Din tillid er ukuelig. Din kærlighed tålmodig.

Dig og mig sammen, vi kan udrette alt. Overleve alt. Du giver ikke op, og det gør dig uimodståelig. Men mest af alt, så slår du vilde gnister indeni mig hver eneste dag.

Jeg elsker dig.

Glædelig Valentinsdag.

valentins dag, valentines dag, Valentine's Day, kærlighed, love, kiss, broken heart, knust hjerte, sorg, forelskelse, forelske sig
Da jeg mødte en ung fyr for fem år siden, var han ikke bange for noget. Slet ikke, at vi ikke fik mange muligheder for at være alene, og at hvedebrødsdagene blev korte. Vi har fire børn sammen. Det ved alle. Der er ikke noget halvt her <3

8 comments / Add your comment below

  1. Kære Malene ❤️
    Jeg er så blown away hver gang jeg læser dine indlæg.. Du har en helt særlig måde at skrive og fortælle på, så man slet ikke er i tvivl om dine følelser ❤️
    Selvom vi kun kender hinanden igennem den virtuelle verden(de sidste 3 år) er jeg slet ikke i tvivl om at du er en stærk og fantastisk kvinde 😍 du er en stor inspiration for mig og mange andre ❤️😘
    Den kærlighed du og Jeppe har til hinanden er misundelsesværdig og I er to meget heldige mennesker ❤️

    1. Åh altså Christina. Jeg har vaklet så meget, om jeg var modig nok til at dele så stærke følelser, som kommed med disse opture og nedture: Men så kommer kommentarer som din lige og fejer benene væk under al tvivl, og giver mig et skub fremad. Tak. Det er mennesker som dig, der giver mig mod på en runde til 😉 Jeg har virkelig sat mig for at levere hudløs ærlighed – det er én ting, jeg savner her i verden. Tak, fordi du ser styrken bag det hele. Så gør jeg noget rigtigt <3

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.