Thailandsk iskaffe – min personlige favorit!

thailandsk, thailandsk iskaffe, iskaffe, sol, sommer, mad, kaffe, is, DIY, kreativ, opskrift
thailandsk, thailandsk iskaffe, iskaffe, sol, sommer, mad, kaffe, is, DIY, kreativ, opskrift

Iskaffe er indbegrebet af sommer. Jeg ELSKER det. Men jeg har holdt meget igen med at drikke det, fordi de er så smækfyldt af sukker (= kalorier), at det ville stikke helt af for en kaffejunkie som mig.

Her får du en opskrift på thailandsk iskaffe, der ikke bare er den bedste iskaffe, jeg nogensinde har smagt. Den er også lavet på få minutter og koster næsten ingenting, da den er lavet på tre ingredienser: Stærk kaffe, kondenseret mælk og isterninger.

Thailandsk iskaffe

Den helt store åbenbaring for mig er den kondenserede mælk. Den smager fuldstændigt himmelsk og gør kaffen tyk og sød. Det er rigtig smart, fordi så behøver man ikke jerne fuldstændigt sjofelt meget sukker i, for at give ens iskaffe den perfekte balance mellem sødme og bitterhed.

Den kondenserede mælk er selvfølgelig lidt træls at have stående åben, men hælder du det over i en bøtte med låg, så er den stadig let at tage af og kan faktisk holde sig temmelig længe. Jeg har læst, at den kan holde sig en måneds tid, men så længe overlever den slet ikke i mit køleskab (og det er ikke holdbarhedens skyld :-D).

Jeg nyder iskaffen derhjemme på de varme sommerdage med familien. Den giver mig et nydelsesfuldt minibreak, men den er også mega lækker at servere for gæster, hell, jeg overvejer at servere den på arbejde her inden sommerferien (det kræver så lige, at der er fryser på arbejdspladsen eller afgang til isterninger).

Du skal bruge

thailandsk, thailandsk iskaffe, iskaffe, sol, sommer, mad, kaffe, is, DIY, kreativ, opskrift

Til et stort glas iskaffe (gang det op efter behov):

1,5 dl. stærk kaffe. Jeg brugte 2-3 tsk. instant kaffe og kogende vand

2 spsk. kondenseret mælk (husk at det stadig er sukker)

10 isterninger. Ja, 10 af de store! Jeg har prøvet med færre, men kaffen blev ikke helt kold nok, synes jeg. Så put derfor putter jeg 3 tsk. instant kaffe i og giver den gas med isterningerne. Du kan jo også brugt knust is og andre versioner, men så må du lige fifle dig frem til mængden. Mit glas er ⅔ fyldt med is.

Sådan gør du

Kog vand og bland kaffen. Husk at gøre det i et dl. mål eller beholder, der kan tåle kogende vand.

Rør den varme kaffe og kondenseret mælk sammen.

Hæld isterningerne i et højt glas (som også kan tåle varme – du hælder trods alt dampende varm kaffe op i).

Hæld kaffen over isterningerne og rør rundt. Istermningerne køler kaffen instantly – så den kan serveres iskold med det samme.

thailandsk, thailandsk iskaffe, iskaffe, sol, sommer, mad, kaffe, is, DIY, kreativ, opskrift

Næringsværdi: 165 kcal.


PS. Hvis du ikke er så meget til kaffe, så prøv lige den her sommer smoothie i stedet! Eller: Hvorfor nøjes! Prøv dem begge <3

Hvis du lige vil give den en ekstra spandfuld sødme, så prøv den her skønne sirup fra Sættekassen. Den er virkelig lækker.

Tjek Pinterest ud for inspiration til at pimpe den endnu mere – eller andre opskrifter. Man skal ikke gå ned på lir, heller ikke når det bare er til én selv.

3 comments / Add your comment below

    1. Jo, det er det – det er indkogt sødmælk og sukker. Den bliver ofte brugt til alt muligt bagværk (hvis du ikke kendte det). Det, jeg godt kan lide ved den til iskaffen, er, at den er så sød, at man kun behøver bruge lidt. Hvis jeg skulle putte rent sukker i, ville jeg putte RIGTIG meget i og slet ikke få samme karamelagtige smag. Så jeg kan slippe afsted med min iskaffe uden at have drukket hele min sukkerskål 😀 Samtidig får jeg et ordentligt skud koffein. Win win 😀

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.