Statusmøde med PPR om Elliot #highneed

Vi havde statusmøde med kommunens team om Elliot i tirsdags. Det var jeg temmelig nervøs for, for selvom min mor-selvtillid har det rigtig godt, så er der alligevel noget frygtsomt over at sidde på den anden side af et bord på den måde. Der er noget frygtsomt over den slags ærlighed over for (fremmede) mennesker, der trods alt er bundet af paragraffer.

Hvad nu hvis?

Hvad nu hvis, man siger et eller andet forkert? Eller giver et forkert indtryk? Hvad hvis de ikke synes, man gør det godt (nok) – hvad sker der så?

Sandheden er jo, at det er alle forældres værste frygt. At komme i klemme i systemet med det dyrebareste, vi har. At nogen, der rent faktisk har hjemmel til at blande sig i vores familieliv, gør alvor af det.

Og så er der lige den med, at de rent faktisk stadig ikke efter 3,5 år har mødt Elliot endnu

high need, highneed, signalstærk, sensitiv, ppr, tidlig indsats, Elliot
Elliot ikke bare leger med sine søskende nu, han er uden problemer i tæt kontakt med dem, tumler med dem uden at kamme over – og tager ligefrem hensyn til Emma nu.

Lad mig sige det lige ud…

Der sker seriøse ting og sager med med Elliot for tiden. Mit high need barn udvikler sig stormende! Han overlevede julen med bravour, er vendt tilbage til børnehaven uden sammensmeltning, går glad i seng, står glad op og måske vildest nok: Deltager både i måltiderne og SPISER! Hvad sker der lige for det?? Vores lille verdensmand viser overskud og snakker et øre af.

Vi må lige knibe os selv i armen.

Tænk sig, at man kan være så jublende lykkelig for at se sit barn spise et måltid mad. Men det er vi. Vi ELSKER det.

Hvem hulan byttede Elliot ud lige pludselig?

Men jeg kender godt svaret. Jeg kan mærke det i min mave. Nu så jeg tilfældigvis den her video på Facebook i dag, så lad mig hoppe i med begge ben og sige det lige ud: Det var mig. JEG gjorde det her. MIG. OK, viselvfølgelig også vi – men mest mig. Jeg har arbejdet målrettet med Elliot hele hans liv med al min viden om sensitivitet, high need, spiseforstyrrelser, sanseforstyrrelser, sport, træning, kost, krop og mental sundhed.

Det hele har været i spil.

Jeg har også taget et væld af (forælder)kurser om børn og barndom, jeg ved en hel masse om mennesker, kultur, identitet og socialisering ud fra et videnskabeligt perspektiv, arbejdet med risikoadfærd og lært som coach at genopbygge tillid, tryghed og skabe grobund for vækst. Jeg forstår mig på normalitet og afvigelser – og bliver provokeret af dem. I know shit.

high need, highneed, signalstærk, sensitiv, ppr, tidlig indsats, Elliot
For ikke længe siden ville han havde smadret væggen og bevidst ødelagt legen. Nu samarbejder han midt i et overfyldt rum af råbende børn og bygger koncentreret i deres fælles projekt. Han kan klare at ankomme, være der OG når vi tager hjem, bliver han ked af det, men accepterer, at vi kan komme tilbage en anden gang.

Indsatsrapport til gennemsyn

Der sad vi så. Til møde med PPR. I fredags havde vi besøg af en ergoterapeut, der skulle lave en sansemotorisk profil på ham. Det afblæste hun, fordi det går SÅ godt. Hans udvikling er imponerende, så hun vurderede, at vi gør det helt rigtigt med ham.

*thumbs up*

Ved PPR gennemgik vi så listen. Der er jo lavet en indsatsrapport, som løbende vurderes. Sådan overordnet talte vi om:

 • Bange/angst
 • Aggressioner/destruktiv
 • Vil ikke spise
 • Græder hele tiden og meget voldsomt
 • Urolig/rastløs
 • Stikker af/forlader hjemmet
 • Bringer sig selv i fare
 • Voldelig over for Emma
 • Tåler ikke skift
 • Kan ikke passes
 • Sover dårligt/svær at putte
 • Vil ikke berøres
 • Vil ikke se i øjnene
 • Ignorerer folk, hvis han bliver talt til/med

Og så er der vist endda lidt mere…. Men… Der er ikke EN ting på den liste, der er gældende længere. No shit. Siden han smeltede sammen i marts 2018, og vi i maj kastede håndklædet i ringen og sagde fra over for børnehaven… Siden vi fik et tæt samarbejde op at køre med børnehaven og tog seriøst ejerskab på Elliots trivsel (PPR kom i spil, men vi blev trætte af at vente på dem), så er ALT dette kommet i så markant bedring, så vi ikke behøver en indsats længere.

De eneste tidspunkter, hvis han opfører sig dårligt, er når han har skidt i bleen eller er helt vildt træt. Og det må siges at være til at leve med, ikke <3

high need, highneed, signalstærk, sensitiv, ppr, tidlig indsats, Elliot
Elliots ansigt i 1,5 TIME, da vi så “Sådan Træner Du Din Drage” (både 1 og 2). Han SLUGTE den, græd når den var trist og var helt tyndhudet og forpustet bagefter over alle de spilleregler, han havde fået med. Han elsker den og har fundet en dragebog i vores boghylde, som han fører lange, kloge samtaler med.

Fokus på mor og far

Jeg måtte give dem en indrømmelse på mødet. Jeg sagde, at jeg havde været pissesur på dem over, at de ikke havde kigget på Elliot, men fokuseret på os som forældre, eller som par. Men jeg er rigtig glad for, at de tog fat om at få Jeppe og jeg til at begynde at tale sammen, holde ud og skruede nogle steder, hvor de kunne aflaste os. Fx har vi fået rengøringshjælp og socialpædagogisk friplads.

Samtidig er vi tilmeldt PREP og DUÅ, som jeg allerede har de to første moduler af.

Så selvom jeg stadig mener, at det er russisk roulette slet ikke at kigge på barnet, der mistrives, så styrkede de vores familie de helt rigtige steder og gav os overskud til at være de gode forældre, som Elliot vokser sammen med.

Tja… Det blev måske lidt rodet, men jeg tror heller ikke, at det er sunket helt ind endnu. Selvom Emma smadrer vores søvn for tiden og de store kæmper med et dødsfald i skolen og deres fars anfald, så rider jeg på en bølge over alle de gode ting, der sker i vores liv lige nu.

Det er det største, jeg nogensinde har oplevet at leve SÅ stringent, arbejde SÅ hårdt og kæmpe hvad der føles FOR EVIGT med tusinde nedture undervejs, og så pludselig stå der, hvor man kan begynde at høste frugterne og se fremad.

highneed, high need, signalstærk, sensitiv, ppr, tidlig indsats, Elliot
Måske kan vi en dag også se tilbage på vores babybilleder uden at græde. Måske holder den smerte også op en dag. Jeg tror på det. For Elliot er et helt fantastisk bekendtskab.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.