Sprøde gulerodsboller med havregrød

gulerodsboller, gulerodsboller havregrød, havregrød, boller, gulerødder, hjemmebag, ånderhuller

Jeg har netop bagt disse super sprøde gulerodsboller i dag. I morgen står den nemlig på trampolintræf med hele familien, og jeg har lovet at bage boller til boden. I den forbindelse faldt valget på disse skønne gulerodsboller med havregrød. De er super nemme lige at smide sammen og drønlækre både med og uden smør. Gulerødderne holder dem saftige længe, og havregrøden sørger for, at de mætter godt.

gulerodsboller, gulerodsboller havregrød, havregrød, boller, gulerødder, hjemmebag, ånderhuller

Nu skulle jeg bage ca. 50 boller, så jeg vil anbefale, at opskriften halveres 🙂 Det er en ordentlig portion, så den kan nok også bruges i endnu mindre målestok, men jeg bager altid, så der også er en portion til fryseren. Bare et godt tip til den travle børnefamilie. Det er lækkert lige at smide boller på morgenbordet, og hvis du sætter et fad med vand i bunden af ovnen, når du luner dem igen, så bliver de som nybagte.

Du skal bruge

Ca. 50 gulerodsboller

  • 4 dl havregryn
  • 8 dl vand
  • 100 g smør
  • 7 dl vand
  • 100 g gær
  • 5 tsk salt
  • 4 spsk sukker
  • 600-700 g. gulerødder
  • Ca. 1500 g. hvedemel
  • Evt. rosiner eller solsikkekerner

Sådan bager du gulerødsboller

Start med at koge havregryn og de 8 dl. vand op til havregrød. Smelt smøret heri.

gulerodsboller, gulerodsboller havregrød, havregrød, boller, gulerødder, hjemmebag, ånderhuller

Hæld grøden over i en stor skål og bland den med resten af vandet, så blandingen bliver lunken. Den må ikke blive for kold eller være for varm. Opløs gæren i dejen.

Tilsæt salt, sukker, revne gulerødder og evt. rosiner eller solsikkekerner.

Tilsæt melet og rør godt med en ske eller hvad du nu foretrækker. Hold lidt igen, så du kan holde øje med, at dejen får den rette konsistens. Den skal være temmelig klistret.

gulerodsboller, gulerodsboller havregrød, havregrød, boller, gulerødder, hjemmebag, ånderhuller

Lad dejen hæve i ca. 20 min.

Brug en spiseske til at lave nogle pæne dejklatter på en bagplade.

Bag dejen ved 225 grader i 10-15 minutter til de bliver gyldne, og de er færdige.

Bon appetit!

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar