Silly Doh: Vi tester imponerende silikoneler

silly doh, doh, Silly-Doh, magisk, silikone, sillikoneler, Momster, MomsterTest, test

Sponsoreret indlæg

Som du måske har luret på min Instagram, har vi de sidste par uger testet Silly Doh. Det er sådan noget “magisk silikoneler”, som altså kan lidt af hvert. Vi nåede både omkring kreativt smykke værksted, sirlig madlavning og god gedigen leg. Der var noget for alle.

silly doh, doh, Silly-Doh, magisk, silikone, sillikoneler, Momster, MomsterTest, test

Silly Doh taler godt for sin sag

Vi er ellers vante brugere af modellervoks og har sværget til at lave det selv, så vi var meget nysgerrige på det her produkt, der trods alt trak nogle tunge argumenter i land:

  • Det er ikke bare giftfrit, men antibakterielt (CE mærket).
  • 100 % lugtfrit
  • Smuldrer ikke, bliver ikke hårdt, klæber ikke og kan bruges igen og igen.
  • Det kan bages til permanente figurer.
  • Der findes også selvlysende modellervoks – og noget, der kan skifte farve

Vi fik Silly Dohs fine mellempakke hjem, men som du måske kan se på billederne, tog nysgerrigheden hurtigt over, og vi blev simpelthen nødt til at bestille flere af tingene (bilen, tasken og ekstra værktøj) samt tog flere forme i brug, som vi havde i forvejen. Det er ellers ikke, fordi der er sparret på tilbehøret i mellempakken: Man får en del farver, værktøjer og tilbehør med for de 349,95 kr.

silly doh, doh, Silly-Doh, magisk, silikone, sillikoneler, Momster, MomsterTest, test

Hvad er det så lavet af?

Silly Doh er fremstillet i hygiejnisk og helt ufarlig silikone. Du skal selvfølgelig ikke stikke din baby det, for der er selvfølgelig risiko for kvælningsfare, som med alt andet. Derfor anbefales produktet også fra 3 år.

silly doh, doh, Silly-Doh, magisk, silikone, sillikoneler, Momster, MomsterTest, testSilikonen er den samme, som den type, der bruges i medicinsk udstyr, køkkenudstyr og babyudstyr som fx sutter og flasker.

Man kan også nemt mærke, at det er anderledes end det gængse modellervoks: Silly-Doh er temmelig fast, grisser faktisk vanvittigt lidt (what’t not to LOVE?) og kræver lidt håndkraft for at få det varmet godt op til at blive formet.

Derfor er det også en god ide at lave det sammen. Altså der skal være en voksen med til supervision og en hjælpende hånd.

Det gælder naturligvis også bagningen, hvor der også så fint i vejledningen står “bed en voksen om hjælp”. Det kan jeg godt lide. Der er tænkt over tingene her.

Silly Doh med en 3 årig

silly doh, doh, Silly-Doh, magisk, silikone, sillikoneler, Momster, MomsterTest, test

Man må sige, at Silly Doh måtte stå sin prøve, da det kom i hænderne på Elliot. Hans første reaktion var spænding og nysgerrighed. Han var helt vild med værktøjerne og meget indstillet på at gå i gang.

Silly Doh er i det hele taget virkelig meget indbydende, når man åbner for pakken. Tingene har nogle dejlige farver og former, og det er pakket lækkert. Jeg er en lille smule irriteret over de genoplukkelige poser, fordi det er lidt besværligt at få ind og ud. Men det magiske silikoneler ville fungere dårligt i bøtter, så jeg tror faktisk, at det er den mest optimale mulighed for opbevaring. Plus mine børn klagede overhovedet ikke. Det fandt de let ud af, så måske det bare er mine pølsefingre.

Nå, men Elliot var særligt vild med flyet, men han har ikke tålmodighed til de sirlige dekorationer. Til gengæld var han meget interesseret i den sansemotoriske oplevelse ved at røre, rulle, klemme, ælte osv. Jeg er faktisk ret imponeret over, hvor længe han alligevel fastholdt interessen.

Han prøvede det rigtigt af.

Flyet blev stoppet som en anden kalkun – og vi kunne lige vove på at have andre planer! Det var kærlighed ved første blik. Værktøjet blev vendt og drejet og stukket ind i tingene. Han lavede endda en stor is til sin mor.

Særligt for det lille barn

Der var nogle features ved Silly Doh, der særligt trådte frem, da jeg gav en 3 årig lov til at lege med det.

  • Konsistensen er lidt tung. Det skal varmes godt op og ikke være for store klumper, så de små hænder bedre kan arbejde med det. Jeg vil nu mene, at materialets konsistens faktisk kan være en fordel, fordi det kræver, at man lige bremser lidt op og hengiver sig til øjeblikket. Man kan ikke bare lave en massakre på det, som Elliot kunne finde på.
  • Det sviner virkelig slet ikke. Elliot er ellers slem til at flække det hele, når han mister tålmodigheden – og han gjorde også sit ypperste på at blande det sammen til én stor klump. Men det lod sig ikke bare gøre sådan uden videre. Oprydningen efter legen er en fryd, og det har almindeligt modellervoks altså svært ved at matche.
  • Det indbyder til socialt samvær. For det første skal det introduceres ordentligt. For det andet kan man bruge timevis på at lave ting af det, snakke hen over det og om det. Leder man efter noget legetøj, hvor børnene skal passe sig selv, så er Silly Doh er spild af penge. Der er så mange muligheder i det, men det kræver en voksen, hvis det er et lille barn.

silly doh, doh, Silly-Doh, magisk, silikone, sillikoneler, Momster, MomsterTest, test

Silly Doh med en 6 årig

Sophia er et meget kreativt barn. Hun har brugt lang tid på alle de forskellige muligheder, der ligger i Silly Doh, og hun vender jævnligt tilbage og vil gerne lege med det. Hun synes, det er særligt sjovt, at man kan lave permanente ting ved at bage dem, fx smykkerne eller ophæng til vinduerne (der kan klæbes fast ved et let tryk efter bagning og afkølning).

silly doh, doh, Silly-Doh, magisk, silikone, sillikoneler, Momster, MomsterTest, testHun er ikke typen, der bruger særligt meget krudt på manualer. Hun skæver lidt til dem, men prøver sig ellers selv frem i stedet for at gå grundigt gennem vejledningen. Der ville storebror på 9 år være mere pertentlig med tingene – men begge dele fungerer jo så fint med silikoneleret.

Hun kunne rigtig godt lide smykkesættet og fik lavet både fingerringe, nøgleringe og armbånd med et snuptag. Udstiksformene er rigtig søde og lette at bruge. Silly-Doh klæber ikke mere, end at man lige kan skubbe det ud med værktøjet uden at ødelægge formen.

En anden gang lavede hun en miniature burger og anden mini mad. Silikoneleret åbner nemlig i sin tekstur op for, at man kan dykke helt ned i småtingsafdelingen og give sine kreationer søde og sjove små detaljer. Det er noget sværere med almindelig modellervoks.

Vi har nemlig en god ide om, at vi kan lave en lille (lege)slikbutik ud af vores Silly Doh, hvor der vil være slikkepinde, bolcher, karameller, kager og hvad vi nu ellers har fantasi til. Det er ret genialt. Jeg har længe ledt efter et materiale, der størknede pænt, og som jeg samtidig vil være bekendt at lade mine børn lege med (med risiko for at det ryger i munden). Det giver Silly Doh altså et godt bud på.

silly doh, doh, Silly-Doh, magisk, silikone, sillikoneler, Momster, MomsterTest, test

Andre features til de større børn

  • silly doh, doh, Silly-Doh, magisk, silikone, sillikoneler, Momster, MomsterTest, test

Der er god inspiration at hente i selve pakken med en trykt legemåtte, men sandelig også på nettet i form af YouTube, Pinterest og alt, der ligeledes inspirere til almindelig modellervokskreationer. Alt du kan finde på og forme, det kan du lave. Men der er altså heller ikke sparet på værktøjer og spændende måder at bruge Silly Doh på.

Man kan pynte et fly, en bil eller lave sin helt egen håndtaske. DET er altså smart. Og så er der små overraskelser gemt, som øjet ikke umiddelbart lige ser. Det faldt Sophia pladask for i sine grundige rejse gennem hele paletten af muligheder.

Der er selvlysende silikoneler, som selvfølgelig kan sættes sammen med andet, så din figur pludselig får selvlysende hår, når mørket falder på. Du kan også lave en hel selvlysende figur og give dit barn en smuk stjernehimmel på vinduet, eller stille en sød lille natlampe i vindueskarmen.

Noget, der virkelig fik hende til at juble, var ColorChange. I takt med at hun æltede det igennem skiftede det pludselig farve – fx blå blev til lilla og rød til pink. Det vil det også gøre, efter det er bagt, så de fx kan tage det med i bad eller skifter i løbet af de sommervarme dage. DET synes hun er sejt.

silly doh, doh, Silly-Doh, magisk, silikone, sillikoneler, Momster, MomsterTest, test

Tilbage står spørgsmålet om jeg er blevet omvendt? Kunne jeg finde på at købe mere eller hopper jeg tilbage til mit hjemmelavede modellervoks? Det må tiden vise.

Jeg er umiddelbart fan af både holdbarheden, hygiejnen og de uendelige anvendelsesmuligheder. Man må jo sige, at vi har med fire børn rige muligheder til at teste produktet maksimalt, så ind til videre holder vi godt fast og dykker dybere ned i det.

Og så er det selvfølgelig også værd at nævne, at der er lynhurtig forsendelse og skønt kundeengagement fra firmaets side. Det er noget, jeg sætter stor pris på.

Hvis du vil vide mere

Hvis du er nysgerrig på mere eller vil købe produktet, så finder du deres udvalg lige her. Jeg tør i hvert fald godt anbefale det 🙂

Indlægget af sponsoreret af Silly Doh, men alle ord, tanker og holdninger er mine egne om produktet.

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.