Så opdagede vi også squishies!

squishy, squishie, squishies, stress, uro

Så opdagede vi også squishies! Eller det var faktisk mormor, der opdagede dem og foreslog, at vi skulle prøve at give Sophia nogle. Hun er lidt af en torpedo til tider og kunne måske have gavn af det. Det var i hvert fald et forsøg værd uden at det skal blive for meget hokuspokus. Hvis det er rart og hyggeligt, hvad kan det så skade?

squishy, squishie, squishies, stress, uro

Tjek mærkningen

Lidt research fortalte hurtigt, at der er et meget stort udvalg og lige så stor forskel på kvaliteten. Selvom det er fristende at købe billigt på Wish, ebay, mv., så skal man være opmærksom på kemi. Det er en større snak, jeg ikke har tænkt mig at inkludere her. Ikke desto mindre så kig efter CE-certificerede forhandlere. De overholder (forhåbentligt) dansk lovgivning.

Dit barn kommer nemlig til at kramme, nulre og sandsynligvis sutte/bide i de her velduftende skumfiduser. Så helt kemifri bliver det vel nok ikke.

Squishies hjælper ved stress og uro

Lige som fidget spinnere, så slår de her mega populære squishies på, at de er afstressende og hjælper dig til at fokusere. Det styrker både kreativitet og intelligens. Og så kan jeg vel lige tilføje, at de forøvrigt ikke giver en bule i panden, hvis du får den i hovedet (en flyvende fidget spinner er en lidt anden snak).

De anbefales ikke til børn under 3 år, og det er der en grund til. De dufter nemlig sødt og er lige til at tage en bid af. Det har vi mistet et par stykker på, da de store ikke havde fået lagt dem væk. Selv Noah skulle liiige smage på en citron, haha.

Squishies er fremstillet af specielt skum, som er af en sådan kvalitet, at figuren puster sig selv op til den normale tilstand efter den har været klemt helt sammen.

Så er der noget om snakken?

squishy, squishie, squishies, stress, uroJa! Det må man sige, at der er. Jeg ser dem også på arbejde, hvor flere børn har dem med og bruger dem til at nulre med og mødes om. De giver ro, fordi de er dejlige at røre ved. Man aktiverer hænder og hjerne på en hensigtsmæssig måde gennem denne form for stimuli.

Der er dog et men. For når man har et high need barn, der ved sammensmeltning bliver voldsom, så er blødt skum selvfølgelig bedre at få i hovedet, når der kastes rundt med tingene. MEN når han så bider og river i det, så er det bestemt ikke særligt “slidstærkt” eller uden risici mht. kvælningsfare og alt det der. Ind til videre har han dog reageret positivt på forsøget.

Det var ikke meningen, at han skulle have én, men da han så de to andre få dem, så ville han også have en. Sådan blev det så. Nyhedsværdien er dog hurtigt gået af squishies for ham. Når det kommer til midler til at falde til ro, så stritter han tit instinktivt imod. Det bliver i hvert fald ikke et lille lækkert klemmedyr, der får ham til at bremse op.

Til Sophia og Noah er de super gode. Noah behøver dem ikke rigtigt. Han finder sine åndehuller på egen hånd, men egentlig bare gerne vil kunne tale med om dillen. Sophia er et vaskeægte torpedobarn og elsker virkelig at sidde og klemme skumfiduserne, der næsten ikke kan blive tøsede nok.

Hvis du vil vide mere

Hvis du er nysgerrig på konceptet, finder du to udmærkede forhandlere lige her: SlimyPlay og ChaoChaoShop. Den sidste har service helt i top og hurtig forsendelse, hvor den første to evigheder om at nå frem.

For god ordens skyld vil jeg lige nævne, at jeg absolut ikke får noget ud af at nævne butikkerne – eller at du klikker dig derhen via. mine links. Det er udelukkende min egen begejstring, jeg udtrykker, og en venlig service, hvis du kunne være interesseret i at gøre brug af det.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.