Pimp din chokoladekage – med overskud!

//Sponsoreret indlæg//

Chokoladekage er en rimelig træfsikker kage at smide på bordet. For hvem elsker ikke chokolade? Men hvorend gerne jeg ville præstere en eller anden overskuds-Malene, der leverer friskbagt kage til gæster, kollegaer eller familie, så må jeg ærligt indrømme, at en travl hverdag bare ikke er kompatibel med varm dampende chokoladekage.

Hvem har ikke prøvet at stå aftenen før og bage til et klassearrangement, selvom man for længst burde have ligget i sin seng? Kagen skal jo være frisk, ikke..?

Hvem ville ikke dødgerne diske op med lækkert hjemmebag til mødregruppen, men har marathonammet hele natten? Lad os være ærlige: Der er større chance for at sætte sutteflasken i ovnen end at præstere noget spiseligt.

Eller bare være den gode kollega, der har kage med på sin fødselsdag – men ungerne kunne ikke sove… Farvel aften!

Lige ind til nu.

smartbake, chokolade, chokoladekage, momstertest

Chokoladekagen, der bager sig selv

Smartbake har lavet et koncept med færdig dej. Chokoladekagedejen finder du i Netto til 20 kr. – og den er lige til at sætte i ovnen. Man bruger bare den form den kommer i: Det er tilmed 80% genbrugsplast. Det er virkelig ingen joke, når kagen næsten bager sig selv.

Du kan vælge at bage den i sin rå form eller du kan pimpe den med alverdens lækkerier. Det er da en kage, der ikke stjæler hverken kostbar tid eller kostbart overskud. Man kan bare overgive sig til duften af frisk chokoladekage i hele huset – og glæde sig til at smage den.

Der var mere end rigeligt til os seks personer i én bakke, men det kommer selvfølgelig lidt an på, hvor storspisende man er. Og hvor meget man pimper den. Vi gav den nemlig gas!

smartbake, chokolade, chokoladekage, momstertest
Du skal ikke sige “pynt” til Sophia to gange 🙂

Pimp den kage!

smartbake, chokolade, chokoladekage, momstertest
Det blev løftet et øjenbryn eller fire, da jeg kom med bolsjerne.

Der faktisk ikke nogle grænser for, hvad du kan pynte kagen op med eller fylde i den.

Bær, nødder, rosiner eller slik! Ja, du hørte rigtigt. Vi havde en hel masse pebermyntebolsjer liggende – så det måtte vi prøve. Ungerne var noget skeptiske, da jeg stod og bankede på bolsjerne med en hammer.

De lå i en frysepose, som var pakket ind i et viskestykke. Det er nemt at styre, og du får ikke smadret posen. Du skulle tage og prøve det 🙂 Det er et super friskt pust til en chokoladekage.

smartbake, chokolade, chokoladekage, momstertest
I’m helping! Mors skrupler omkring hele den taktile del ved bagningen, kunne jeg godt pakke væk igen. Og da Emma først havde prøvesmagt var det om at redde kagen: Den smagte godt!

Jeg kunne smide det ene billede op af kager, som er pimpet op, efter det andet. Hver og én af dem smagte helt fantastisk. Og det er sagt fra én, der indrømmet faktisk ikke elsker chokoladekage (det gør jeg så nu)!

Min favoritter bliver:

  • Chokoladekage med valnødder og vaniljeis.
  • “Ren” chokoladekage med jordbær og to slags is (hindbær eller citron bryder godt med det søde).
  • Chokoladekage med pebermynteboljer.
smartbake, chokolade, chokoladekage, momstertest
Det bedste er næsten, at man slet ikke kan se bolsjerne. Så er overraskelsen det større.

Tid til hinanden

Mad er et kæmpe samlingspunkt i vores familie. Det er noget, vi er sammen om. Både at lave den og at spise den. Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ofte går stærkt. Særligt efter Noahs og Sophias far døde, så er vi ikke helt den version af vores familie, som vi gerne vil være. Jeg er i hvert fald ikke helt den mor, jeg gerne vil være lige nu.

Men det er netop det, der gør, at jeg blev solgt til det her koncept. Jeg vil aldrig slippe bagningen helt, men jeg kan virkelig godt lide, at man kan tage en dej fra køl og med så lille en indsats få et virkelig dejligt resultat. Sagt mellem dig og mig, så er jeg ikke en gang sikker på, at jeg kan bage en bedre chokoladekage..!

Det bedste var den tid, vi vandt ved det. Ungerne og jeg cyklede ned efter jordbær og havde en dejlig stund med fødderne helt nede på jorden.

Og et par aftener senere havde Jeppe og jeg pludselig tid til at sidde over en kop te og kigge hinanden i øjnene, mens duften af varm chokoladekage bredte sig i køkkenet. Det har vi ikke fået lov til længe.

tid, kvalitetstid, cykling, kærlighed, børn
Når kagen bager sig selv, så kan man jo bruge tiden på, at allesammen cykler ud efter jordbær. Det var et SKØNT frirum – og bagningen blev en hel overskudsoplevelse.

Vil du vide mere?

smartbake, chokolade, chokoladekage, momstertest

Momster Test kan du læse mere om Smartbakes lækre chokoladekage, der er blevet grundigt prøvebagt og -smagt 🙂

Smartbake har for øvrigt også et væld af andre skønne deje, som vi i bogstaveligste forstand har tygget os igennem.

Den økologiske lyse hverdagsdej (tilsat olivenolie, salt og peber) og favoritdagdej (tilsat hørfrø) kan købes på nemlig.com.

Cookie-dejen med chokolade, rugbrødsdejen (tilsat chokolade; perfekte til madpakken) og den mørke kernefyldte hverdagsdej (tilsat hørfrø) er en del af RetNemt bagekasse.

Vi nåede ikke den økologiske pizzadej, men den skal du gøre dig selv en tjeneste og læse om på Fantasifabrikken, der kommer med flere forslag til din nye yndlingspizza. Vores dej ligger klar i fryseren. Den kan nemlig holde sig fire uger (ligesom de andre deje), og jeg glæder mig enormt meget til at smage den, især når alt det andet har været så godt.

smartbake, chokolade, chokoladekage, momstertest

Indlægget er sponsoreret af Smartbake, men ord og holdninger er naturligvis mine helt egne.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.