Når fornuft og følelse går hånd i hånd

Indlægget er skrevet i samarbejde med Legeakademiet. Ord og holdninger er mine helt egne.

Jeg har været stille på det seneste. Måske læste du i mit sidste oplæg – Epilepsi er noget fanden har skabt – at vi har været temmelig hårdt ramt på det seneste? Hvis jeg skal være helt ærlig, så har vi været helt absurd hårdt ramt. Uheldene fortsatte ugen ud, og som et punktum for det hele fik vi i mandags afslag på vores ansøgning om en kædedyne til Elliot (efter 6 mdrs. sagsbehandlingstid!). En lille ting, måske, men det ramte mig som en mur i ansigtet. Med 200 km/t.

Jeg blev ramt af mismod. Håbløshed. Afmagt. Vrede. VOLDSOM vrede. Jeg følte mig helt alene i verden. Guderne skal vide, at vi har KÆMPET i 3,5 år nu med vores lille mand med store følelser, og vi bruger al tid, vi kan klemme ud af en travl hverdag, på at arbejde med Elliot, så han kan udvikle sig og få ro på.

Heldigvis kan vi selv. Vi har længe arbejdet med Elliot på egen hånd, og jeg vil mene, at vi er temmelig kyndige til det. Derfor var det en hel åbenbaring for mig at opdage Legeakademiet og deres ret specielle sortiment.

Listen up.

Legeakademiet

For det første bliver jeg lige nødt til at indskyde, at jeg er vild med navnet. Legeakademiet. Det lyder som nogle, der virkelig har styr på det der med at lege. Og det har de virkelig også. Men på en bevidst måde, hvor legen får lov til at blive udviklende. Det er deres “ting”, eller niché, som de selv kalder det – og jeg er overbevist.

Det tog mig rigtig lang tid at vælge mine ting. De har uendelige mængder lækkert legetøj, som kan bruges som hjertet begærer. Jeg endte dog med at vælge et boksesæt til børn med ekstra handsker og to taktilbørster. Jeg er MEGET begejstret – og lidt imponeret – over at finde det i deres sortiment. Det fortæller ikke så lidt om deres dedikation.

Jeg valgte disse ting, fordi det er noget, jeg ved meget om i forvejen, så jeg følte mig godt klædt på til at kvalitetsteste tingene, og samtidig så jeg ville gerne dykke dybere alternative hjælpemidler til børn med særlige udfordringer. Jeg er vred på systemet over, at det skal være SÅ svært at få faglig sparring, hjælp og vejledning. Det er min store drøm at vise, at vi kan så meget selv. Der er Legeakademiet en stærk holdspiller.

Jeg kan godt lide, at udviklende legetøj er let tilgængeligt med gode priser, så det ikke bliver et slags rigmandsmonopol. Altså det skal du ikke tage så bogstaveligt, for jeg har selv kaldt vores træning med Elliot for “fattigmands sansemotorik”, fordi vi ikke har råd til alt muligt fint eller selvbetalte fagfolk. Så vi bruger netop leg til at udvikle og lære. Derfor bliver jeg rigtig glad, når tingene både er til rådighed og inden for rækkevidde for folk, der måske ikke har vanvittigt meget luft i budgettet.

Legeakademiet, taktil, taktilbørste, sansebørste, sansemotorik, bokse, boksepude, boksesæt, træning, børn, highneed, high need, signalstærk

Udvikling gennem leg

Går du ambitiøst til den, kan du nå meget langt med en boksepude. Du træner faktisk både grovmotorik, hånd-øje-koordination, koncentration, koordination, kropsbevidsthed, krydskoordinering, sociale kompetencer, årsag/virkning. Det er fantastisk til fx ADHD og opmærksomhedsforstyrrelser, men det er også en fantastisk måde at mærke sig selv på, hvis man har sanseintegrationsforstyrrelser, er sensitiv eller bare har en pisse dårlig dag.

ALLE herhjemme har brugt den. Den indbyder til at udforske og at lege. Elliot prøver grænser med den. Hvor langt kan jeg gå? Han slås ned den, skubbe til den, hopper på den, slår på den, får den til at flyve rundt og oplever, at den vender tilbage. Han får den i hovedet, den skubber ham ned, den giver en hel masse fantastisk sved på panden og lader kroppen blive brugt og træt. Han griner over hele hovedet, når han bruger den.

Det samme med Sophia. Hun trænede mest spark og forskellige serier. Hun gik meget ambitiøst til den og fik brust godt af sammen med den. Emma efterabede bare og fik lov, men ellers var hun selvfølgelig ligeglad – med mindre Elliot gav den gas. Så løb hun for livet!

Noah overraskede mig med en god ide. Udover at sparke til den med jævne mellemrum og prøve den af, så fik han faktisk skabt forskellige forhindringsbaner med en svingende boksepude som forhindring undervejs. Det havde ungerne en fest med.

Vi kunne ikke undvære vores boksesæt, fordi det i den grad hjælper med at få fødderne tilbage på jorden. Det hjælper også vores børn, der ikke er udfordret. Der er det bare en lækker foræring.

Legeakademiet, taktil, taktilbørste, sansebørste, sansemotorik, bokse, boksepude, boksesæt, træning, børn, highneed, high need, signalstærk

Hvad er så en taktilbørste?

Taktilbørsten var jeg meget spændt på. Jeg har hørt meget om dem, men da Elliot har haft sine skrupler med at blive rørt ved, så har jeg ikke anskaffet én. Sådan lidt for sjov kradsede jeg ham lidt med hårbørsten en dag. Det synes han var dejligt, så jeg sprang ud i det.

På hjemmesiden kan man læse, at en taktilbørste også er god ved opmærksomhedsforstyrrelser og sensitivitet, ligesom det hjælper ved autisme, hjerneskade, indlæringsvanskeligheder og koncentrationsbesvær. Den giver fordybelse og afslapning, skaber koncentration, kropsbevidsthed, styrker sansemotorisk og giver tryghed. Yes, SÅ mange ting kan en lille børste.

Så hvad synes børnene? At den var helt fantastisk rar. Den gav en god back to basics og dejlig hyggestund sammen. Selv Elliot gav mig lov (nogle gange), og jeg kunne sidde der længe, mens jeg strøg den over hans ryg og arme i lange bløde træk. Den er jeg også meget begejstret for. Legeakademiet har virkelig ikke bare et stort udvalg, men kvaliteten er altså i orden.

Konklusionen? At jeg bliver nødt til at dykke dybere ned i webshoppen og få mere hjem. Jeg elsker deres niché og den empowerment den giver os forældre. Vi kan få magten tilbage over vores egne liv og blive mere fri for et rigidt system og autoriteterne ovenfra. Vi kan rent faktisk få den succesoplevelse at have dejligt samvær med vores børn. Vi kan rent faktisk hjælpe dem, om de så bare er dødtrætte efter en lang skoledag for en lille børnehaveklasser.

Legeakademiet, taktil, taktilbørste, sansebørste, sansemotorik, bokse, boksepude, boksesæt, træning, børn, highneed, high need, signalstærk


Hvis du er nysgerrig på mere, så gør dig selv den tjeneste at hoppe videre ind på Legeakademiet og bladre gennem deres ting. Du kan også læse andre bloggeres test af webshoppen (med andre produkter end mine) i den kommende tid på Momster Test.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.