Mini løbeladcykel: Er du gal, den er genial!

Sponsoret indlæg i samarbejde med Babboe.

Sådan en mini løbeladcykel er en sælsom størrelse.

For det første skriger den ikke just LØBECYKEL, som jeg forbinder det med ordet, mens jeg fyldes af nostalgi og ser to årige Noah drøne ned af et fortorv i Odense C og slå hælene heftigt i, mens hans nervevrag af en mor råber: ”breeeeeems!”

Vi fik ødelagt ikke så få skosnuder, ikke mindst, fordi det går pænt stærkt, når de bestiger sådan en. Jeg har også mere end én gang set Elliot forsvinde i horisonten. Nervepirrende.

Det er ikke just viben, man får, når man står med en løbLADcykel. Den er sådan lidt mere… hyggelig… i sit tempo, ikke? Kan du følge mig?

Så jeg var spændt. Ret så meget. Og det bliver du simpelthen til at høre lidt mere om.

Old school

Som den loyale læser måske allerede ved, er jeg ikke til de store udskejelser. Skal jeg give børnene noget legetøj eller udstyr, så skal det være nødvendigt eller kunne argumenteres ind i mit hjem med nogle gode læringsmæssige hensigter. Jeg er old school, intellektuel og … ja, nærig. ”Giv børnene en pind”, siger min mor tit – og jeg er meget enig med hende. Man når langt med en pind.

Børns læring er uendeligt vigtig, og i vores tidsalder er en stillingtagen måske endnu vigtigere. For vi har en teknologisk forkælelse, der fjerner en betydelig sansemæssig del af legen og læringen, der til syvende og sidst kan risikere at gøre vores børns opvækst mangelfuld. Det er nemlig så hamrende vigtigt at komme i berøring med tingene.

Det lyder måske lige højtravende nok, når det er en løbeladcykel, vi snakker om her, men det er én af grundene til, at jeg bliver nødt til at fortælle om den: Der kom mere med i kassen, end jeg forventede.

Dansk design, dansk produceret

Først må jeg lige fortælle, at jeg blev positivt overrasket over kvaliteten, da jeg åbnede kassen. Der er ingen kemisk lugt eller restfarve, og trods at den er blevet brugt af både Emma (1), Elliot (3) og Sophia (6), så er der ikke kommet en skramme.

De har sågar brugt den udenfor, selvom den beskrives som indelegetøj, og det har den holdt til uden et pip. Så at sige. Det er jeg faktisk ret imponeret over, for de kan godt være ret hårde ved tingene, særligt Elliot.

Jeg må simpelthen give løbeladcyklen thumbs up hele vejen over produktionslinjen. Den er nemlig ikke bare dansk design med dansk varemærke, vi snakker også FCS certificerede birkefiner, CE godkendt og dansk produktion. Moder jord kniber lige en tåre her – når det nu skal være.

Jeg er intet mindre end VILD med de lækre gummihjul, der er helt lydløse, Uanset om du er crime rider og bruger den ude alligevel *indsæt ond dåselatter* eller har den trillende indendørs, så kommer der ikke en lyd. Den er slidstærk, og netop fordi den ikke bare fræser derudaf, så fungerer den ret optimalt sådan.

Har du nogensinde prøvet at have en HP scooter, gåvogn/-bil something og wheely bug til at køre om kap indendørs? Ja? Så vil du helt sikkert elske denne stabile, mere rolige dame (som dog er super let at køre på). Vi kan jo heller ikke have, at varerne bliver smidt af på vej til køkkenet, vel?

løbecykel, løbeladcykel, ladcykel, mini, børn, babboe, momster, momstertest

En mini løbeladcykel 

Nu kan jeg meget vel været ramt af førnævnte tendens til at være lidt old school på visse områder, men jeg vil nu påstå, at man ikke lige ser sådan en mini løbeladcykel hver dag.

Mine børn blev også enormt forventningsfulde, da de så den enorme kasse, og der blev leveret dedikerede ”uh’er” og ”wauw’er”, som vi fælles trak cyklen ud i solen.

Elliot blev den første til at sætte sig på den. Han var helt oppe i skyerne, men det var tydeligt, at han havde haft en forventning om, at den ville kunne køre selv. Han blev slemt skuffet, gav den en sidste lille chance for at imponere og så forlod han scenen.

Emma overtog straks. Hun undersøgte den ivrigt og fangede da også hurtigt de åbenlyse fortrin: Man kan putte ting i ladet og sætte sig på sædet og gå en tur med sine ting. Sweet stuff.

Hun kunne altså virkelig godt lide den – og den kunne også godt lide hende. Det var en fordel, at den ikke bare spænede fra hende i ivrigt galop, for så var hun i kontrol. Det gav god mening, når den også (primært) er målrettet til små børn. Elliot var sværere at vinde over, for der en højere grad af aktivitet ind over, men da hans lillesøster kunne lide den, så er det jo oplagt, at han også måtte have den.

løbecykel, løbeladcykel, ladcykel, mini, børn, babboe, momster, momstertest

Let the game begin

Da vi lige havde de første kampe og tudeture overstået over det pragtfulde transportmiddel, gled børnene over i fælles rollelege, hvor de inddrog løbeladcyklen som transportmiddel og varevogn. Det var en klar fordel af have Sophia på 6 år med, for hun blev styrende og fik tingene til at glide mellem de to små mennesker med store egoer.

Der skiller sådan en løbeladcykel sig ud. Den er rigtig nok ikke en løbecykel, så det ville jeg nok overveje at fjerne fra produktnavnet, men det er en mini ladcykel, der er absolut genial til interaktiv leg og sampil. Så går man meget op i den slags, fx har vi også et virkelig veludrustet legekøkken og tilhørende butik/cafe med pusleområde – så er den paradis at introducere til legen og få den fulde setting.

Omvendt skal man ikke lade sig begrænse af de åbenlyse muligheder. Den er da også knaldgod til at bringe våben med rundt (ja, den slags gør vi også i), samle pinde ind, legoklodser, bamser, vandballoner, you name it.

Eller sød på Instagram-/udstillingsbørneværelset.

Og hvem ved, når de er færdige med den om 100 år og den er godt slidt – så kan jeg plante blomster i den 😀

løbecykel, løbeladcykel, ladcykel, mini, børn, babboe, momster, momstertest

Det med småt, mini faktisk

Det er ret vigtigt at få sagt, at man ikke skal købe den som løbecykel. Det var tydeligt i forbindelse med Elliot, at den var for tung i røven til hans aktivitetsniveau og slet ikke udfordrende nok.

Motorisk er den ikke noget mirakel, men den er god til de små, som endnu ikke har balancen eller størrelsen til at bestige en decideret løbecykel. Det er den interaktive leg, der er løbeladcyklens store force.

Dertil kommer, at den synes meget lille i størrelsen, mini faktisk. Der står under produktbeskrivelsen, at den er fra 1-5 årige, men selv Elliot på 3 år – som er lille af sin alder – syntes for stor til den ellers fine løbeladcykel.

Sophia er 6 år – og selvom hun syntes, den var sjov at lege med, og det i virkeligheden var hende, der løftede niveauet med den, så er der jo ingen tvivl om, at hun også er for stor til den. I hvert fald at cykle – løbe – gå med.

Til gengæld var den jo spot on til Emma. Selv hvis man har en 1,5 årig, der ikke er så langt motorisk fremme som hende, så er den en virkelig fin i sit design, genial til interaktiv leg og en sand forkælelse til barnet, der har alt. Jeg er sikker på, at hun kommer til at have mange gode legetimer med den fremadrettet.

Hvis du vil vide mere

Har den fine mini løbeladcykel fanget din interesse eller er du bare nysgerrig, så finder du denm lige her. Du kan også finde Babboe og ladcykler til voksne på Instagram og Facebook, hvor du kan tjekke resten af deres sortiment ud.

Derudover har vores egen MomsterTest netop udgivet tre anmeldelser om produktet.


Indlægget er sponsoreret af Babboe, men alle ord, tanker og holdninger er mine egne om produktet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.