Magisk børnehypnose

Det lyder lovende, ikke? Det er det også!

Vi er nogle af dem, der “har prøvet alt”. Når sundhedsplejersken, pædagoger og andre forældre kommer med gode råd, så må jeg taknemmeligt trække på smilebåndet. Det er meget sødt, men… Been there, done that.

Det er som regel de samme råd, folk kommer med: Rutine, rutine, rutine – ro, regelmæssighed og alt det der. Den bog har Elliot bare ikke læst. Han vil ærlig talt skide på, om vi har kørt den samme rutine HELE HANS LIV. Siden vi fjernede sutteflasken, har der ikke været nogen nem vej til at få ham i seng. Lige ind til for nylig.

Vi er medlemmer af en gruppe på Facebook for signalstærke børn (et andet ord for “high need”, som vi personligt er landet på). Her stødte Jeppe på en hypnose app – magiske børnehypnoser – og resultatet er ærlig talt for sindsygt! Den virkede fra dag ét, og Elliot er altså ikke for begyndere. Han har utroligt svært ved at finde ro og at lægge sig til at sove. Så vi var noget skeptiske, men villige til at give det et forsøg. Hvad gør man ikke for at ramme hovedet på sømmet, ikke?

“Hypnose??”, tænker du måske – men hæng lige på. Jeg var også igennem et par overvejelser.

For det første spekulerede jeg lidt på, om jeg brød mig om, at han skulle ligge alene på sit værelse og høre på en afspilning. Han skal da puttes af sin mor eller far, tænkte jeg. Men det er meningen, at man skal putte normalt først, og når man så er færdig med at klæde om, børste tænder, drikke mælk/vand, børste tænder igen, læse godnathistorie, synge sange, drikke mælk igen (nå nej, vi var jo på vej væk fra det her….), så kysser man godnat og sætter den i gang. Man skal altså have sørget for at klargøre dem til at sove forud for hypnosen. Det giver god mening.

For det andet så tænkte jeg, at han da straks ville udfordre historien og dens teknikker. Han er en kvik dreng. Vi har da også prøvet lidt forskellige situationer efterhånden: Hvis der er meget kaos op til putningen (vi har trods alt fire børn), larm undervejs eller han fx bare har en dårlig dag, så er det ikke, fordi han bare går ud som et lys. Hvis han tager legetøj med i seng, så distraherer han sig selv fra at høre efter (snedigt), og så virker det ikke helt på samme måde. Der er mange variabler, og han har også hurtigt regnet den ud og bekriger den ved at forsøge at lave lidt løjer.

MEN

Putningen tager slet slet ikke lang tid længere. Det mest “magiske” er, at den foregår roligt og behageligt. Han er simpelthen så afslappet og nyder at ligge og høre om den lille muldvarp i sin hule. Han putter sig i dynen/hans hule, når muldvarpen gør det, og han sukker med, når oplæseren trækker vejret tungt. Han kan virkelig godt lide historien – og det kan Noah også, selvom han er 8! Den er sød og hyggelig – og der er ikke noget hokus pokus over det.

Vi har ladet os fortælle, at vi skal give det 14 dage. Med tiden vil vi kunne bruge sætningerne til at hjælpe ham til ro i andre situationer, fx er der en detalje i historien, hvor han selv kan bestemme om muldvarpens tæppe er den ene eller anden farve, og den sætning: “det bestemmer du selv”, kan man gribe og give ham ro med senere. Skabe jordforbindelse og nærvær. Det er virkelig helt magisk, når man har et barn som vores.

Selv hvor vi er nu, så er jeg overbevidst. Vores udgangspunkt var hårrejsende, og alt der kan hjælpe Elliot til en behagelig måde at falde i søvn på er velkommen. Vi går jo stadig med ind, når han kommer rendende. Jeg synger stadig for ham, og sætter derefter lydfilen i gang igen. Han kommer stadig rendende om natten og putter sig ind til mig – han er blevet enormt nærværende, kærlig og sød. Søvn er vanvittigt vigtig for børn (for alle), men den er livsnødvendig for Elliot, så han kan rumme at være Elliot.

Appen går fra ca. 3 til 10 år. Vi er meget nysgerrige på den, fordi den også rummer mulighed for at afhjælpe andre ting, og vi har nok at tage af. Så vi vil bruge en rum tid på at teste den godt og grundigt igennem (selvværd, søvn, skidt-pyt kassen, mere lyst til mad, selvværd, mørkeræd, sengevædning), og så vil jeg underkaste den lidt ærlig snak.

Jeg er SÅ spændt på det her!

6 comments / Add your comment below

  1. Hej du <3
    Det er jeg helt vildt spændt på at høre mere om, når I har brugt app’en lidt længere tid. Min Karoline på 8 har ofte vanskeligt ved at falde i søvn og vågner tit flere gange i løbet af natten. Og vi har også prøvet både det ene og det andet. Men ikke dette.
    Måske er der håb forude for en bedre søvn.
    Kh Eline

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.