Lifehack: Sådan får du dit barn til at sætte sit glas ind på bordet #opdragelse

Ok, jeg kan ikke tage patent på den her, men jeg kan ublu dele Jeppes praktiske håndtering af et dagligdagsproblem herhjemme: Væltede kopper og glas, der på daglig basis forvandler vores ellers skattede måltider til en myretue af aktivitet.

Lifehack, lifehack, opdragelse, børneopdragelse, bordskik, børn

Målet helliger midlet

Nogle gange må man bare stoppe op og (gen)overveje sin pædagogiske rækkevidde. Jeg er stor fortaler for den anerkendende tilgang til børneopdragelse, men når Sophia og Elliot synkront vælter sit 10. glas med en albue eller ivrigt signalerende hånd (du kender nok typen), så stod valget mellem en affektiv hjerneblødning, der kan måles på Richterskalaen, og at finde en hurtig og effektiv vej til at få dem til at rette ind.

Med fire aber KAN man altså ikke ånde dem i nakken hele tiden. Desuden vil vi gerne have selvhjulpne børn (tidligt), så det kræver at sluge et par kameler. Midlet helliger målet, right? Jeg synes generelt ikke, det er en god ide at ånde nogen i nakken. Det giver bare dårligt selvværd på den lange bane.

Det er såre enkelt

Nu har vi tilfældigvis en kæmpe beholdning af kreative redskaber og materialer, så det var bare at dykke ned i gemmerne og finde washi tape frem. Det er virkelig godt, for det kan tåle en del og kan nemt flyttes/fjernes igen.

Lifehack, lifehack, opdragelse, børneopdragelse, bordskik, børn

Det sætter man på bordet. Man kan evt. gå piratvejen og sætte et hyggeligt kryds eller hvad man nu er til. Uanset hvad så er det så enkelt, som det bliver – og ungerne synes, det er vildt sjovt.

Elliot tager det lidt next level. Nu skal alt næsten ligge der, men det er sådan set fint nok.

Et meget nemt lille lifehack til at sætte en god kurs for bordskikken på en ikke særligt indgribende måde. Og er man som vores børn, så se det som et humoristisk indslag, der trods alt lige minder dem om, hvor koppen egentlig skal stå.

Win win.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.