Lidt tanker om at overleve

//Sponsoreret indlæg//

Det var meningen, at jeg skulle skrive om DIY fra Flying Tiger Copenhagen. For det var jeg så heldig at få lov til at teste for tre uger siden.

Ungerne og jeg tog også den store shoppetur om fredagen, inden de skulle hjem til deres far. Så kunne vi gå krea amok allerede om mandagen og de kommende dage, fordi han skulle tilbage til Filadelfia. Han var kun hjemme på weekend.

Lørdag morgen blev vi så ringet op af Noah, fordi hans far havde fået endnu et epileptisk anfald. Det var frustrerende, men så havde vi jo alt det her lækre DIY liggende til at underholde os selv med.

Ingen af os havde i vores vildeste fantasi forestillet os, at alle tingene rent faktisk endte med at blive vores livslinje i dagene, der fulgte… For krea er ikke bare verdens bedste (ferie)aktivitet, det er et desideret åndehul i hverdagen – og et sted, vi kunne dykke ned i og få lidt sjælefred.

Hvis du ikke har fulgt med, så døde Noahs og Sophias far faktisk den lørdag for 11 dage siden… Men det handler dette indlæg ikke om. Til gengæld handler det om at komme videre.

Og noget af det, der var så fint ved DIY materialerne fra Flying Tiger Copenhagen var lige præcis, hvor nemt det var at gå til, da overskuddet var helt i bund.

Tusserne har virkelig hjulpet Sophia med at bearbejde tingene. Hun har tegnet non stop og ELSKER de fine tusser med filtspidser.

Når man bare giver slip

Jeg elsker de små, enkle ting. Vildere behøver det ikke at være, og mit nye armbånd er en gave lige fra hjertet.

Jeg kan godt lide at gå på Pinterest og finde inspiration. Jeg kan også godt lide, at vi laver krea efter sæsonen, så vi på den måde følger årets gang med jul, påske, fastelavn, halloween, mv.

Men denne gang var jeg flad. Fuldstændigt flad for energi og lyst til noget, og jeg kunne ikke finde drivkræften til at være primus motor med ungerne. Så Sophia fik i første omgang frit slag (ligesom hun elsker), og jeg accepterede, at man nogle gang (læs: tit), må stikke forventningerne skråt op.

Alt skal ikke være produceret direkte til Instagram, vel? Alt skal ikke stinke af “jeg kaster lige det her sammen, mens jeg står her i mit pletfrie køkken med opsat hår og fuld make up, børnene opfører sig som engle og jeg laver noget, der ligner, at jeg har taget en 15 årig kunstuddannelse”…

Ja, det stinker.

For sådan er virkeligheden ikke.

Virkeligheden er, at mens jeg redder den ene fra en varm gryde, så kravler den anden op på bordet og kaster med tomaterne. Mens jeg samler tomaterne nødtørftigt sammen (halvdelen er sågar blevet most i en lille fed hånd først), så synes en tredje, at ventetiden er for lang og går selv videre med projektet og får limet sig selv fast til spisebordet.

Ja, DET er virkeligheden. I hvert fald når mor er et skridt bagud hele tiden.

Så det var altså en befrielse bare at give dem fri til at lime, klippe, tegne, klistre, sætte på og dekorere. Ingen regler. Bare sanselighed og leg. Og det er Flying Tiger Copenhagen meget leveringsdygtig til. Det var rigtig rart bare at kunne finde det hele på ét sted og komme i gang med det samme.

Sophias favorit – hendes helt egen limpistol. Og så endda med glimmer på.

Forbandede bolsjer

Jeg havde også købt en pakke DIY bolsjer og DIY karameller. Det var børnene helt vilde efter at få lov til, men jeg orkede det overhovedet ikke. Jeg åbnede æskerne og døde fuldstændigt over den lange liste af ting, jeg skulle bruge. Jeg blev irriteret og vred over, at det skulle være så svært.

Da det kom til stykket, indså jeg, at det var mig, der ikke virkede. Alt var jo ting fra køkkenet, minus et stegetermometer. Så det fik jeg anskaffet, og så hakkede jeg mig ellers igennem opskriften. Bid for bid.

Den var i virkeligheden super nem – for det lykkedes mig at komme igennem den med hjernen slået fra, og vi fik over to dage lavet to helt perfekte portioner. Én med jordbær og én med tuttifrutti.

Pakkerne koster forøvrigt kun 10 kr. for TO – og børnene fik et virkelig tiltrængt pusterum midt i den længste uge i vores liv. Så det kan anbefales at prøve sådan en pakke, hvis man vil have en super hyggelig stund med børnene, hvor de også kan være med i processen. Det er jo i virkeligheden dybt fascinerende at prøve at lave tingene fra bunden.

Og hvis jeg kan klare det under disse forudsætninger, så kan alle.

Kunsten at komme videre

Jeg forbandede de bolsjer langt væk. Jeg kunne ikke komme op at stå. Jeg kunne ikke tænke. Jeg kunne ikke trække vejret. Men børnene trak i mig, og mine løfter bandt mig, så et eller andet sted blev den her åndsvage overvindelse lige det, vi havde brug for. Og næste portion var jo let nok. Det er overskuddet, der mangler.

Jeg kæmper meget med kræfterne. Som mor og ex kæreste. Sorgen, jeg bærer er dobbelt. Jeg bærer mine børns, observerer dem og står klar til dem, når jeg skal. Men jeg bærer også tabet af deres far og min ven. Jeg havde kendt ham i 15 år, og selvom vi var igennem et grimt brud – og selvom jeg også har været vanvittigt frustreret over at leve i skyggen af hans epilepsi – så har jeg én gang for alle virkelig mistet ham.

Jeg var inde og se ham på Retsmedicinsk Institut efter obduktionen. Det vil jeg aldrig glemme. Den ubærlige længsel efter at røre ved ham og få lov til at sige farvel, men den knusende viden om, at der var intet tilbage eller nogen afsked at tage. Det var ikke ham. Der var kun tomhed. Intet svar tilbage. Det var en tom skal uden alt det liv, han var kendt for.

Det er meget sigende, at jeg de første minutter i rummet med ham stod og ventede på, at han åbnede øjnene og råbte BØH! Jeg stod og mærkede det i hele min krop. Humoren, livet og alle de løjer, han fik sine børn til at juble over. Vi kompenserede hinanden godt. Vi var stadig meget mor og far på den måde.

Nu er han ikke mere.

Og jeg skal finde ud af at lukke den dør for altid. Jeg skal finde ud af at komme videre uden at skamme mig over at leve, smile og elske.


Jeg har haft mange skrupler ved at skrive et sponsoreret indlæg oven i tabet af mine børne far. Det føltes som to ting, der overhovedet ikke bør komme i berøring med hinanden. Men Momster har aldrig bedt om andet end ærlighed, og selvom det er et barskt sammenfald, så er ord og tanker i sagens natur mine helt egne – og det skal ikke ligge Flying Tiger Copenhagen til last, at de faktisk ufrivilligt endte med at blive blandet ind i vores liv på den måde. Testen faldt på den måde meget uheldigt og heldigt på samme tid.

Du kan læse mere om selve testen på Momster Test, hvor produkterne er blevet testet af andre Momster mødre.

3 comments / Add your comment below

 1. Hvor dejligt at læse at jeres test bragte lidt glæde ind på de hårde dage. Jeg må helt klar ned forbi Tiger igen og tjekke de der bolsjer kasser. Dem har jeg ikke set i vores lokale … Det lyder rigtig spændende

 2. Hvorfor faldt jeg over din blog? Fordi du dukkede op på min Instagram som ugens hit på den der kreaside. Og så læser man sig ellers igennem nogle af dine skriblerier herinde. Kæft du skriver godt 👍🏼
  Sorg kommer man aldrig over men den bliver mindre og man ender med at kunne leve med den.
  Kh Lise

  1. Hej Lise, wauw – tusind tak for de flotte ord: De er virkelig påskønnet. Tak, fordi du lige gav dig tid til at kigge forbi og læse på bloggen.
   Ja, sorg er en sælsom størrelse. Jeg er pt. lidt der, hvor jeg er delvis frustreret over at skulle leve med de her følelser resten af mit liv – for jeg SAVNER ham og lider under, at mine børn har mistet ham – og andre dage at eksistere i nuet, bevæge sig og vove at se fremad. Det sidste er sværere end jeg troede. Kh. Malene

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.