Koteletter i fad med ananas og karry

koteletter, koteletter i fad, ananas, champignon, nem mad, mad

Herhjemme er vi ellevilde med karry. Der er garanti for, at ungerne skovler ind, hvad enten jeg serverer boller i karry, kylling i karry, karry suppe, diverse gryderetter – eller koteletter i fad. Karry er jo faktisk så taknemmeligt, at du snildt kan skifte mellem svinekød og kylling. Det smager lige dejligt i retterne.

Koteletterne kan nemt forberedes forud. Så gnider du dem bare ind i karrypulveret og stilles tildækket på køl. Du kan også gå hele vejen og lave tilbehøret og samle retten, så du kun mangler at sætte det i ovnen. Det er en super nem aftensmad uanset om det skal gå hurtigt eller ej.

Retten er beregnet til fire personer (eller to voksne og fire børn). Den er en stor favorit og et lækkert alternativ til koteletter i fad med tomatsauce.

koteletter, koteletter i fad, ananas, champignon, nem mad, mad

Det skal du bruge:

  • 4 store fadkotelletter eller 8 små.
  • 4 tsk karrypulver
  • 4 spsk olie af din foretrukne slags (husk det er en karryret!)
  • 1 dåse ananas skåret i ringe (gem saften!)
  • 2 løg, finthakket
  • 200 g. champignons, skåret i skiver
  • 2 spsk karrypulver
  • 3 dl. bouillon
  • ½ dl. fløde
  • Salt og peber

Tilbehør: Ris og evt. grøntsager eller gnavegrønt.

Sådan laver du koteletter i fad:

Gnid kotelletterne ind i karrypulveret og brun dem i olien på en varm pande. Giv dem lidt salt og peber og anret dem så i et fad.

koteletter, koteletter i fad, ananas, champignon, nem mad, mad

Brun ananasringene i karryresterne 1 minuts tid på hver side på panden. De bliver let brune. Anret dem oven på koteletterne i fadet.

koteletter, koteletter i fad, ananas, champignon, nem mad, mad

Svits løg og champignons på panden og kom også blandingen i fadet.

Kom den sidste olie på panden og svits nu resten af karrypulveret heri. Tilsæt ananassaf og bouillon og kag panden af. Tilføj fløden og kog saucen op, så den bliver tykkere. Smag til med salt og peber. Så hælder du saucen over koteletter mv.

Sæt fadet i ovnen i 20-30 minutter ved 200 grader.

Server med ris og evt. grøntsager.

Velbekomme 🙂

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar