Klar, parat, skolestart? Her får du en tjekliste.

Oooog så gik det op for mig… Jeg har to skolebørn, der starter på mandag.

Fuck, fuck, fuck.

TO skolebørn. På MANDAG?

Jeg fik lige pludselig ikke bare travlt, men også lidt hjertebanken.

skolestart, tjekliste, skolebarn
Here we go. Skolestarten er lige om hjørnet. Og det er et skarpt hjørne denne gang.

Det er en stor ting

Det er altså ret stort, når de starter i skole. Denne gang er det nærmest et skarpt hjørne, for Sophia starter i 0. klasse og det er Noahs sidste år i indskolingen.

skolestart, tjekliste, skolebarnHvorfor går tiden så hurtigt?

Rent praktisk så er der meget, der skulle gøres lige pludselig. Og hurtigt. Så her til formiddag, mens vi chillede, tegnede og skramlede med musik og YouTube, så lavede jeg en liste til dem.

Det er med den klare bagtanke, at de selv skal klare tingene – selvfølgelig med lidt kyndig vejledning. Men hvis der er noget, jeg ikke vil stå med om nogle år, så er det børn, der tror, at de bor på et permanent luksusophold, hvor ting bare sker på magisk vis. Hell no.

Tjekliste

skolestart, tjekliste, skolebarnJeg lavede en tjekliste til dem begge to. Noah læste den op for hele familien, og vi kiggede på den. Sophia kan ikke læse, så hun skal selvfølgelig have hjælp, men det var nu også mest med tanke på Noah, der er ved at blive en rigtig stor dreng, der lige præcis rigtig godt kan lide, at man gør tingene for ham.

Men før du skriger “Dovenlars”, så prøv lige at læse den her artikel om de 5 kærlighedssprog. Noah er ikke doven. Han er meget kærlig, gavmild og hjælpsom, men han ved ikke noget bedre i hele verden, end når man gør tingene for ham. Det får ham til at føle sig højt elsket. Så jeg er blevet bevidst om, at jeg skal balancere mellem lysten til at overdynge ham med (hans slags) kærlighed og enable ham.

Anyways, så finder du en tjekliste i printklar udgave lige her: Skolestart (tryk på linket), hvis du har brug for at nå hurtigt til målet (det er trods alt søndag nu).

I sidste øjeblik tilføjede jeg også lige skolemælk og skolens frugtordning, som jeg skal have taget stilling til.

Sig til, hvis jeg har glemt noget.

Held og lykke i morgen <3

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.