Karma er en kælling: mig og min krop!

Karma er en kælling. Midt i den største nedtur over min trætte, overvægtige krop her i januar fitnessræset, så blev hun træt af at høre på mig tude og gav mig alt mit ynk lige tilbage i fjæset.

Der var vel gået de første tre uger af januar og “jeg-starter-på-mandag”, og så vandt jeg pludselig en konkurrence. Jeg havde helt glemt, at jeg havde deltaget i den, for jeg vinder aldrig noget; men jeg havde fandeme vundet en plads på Raw Fitness 10 Weeks Challenge.

Jeg gentager: Karma er en kælling. Nu var der ingen vej udenom.

fitness, diet, vægttab, weightlos, challenge, bootcamp, træning, Raw Fitness, konkurrence

Det er altså NU, mama

Som sagt var jeg så evigt træt af min umulige krop, som havde matchet min dårlige behandling af den med ekstra kg, træthed og dovenskab. Jeg ville SÅ gerne gøre noget ved det, men jeg var bare for træt, når jeg kom hjem fra arbejde… Og ja, indrømmet… Jeg ville hellere bruge aftenens sparsomme frirum i sofaen med Jeppe (og æde).

Det føltes som min eneste glæde i livet. En trøst og god ven. Noget virkelig håndgribeligt rart.

Selvfølgelig vidste jeg godt, at det ikke ligefrem var vejen til den krop og FØLELSE af min krop, som jeg længtes efter. Men… Jeg starter på mandag, ikke? Lige én til.

Så vandt jeg den konkurrence. Tak for lort, Karma. Jeg kunne ikke sige nej til sådan en chance. Nu var jeg NØDT til at lette røven… For hvad nu hvis…?

Det var hele drivkraften bag min angst for at fejle og skuffe mig selv.

Hvad nu hvis?

Så jeg overgav mig totalt til en anden; min coach og træner gennem forløbet, Maria Hugin Helding.

Jeg kommer ALDRIG til at drikke greenies igen. Omg, fy for…… “Nej, man kan ikke smags kålen…” TAGER DU PIS PÅ MIG??? Jeg forsøgte i 4 dage, og de forvandlede min store grøntsagsglæde til at jeg er ved at brække mig bare ved lugten af broccoli og lignende.

Forberedelser

Jeg havde lige præcis to dage til at blive klar til opstart. Det var op af bakke for mig, indrømmet, for jeg havde ikke det mindste overskud eller overblik – og slet ikke tid til at handle alt muligt mad, tilskud, veje og preppe.

Jeg skulle tage billeder af min krop i undertøj. Jeg skulle veje mig og måle mig. Der var ingen vej uden om sandheden, og den ramte mig hårdt i ansigtet.

Føj!

Ja, det følte jeg, da jeg så billederne. Min røv var ulækker, og jeg skammede mig dobbelt over at have sådan nogle følelser rettet mod mig selv.

Der var ingen tvivl om, at jeg skulle gøre noget ved det her…. Både det fysiske og det psykiske.

Maddelen var benhård for mig. Min mave tog ikke godt imod de store mængde grønsager, jeg fik hovedpine og kvalme – det var nogle virkelig hårde dage. Jeg var HAMRENDE sur og urimelig. Jeppe nåede endda til det punkt, hvor han bad mig opgive.

Men det kunne jeg ikke.

Maria bad mig også holde op med at have ondt af mig selv, og jeg måtte indse, at jeg var selv var skyld i, at min røv var blevet blød og blevret. Og der ikke er nogen let vej mod drømmemåsen….

Op på hesten. Igen og igen og igen. Det skal ikke romantiseres til noget, der var nemt for mig.

Dem herhjemme var fløjtende ligeglad med, at jeg ikke måtte spise ost, mælk, nybagte boller, vafler, kager, popcorn, kød (i starten), mv. – De MÆSKEDE sig i lortet, mens jeg var ved at brække mig over greenies, og min mave knurrede.

Jeg slæbte mig stræbsomt gennem dagene og forsøgte at trylle, så jeg kunne få maden ned.

“Selv tak” (hilsen Karma)

Der er jo ingen tvivl om, at det her er en enestående chance. Jeg er nu på dag 6 og er nået til det punkt, hvor jeg har preppet til UG og fået styr på kost, kalorier og tilskud. Jeg får rørt mig og holder kursen.

Min krop har ikke savnet sukker, mv., men den har virkelig savnet ost. Det elsker jeg rigtig meget – og jeg har savnet et glas mælk, salt og kød. Men det er tydeligt, hvad der er godt for kroppen  og hvad der ikke er. Og jeg er bevidst om, hvad en “hyggeaften” egentlig koster.

Min krop har kvitteret med den helt store udrensning. Jeg har både pruttet, bøvset, tisset en million gange og fået bumser…..

Super….

Når man ikke er vant til den slags….

Til gengæld havde jeg på DAG 4(!) tabt 3,8 kg. og fik pludselig et markant bedre humør, bedre søvn og en lethed i kroppen, som jeg ikke har haft længe. Min energi er god trods få kalorier – men det er også GODE kalorier og ikke alt muligt lort.

Jeg er rigtig spændt på, hvor det her kan bære hen. Jeg glæder mig til at ramme den hårde træning snart – og flere variationer i kosten. Det har været en stor øjenåbner at have de indledende dage med den helt store udrensning, alene ved kost og kroppen selv.

Og jeg håber, at jeg får mod til at vise jer nogle billeder fra processen – af mig altså 🙂

Hvis du er nysgerrig efter, hvad jeg skrev til konkurrencen… Og jeg mente det. Det er en enestående chance. Endnu mere end jeg havde indset på det tidspunkt.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.