Nem, sund og lækker banankage

banankage, sund mad, mad, chokolade, diy, DIY, hjemmelavet, nem, nem mad, træning, vægttab

Ikke nok med at den her banankage er super nem at slå sammen, så er den også rigtig lækker og så sund, at den kan ryge i madpakken. Den kan selvfølgelig godt tilsættes sukker, hvis den skal smage mere sødt, men hele ideen med den er at give et sundt alternativ til mellemmåltidet.

Ungerne er vilde med den, og lige sådan en kage kan man jo lade dem spise med god samvittighed.

banankage, sund mad, mad, chokolade, diy, DIY, hjemmelavet, nem, nem mad, træning, vægttab

Ca. 10 personer

Du skal bruge

  • 4 modne bananer
  • 3 dl finvalsede havregryn
  • 1 dl hvedemel (eller hvad du nu har af mel, der passer dig)
  • 3 spsk kokosolie
  • 4 æg
  • 1 tsk vaniljesukker til den gavmilde side
  • 70 g mørk chokolade (70-85 %)

banankage, sund mad, mad, chokolade, diy, DIY, hjemmelavet, nem, nem mad, træning, vægttab

Vidste du, at mørk chokolade af god kvalitet og med et højt indhold af kakao faktisk er nærende og sundt? Det er fyldt med næringsstoffer, kan kan have en positiv virkning på dit helbred og én af verdens bedste kilder til antioxidanter.

Sådan bager du din banankage

Tænd ovnen på 200 grader.

Mos bananerne i en skål, smelt kokosolien i mikroovnen (giv det 30 sekunder af gangen) og rør alle ingredienserne sammen, minus chokoladen.

Hak chokoladen groft og bland den derefter i dejen.

Hæld dejen i en form. Jeg brugte en silikone brødform, men du kan også bruge et ildfast fad eller en smurt form. Dejen skal være max 5 cm høj, så den bliver ordentligt gennembagt uden at tørre ud.

Bag den ca. i 25 minutter til den er gylden. Stik evt. med en madpind – hvis den slipper pænt, så er den færdig.

Sådan! Nu er du færdig.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.