Jagten på overskud fortsætter!

Overskud: Alle taler om det, men ingen synes helt at have det. Det er i hvert fald noget, vi har kæmpet en del med herhjemme og stadig forsøger at finde opskriften på. Her kommer måltidskasser ind i billedet!

Vi har kigget familiens struktur og hverdag efter i sømmene, vi har prøvet kræfter med rengøringshjælp – og vi har lavet madplan efter madplan efter madplan.

Når man er en stor familie (vi er seks personer), så laver man altså meget mad. Man bruger også meget tid til at planlægge maden, handle ind og forberede den.

Forestil dig lige at frigøre al den tid..?

Vild tanke, ikke?

Det var lige præcis den, der lokkedes os til at prøve måltidskasser over en periode – og nu skal du altså lige høre, hvorfor det er et helt enestående koncept, som virkelig kan rykke ved ens overskud.

overskud, måltidskasse, måltidskasser

/Måltidskasserne er sponsoreret af Kokkens Hverdagsmad. Ord, tanker og holdninger er naturligvis mine helt egne/

Vi har prøvet mange ting før

Vi har prøvet lidt af hvert efterhånden. Vi har købt en madplan, der tilgodeså både aftensmad og (de fandens) madpakker. Der fulgte indkøbsliste med, men den havde alligevel behov for at blive justeret, og madpakkerne var alt for komplicerede at stå med, da det kom til stykket. Vi gik døde i den, og ungerne gad ikke maden.

Så har vi prøvet flere gratis madplaner fra nettet med tilhørende indkøbslister, men der var alligevel for stort madspil og vigtigst: Ungerne blev rigtig trætte af ikke at kunne ønske sig noget, når vi havde fast madplan og indkøbsliste for hele ugen.

Desuden nåede mange af madvarerne at blive dårlige, fordi vi handlede ind om søndagen. Så vi skulle alligevel ud og handle igen. Pointen var jo netop, at det skulle være nemt. Det gav ikke rigtigt det overskud, som var hele meningen med det.

Endelig har jeg så lavet mine egne madplaner. Det sparer os mange penge, vi får god mad, der både tager bæredygtige hensyn og opfylder de (ret høje) krav, jeg har til ernæring. Men men men… Lad os være ærlige… Det er utroligt tidskrævende; både at lave den, handle ind til den og tilberede maden.

Når man har en lille dame, der savner tid med sin mor, så længes man virkelig efter at kunne vinde flere timer i døgnet… Og hun er jo ikke den eneste, der mangler mig.

Nem aftensmad på 20 minutter

Vi har aldrig prøvet måltidskasser før, men jeg har faktisk kigget på det flere gange. Jeg har dog ikke helt kunne se mig ud af de tusinde valgmuligheder, hvor jeg med ét skulle tage stilling til hele vores livsstil:

Jeg kan godt lide kød. Jeg kan også godt lide at leve kødfrit. Jeg kan lide mælk. Og jeg kan lide laktosefri produkter. Jeg vil have fisk på menuen. Jeg vil have suppe. Sådan bliver det ved. På den måde lever vi en meget alsidig tilværelse med et væld af kostreligioner på bordet.

Derfor er jeg ret glad for, at det er så overskueligt hos Kokkens Hverdagsmad. Der kan man vælge mellem to måltidskasser: Kokkens favoritter og Sund Balance.

Så får man lækker, hjemmelavet mad SAMTIDIG med mere tid til familien. For det leveres lige til døren: Og maden tager virkelig kun 20 minutter at lave, endnu mindre hvis I går flere i køkkenet.

Jeg ville rigtig gerne have haft Sund Balance, som jeg tænker appellerer mere til vores smag og behag, men man kan desværre kun få til 4 personer. Derfor valgte jeg Kokkens favoritter til 5 personer, og mængden har vist sig ganske passende til os seks.

Menuen stod på…

Der var fire retter på menuen:

 • Byg-selv texmex (grov pita med oksekødssauce og grønt)
 • Kødboller med grøntsager i grøn karrysauce (med brune og røde ris samt thaisalat)
 • BBQ kyllingsbryst med forårsløg (og marinerede kartofler og coleslaw)
 • Oksekødspølser med krydrede råstegte kartofler (og tomatsalat og bbq mayo)

Jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke var særligt vild med menuen. Jeg elsker raw food og er sådan lige på nippet til at sige, at jeg hader marinade (og pølser!). Jeg bryder mig ikke om, at min mad er sovset ind i skjulte kalorier, jeg bryder mig ikke om forarbejdet mad og sådan en solid gang olier, mayonnaise og dyppelse er den nemmeste vej til, at mine børn bliver mætte i det forkerte. Det var ret skuffende af “børnevenlig” mad at være.

Pitaen var et hit, fordi det var SUPER sprødt og lækkert hele vejen igennem. Jeg kunne personligt ret godt lide thaisalaten og hele den ret var virkelig en helt ny smagsoplevelse for mig, mens de to andre retter var svære at blive mætte af, fordi der var så meget, der ikke blev spist. Pølserne var min mand helt vild med.

MEN jeg tror altså virkelig, at det bare har ramt forkert på os denne uge (og sådan kan det jo være). De næste måltidskasser ser spændende ud, og nu skal du høre en smart ting, man jo så kan gøre, hvis noget ikke lige falder i smag:

Fleksibilitet er nøgleordet

Uge 38 vil byde på:

 • Svinekød i strimler med cremet sauce med bacon og perleløg
 • Gratineret fyldte peberfrugter med cheddar og hvidløgsyoghurt*
 • Græske oksefrikadeller med hummus dressing
 • Kyllingspyd ala Ratatouille

*Jeg har skiftet de fyldte peberfrugter ud med fish’n chips.

Der er nemlig lige det enormt smarte ved opbygningen, at du kan bytte retter ud, hvis du vil. Du kan faktisk både udskifte retter og justere antallet af kuverter (hvilket er hamrende smart ved fx delebørn).

Du kan rette i det direkte ved bestilling eller senere.

Når man har oprettet sig får man fremdagsmåden tilsendt pr. mail et par dage før levering. Man kan også bruge deres app. Når maden så kommer dumpende, så er der næsten ikke meget mere arbejde i det, end at få det på køl. OK, lidt skal der laves, men de 20 minutter holder altså.

Det er amazing.

Jeg kan virkelig godt lide, at det kun er til fire dage. Så får vi mandag, tirsdag, onsdag og torsdag serveret. Dermed er vi selv herre over weekenden, og det er noget nær det perfekte scenarie mod mere overskud.

Og så var der pludselig tid til at tage på legepladsen – og meget andet <3 Det er det første, jeg har prøvet, hvor det gav overskud fra dag 1.

Vent, der er mere!

Lige for tiden har Kokkens Hverdagsmad et introtilbud, hvor man får den tredje måltidskasse gratis, når man køber de første to.

Du kan desuden få 100 kr. i rabat, hvis du bruger koden: malenemygindelmann@gmail.com.

Og ja, så får du lige en gang overskud med som bonus 😉

Hvis du derudover er nysgerrig på at høre flere erfaringer om Kokkens Hverdagsmad, så er der netop nu andre mødre, der er igang med at teste disse måltidskasser på Momster. Om nogle uger vil der også komme en mere uddybende anmeldelse af Kokkens Hverdagsmad på Momster Test.

3 comments / Add your comment below

 1. Tak for deling af din erfaringer. Der er jo helt vildt mange firmaer der tilbyder måltidskasser, se bare denne liste https://holdhus.dk/maaltidskasser/ så det er lidt af en jungle at finde rundt i.
  Hvordan er kokkens hverdagsmad for børn der er lidt kræsne? Vores datter vil helst ha’ mad hvor de forskellige råvarer er adskilt, men det er jo virkelig svært når man ikke selv laver maden.
  – Marlene

  1. Hej Marlene,
   Ja, det er lidt af en jungle – det opdagede jeg også selv. Jeg synes egentlig, at Kokkens Hverdagsmad fungerer ret fint for kræsne børn. Jeg har selv én, som jeg kæmper med – og der er det rigtig rart, at tingene kan serveres adskilt. Man tilbereder selv det grønne, så man har lige den variationsmulighed på hånden. Kød skal varmes, og sovs ligeså, men det leveres nemlig ikke blandet.
   Kh. Malene

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.