Grove pitabrød – også gode til madpakken!

grove pitabrød, groft, pita, pitabrød, brød, grahamsmel, hjemmebag, bagning, kreativ, mad

Vi fik pitabrød til aftensmad i går. Det var et stort hit hos børnene. Som du måske har opdaget på min Instagram, så kan vi virkelig godt lide at bage.

Vi bager mest, fordi det er lækkert og kan tilpasses fuldstændigt til vores behov. Samtidig er det super nemt og fylder huset med en ekstra bid hygge. Endelig bager vi sandelig også, fordi det er en skøn aktivitet at være sammen med børnene om. Sansemotorisk er det jo en fest at få fingrene i sådan en bolledej.

Jeg kan godt lide fællesskabet omkring sund mad, og børnenes interesse i, hvad de egentlig spiser. De værdsætter det mere, når de er med til tingene. Samtidig er det et træfsikkert mellemmåltid, som de kan gå og tage af løbende, når vi er hjemme.

grove pitabrød, groft, pita, pitabrød, brød, grahamsmel, hjemmebag, bagning, kreativ, mad

Det skal du bruge

Ca. 12 stk.

  • 15 g. gær
  • 3 dl. vand (lunkent/ lillefingervarmt)
  • 1 tsk. salt
  • 300 g. hvedemel
  • 150 g. grahamsmel

Bager du sammen med børnene, så kan det hjælpe tingene lidt på vej, hvis du måler ingredienserne op på forhånd. Jeg stiller gerne tingene i nogle høje plastbægre. Så kan Elliot lettere hælde det over i røremaskinen, uden at det halve havner over hele køkkenbordet. Det er med at hjælpe sig selv lidt her 🙂

Vær obs. på at dejen her har en ret lang hævetid, så det er ikke sådan en dej, man lige smider sammen, mens kartoflerne koger så at sige.

Sådan bager du dine pitabrød

Rør gæren ud i det lillefingervarme vand.

Tilsæt salt og mel.

Ælt dejen godt igennem, så du slår luften godt ud af den.

Sæt dejen til hævning med et viskestykke over i ca. 45 minutter. Tænd for ovnen på 250 grader (almindelig ovn), mens du venter.

Ælt dejen godt igennem og del den ud i 12 stykker (6 stykker, hvis de skal være store).

Rul hvert stykke med en kagerulle til den har en passende størrelse. Mine var på størrelse med en underkop.

hjemmebag, groft, grove, grove pitabrød, pitabrød, grahamsmel, bagværk, kreativ, bagning, mad

Læg bagepapir på en bradepande og placer dine pitabrød herpå.

Lad dem efterhæve i ca. 15 minutter, før du bager dem.

Bag brødene midt i ovnen i 5-8 minutter.

Server dem gerne straks, men ellers kan de lunes igen. De er også rigtig gode sammen med hummus, suppe og andet, hvor brød bare er en bonus.

grove pitabrød, groft, pita, pitabrød, brød, grahamsmel, hjemmebag, bagning, kreativ, mad
Pitabrødene var et stort hit sammen med alt det grønne. Selv Elliot overraskede med sin madiver – men nu passede de jo også lige til hans små hænder denne gang 🙂

Andet lækkert bagværk, som du måske vil prøve, kunne være vores sprøde gulerodsboller eller grove pølsehorn. De er også virkelig velsmagende og et hit hos hele familien. Du kan altid spice det lidt op med dine egne krydderier, andet mel eller korn/gryn.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar