Fødselsdagsbarn: En særlig dag for os begge to

Sophia, beastie, the beast, pigemor, pige, fødselsdag, 6 år, fugl Føniks, phoenix

I dag fejrer jeg et helt særligt fødselsdagsbarn: Min Sophia bliver seks år! Hun er et af de smukkeste mennesker, jeg kender – og hver eneste dag bliver jeg mindet om, hvor heldig jeg er, at hun er i mit liv. Hun kommer til at sætte fodspor tværs gennem så mange liv, at jeg håber, hun kan holde takten. For den pige er en sand Fugl Føniks. For mig.

Sophia, beastie, the beast, torpedobarn, minime, mini me, pigemor, pige, fødselsdag, 6 år, fugl Føniks, phoenix

Dig og mig for altid

Alle forældre vil sige, at deres barn er noget særligt. Det er de helt sikkert også. Det er alle børn. Men Sophia ikke bare reddede mit liv, hun gik gennem helvede mig med og hele vejen tilbage igen.

Det startede inde i min mave.

Mit liv, som jeg kendte det, var definitivt slut. Men alt imens det tog sine sidste krampetrækninger, stod jeg pludselig med en positiv graviditetstest i hånden. Det var et kæmpe chok, men jeg kunne ikke fjerne det. Vi gav det et sidste fejlslagent forsøg, men da jeg var 4 mdr. henne, flyttede jeg og forlod definitivt en gammel tilværelse. Den skulle dog hjemsøge mig i mange år endnu. Drømmen om kernefamilien; far, mor og børn var mere sejlivet, end jeg havde regnet med.

Jeg var ødelagt. Jeg følte mig snydt. Jeg stod alene, ejede ingenting; kun et knust hjerte, en lille 2 årig dreng og en spire i min mave. Jeg kunne slet ikke rumme, at hun var der. Hun afholdt mig fra alverdens ting; alle de dårlige strategier stjal hun fra mig, og jeg var rasende.

Jeg græd og hang kun sammen, når jeg havde Noah. Så gav verdenen mening, men når han gik ud af døren, mistede jeg min identitet. Jeg græd. Sophia holdt mig stædigt fast.

Fødselsdag

Sophia, beastie, the beast, pigemor, pige, fødselsdag, 6 år, fugl Føniks, phoenix, fødsel

Den store dag kom, hvor jeg skulle føde hende. Jeg blev sat i gang på sygehuset, så jeg vidste det godt. Jeg havde nemlig fået højt blodtryk og svangerskabsforgiftning.

Jeg var bange. Rædselsslagen.

Rædselsslagen for ikke at elske hende. Men i det sekund den lille varme, bløde pige landede på min mave eksploderede min verden i tusinde stykker. Den samlede sig på et splitsekund dybt inde i mit hjerte i den største kærlighed, jeg nogensinde har følt. Intet kan sammenlignes med den styrke, der vågnede i mig.

Jeg elskede hende vanvittigt fra det øjeblik.

Minderne gør ondt

Hvert eneste år bliver jeg trist op til hendes fødselsdag. Jeg husker alt for godt, hvordan det føles at stå på sygehuset med sin nyfødte baby i armene og skulle alene hjem til et sted, der stadig var fremmed. Følelsen af at være så vanvittigt sårbar, træt, forvirret, bange, opløftet, forelsket og det hele i én stor forvirring blandet med sorgen, der stadig var helt frisk.

Hendes far var med til fødslen, men forsvandt i skyggerne igen, da det var slut. Et eller andet sted havde jeg håbet, at hun ville samle os – det havde han nok også – men der var ikke noget tilbage at samle. Det var vi ikke i stand til.

Jeg havde intet valg end at tage det første skridt ud fra sygehuset og blive ved med at gå.

Sophia, beastie, the beast, pigemor, pige, fødselsdag, 6 år, fugl Føniks, phoenix

Vi fandt lykken sammen

Tiden gik, og jeg byggede en tilværelse op omkring de to vigtigste små mennesker i mit liv. Først for deres skyld, senere for min egen. Det blev en dejlig tilværelse: Et dejligt liv, som vi alle tre tænker tilbage på med glæde. OK, Sophia kan ikke huske noget, selvom hun snakker med, men Noah husker vores liv i Odense og har gode minder med sig derfra. Det har jeg også.

Jeg havde nogle fantastiske veninder i min mødregruppe, og vi har stadig kontakt i dag. Selvom tiden også er gået på den konto, så er de nogle af de mennesker i mit liv, som jeg føler mig aller tættest på.

Hun var kun ni mdr. gammel, da jeg tilfældigt mødte en ung fyr. Han endte endda med at feje benene væk under mig, og gled med den allerstørste lethed ind i tre menneskers liv. Han så sig aldrig tilbage, selvom han havde al grund i verden til at have betænkninger.

Sophia, beastie, the beast, pigemor, pige, fødselsdag, 6 år, fugl Føniks, phoenix

Vi byggede en tilværelse op sammen

Sophia, beastie, the beast, pigemor, pige, fødselsdag, 6 år, fugl Føniks, phoenix

Hvert eneste skridt, jeg siden har taget, har Sophia – og Noah – taget sammen med mig. De har forelsket sig sammen med mig og er vokset sammen med mig. Vi er flyttet og landet på fødderne sammen. Gennem mine øjne har de lært om en tilværelse, jeg ikke kunne vise dem alene. De er fulde af kærlighed, empati og gavmildhed takket være en god mand, der var mere end parat til at dele det med mig. Til at give det gavmildt til dem begge og deres mor.

Samtidig brænder der en ild i Sophia. Den er fierce og lader sig ikke slukke. Gudskelov for det. Hun evner rent faktisk at sige “pyt”, og hun opsøger en viden om tingenes sammenhæng, som går langt forud for hendes alder. Jeg beundrer hendes nysgerrighed og selvstændighed, samtidig med at jeg med alle mulige krumspring må sørge for at hænge på og stå klar, når hun har brug for sin mor.

Det er ironisk, for jeg var så bange for at ødelægge hende. Jeg var så bange for at stå med ansvaret for det her lille menneske, og mest af alt var jeg bange for, at hun skulle blive som mig.

Det er lidt tosset, for hun er et helt fantastisk menneske. Et virkelig smukt menneske fuld af en godhed, der ikke lader sig træde på. Hun kommer dansende gennem et rum med blomster og regnbuer springende fra sine fødder, mens hun ler hjerteligt. Hendes hår er uglet, hun er mudret til og så har hun selvfølgelig den smukkeste kjole fra skabet på. Intet mindre kan gøre det. Det er indbegrebet af mit fødselsdagsbarn.

I dag på hendes fødselsdag mindes jeg det hele. Jeg får en knude i maven hver gang, men når jeg ser på hende, så løsner den sig. Hun reddede mig ikke kun, hun gik gennem helvede mig med og hele vejen tilbage igen.

Tillykke med de seks år, tut, dit stædige vidunderlige fantasifulde hjertelige bæst. Når du bliver astronaut OG dronning (intet mindre kan jo gøre det), så opkald en stjerne efter din mor, ok?

Sophia, beastie, the beast, pigemor, pige, fødselsdag, 6 år, fugl Føniks, phoenix

2 comments / Add your comment below

 1. Kære Malene,

  sikke dog et fint indlæg <3

  Tillykke med din store pige (der jo næsten er fuldstændig jævnaldrende med min Alvin).

  Kærligheden er det ypperste!

  Klems

  1. Mange tak, Maria ❤️ Jeg har det ærlig talt svært for tiden. Memory lane er lang og tung, og jeg er så pokkers ensom, når jeg betræder den. Jeg bliver nok aldrig rigtigt fri, selvom man udefra ikke længere kan se spor efter fortiden. Det går bedre de år, hvor vi rejser. Det har bare ikke været muligt sidste år og i år, pga. mindstebarnet ❤️

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.