Er stofbleer det logiske valg?

Butik Med Logik, stofble, stofbleer, lommebleer, Made in Italy, natble, natbleer, badeble, badebleer, PSS,

Indlægget er sponsoreret af Butik Med Logik

Stofbleer er mere hot end nogensinde. Markedet bugner af bud på en bæredygtig levevis blandet med lækkert design, men er det mættet endnu? Jeg tror det ikke, selvom konkurrencen er hård.

Måske har du læst, at jeg tidligere har testet stofbleer fra RetroPi? Der var jeg helt ny på området og blev blæst bagover af de gode intentioner bag hele stofble-konceptet. Jeg har også siden hen indkøbt flere stofbleer, men med tiden blev de alligevel lagt på hylden igen eller solgt.

Hvorfor så det, når jeg nu ikke var til at hugge og stikke i tilbage i november? Og hvad så nu med de her spændende bleer af intet mindre end italiensk design fra Butik med Logik?

Læs med, når jeg tager tingene op til overvejelse endnu en gang. For de er helt sikkert det værd.

Butik Med Logik, stofble, stofbleer, lommebleer, Made in Italy, natble, natbleer, badeble, badebleer, PSS,

Butik med logik

Butik med logik er en webshop med social samvittighed på flere måder. De går op i at levere produkter af høj kvalitet – det siger de alle sammen, men man må sige, at de virkelig lægger sig i selen for at sikre, at alt er økologisk, uden parabener, fri for SLS og andre skadelige/hormonforstyrrende stoffer. Desuden er produkterne ikke testet på dyr.

Deres webshop er stadig under opbygning, så det er svært at kommentere specifikt på brugervenligheden, men mon ikke den udmærkede opdeling i både “shop” og “brands” giver to hurtige genveje til deres produkter inden så længe? Deres vaskbare badebleer er for nylig kommet op, så det må være lige på trapperne.

Jeg modtog ligeledes min prøvepakke i italiensk originalemballage og uden vejledning, så det har været et større detektivarbejde at dykke nærmere ned i produkterne. Når man går op i bæredygtighed, så går man også vældig meget op i, hvad tingene er lavet af, og der måtte jeg ud i at (forsøge at) oversætte italiensk.

Men wauw, min datter på 16 mdr. var fuldstændigt ligeglad med sprogbarrieren – hun var helt solgt med det samme!

Butik Med Logik, stofble, stofbleer, lommebleer, Made in Italy, natble, natbleer, badeble, badebleer, PSS,
Man skal i hvert fald ikke komme og sige, at tingene ikke bliver pillet ved, åbnet, smagt på og nusset med. Emma syntes, tingene var dejligt bløde – og designet var tydeligt appellerende på både hende og mig.

Sådan lidt generelt om stofbleer

Jeg har testet tre forskellige slags bleer. En lommeble, en natble og en badeble. De fungerer alle som en konventionel ble, men med den måske åbenlyse forskel, at den kan vaskes og genanvendes. De er lavet af en ydre skal, der er vandtæt, og faste indlæg samt engangsindlæg. Sidstnævnte gjorde oplevelsen mærkbar bedre, hvilket jeg nok skal komme nærmere ind på. Har man et barn, der tisser meget, så kan man booste bleen med yderligere indlæg. Pakken er dog gavmild med indlæg, så tilkøb er umiddelbart ikke nødvendigt.

Badebleen er med elastik, mens de to andre justeres via både velcro og knapper. De kan bruges helt fra nyfødt og til ca. 18 kg, idet knapperne sidder inde i bleen og angiver bleens længde, mens velcroen lukker om livet. En skøn detalje, da knapperne er lidt af en kamp for mig med børn, der tror, der er en brydekamp at blive skiftet. Time is money, right?

Det er værd at sætte sig godt ind i at finde den rigtige pasform, og hvordan man kommer i gang, herunder vask og vedligeholdelse – fx ved jeg fra danske bleer, at det forbedrer sugeevnen at vaske dem et par gange inden brug. Det må man kunne forvente følger med i emballagen fremadrettet eller findes på hjemmesiden.

Det er for øvrigt både Emma på 16 mdr. og Elliot på 3 år, der har prøvet bleerne.

Easy Kit lommeble

Butik Med Logik, stofble, stofbleer, lommebleer, Made in Italy, natble, natbleer, badeble, badebleer, PSS,

Lommebleer er virkelig nemme at bruge og meget velegnet til institution, fordi man kan forberede dem hjemmefra. Den består af en dobbelt blebuks med en ”lomme”, som du lægger indlægget ind i. Den justeres nemt i længden med en knap og elastiksnor inde i bleen, og man lukker den foran med velcro. Det er så nemt, som det næsten kan blive.

Den ultra absorberende lommeble går fra 2-18 kg. og er super lækker at få i hænderne. Den oser af kvalitetet. For 199,- kr. får man en pakke med 1 blebuks, 2 indlæg (Large + Small) og 2 engangsindlæg, hvilket er en rigtig fin pris. Bleen har en god pasform. Jeg har ikke oplevet lækage, så den sidder godt og suger fantastisk.

Bleen er virkelig sød med bamser på, men jeg var lidt bekymret for den hvide farve. Det tog også kun ét forsøg, før vores BLW baby havde skamferet den fuldstændigt, men det gik faktisk af i vask på trods af alle odds imod sig. Næsten i hvert fald. Til bleens forsvar, så havde min mand ikke lagt den i blød, så den lå bare i vasketøjskurven.

Jeg er især virkelig begejstret for engangsindlæggene, når det kommer til afføring. Det er noget af en krig med stofbleer og en stor grund til, at vi opgav sidst. Nu kan man smide indlægget ud ved afføring. Det giver selvfølgelig en merudgift, men en pakke med 100 stk. papirsindlæg er ikke så dyr (40-50 kr.) og holder længe.

Nu har jeg ikke nogen info på engangsindlægget fra Butik med logik, men mon ikke deres løfte om høj kvalitet også holder her, så deres indlæg også er biologisk nedbrydelige på niveau med resten af markedet? Det gør, at man ved afføring kan man smide det direkte i toilettet, hvor det opløses (afføringen og papiret altså), men jeg vil anbefale at smide det skraldespanden, da det kan stoppe afløbet. Samtidigt er papiret så slidstærkt, at det kan vaskes og genbruges flere gange ved tis. Sweet stuff.

Butik Med Logik, stofble, stofbleer, lommebleer, Made in Italy, natble, natbleer, badeble, badebleer, PSS,
Min lille abeunge følte sig tydeligt godt tilpas i bleen. Hun legede, klatrede og drønede rundt og lavede ballade.

Starter Kit Night

Butik Med Logik, stofble, stofbleer, lommebleer, Made in Italy, natble, natbleer, badeble, badebleer, PSS,

Natbleen suger VIRKELIG godt og har samtidig en rigtig god åndbarhed. Jeg var faktisk lidt overrasket over, hvor lækker den var i brug, for jeg var ikke så imponeret over følelsen af selve materialet og dens udseende, da jeg først lige fik den i hånden. Jeg syntes også, at den var temmelig tyk. Køn er den i hvert fald ikke, men der var Elliot uenig. Han syntes, den var fed og meget flottere end en ble (for dem er han træt af).

Hvis dit barn tisser meget, er den nem at booste med de lækre mikrofiber/bambusindlæg, men da Elliot ikke tisser særligt meget, brugte jeg kun det lille indlæg, og det holdt fint tæt. Selve stofbleen er lavet i PUL og justeres lige som lommebleen i længden med knapper inde i bleen og velcro om livet. Bleen går fra 3-18 kg., men den sidder tæt på Elliot, som vejer 15 kg. Så den må vurderes at være til slanke børn.

For 399,- kr. for du 1 blebuks, 1 barriere, 3 indlæg (2 Large + 1 Small) og 3 engangsindlæg. Det er en fin pris for sådan en pakke, og modsat andre typer bleer, så behøver du ikke mange natbleer for at være godt kørende og hjælpe dit barn på vej mod at blive tør om natten.

Jeg er ret begejstret for den, så jeg lærte at leve med, at den ikke er så køn 😛 Måske syr jeg et sejt cover til blebuksen, så den bliver hans nye bedste ven – den ville være dejlig at have som natble for ham.

Butik Med Logik, stofble, stofbleer, lommebleer, Made in Italy, natble, natbleer, badeble, badebleer, PSS,
Elliot er indbegrebet af et barn med sin egen mening. Men til min store overraskelse syntes han, at bleen var rar at have på og den fik også et “uuuuuhhhh” med på vejen. Så pluspoints til designet også. Han tisser efterhånden ikke så meget om natten, så der var ingen grund til at booste hans ble. Den holdt også tør ved Emma uden ekstra.

Badeble

Butik Med Logik, stofble, stofbleer, lommebleer, Made in Italy, natble, natbleer, badeble, badebleer, PSS,

Badebleen er den klare “vinder” for mig i den her test. Den fungerer fuldstændigt som almindelige badebukser, men er så en vaskbar badeble. DET er smart. Vi bader nemlig rigtig meget, så her er klart mange penge at spare for os med to blebørn.

Den fungerer både til poolen herhjemme, ture til stranden eller i badelandet. Den fylder ingenting, så man skal tilmed pakke mindre – hvilket altid er en bonus herhjemme. Den er super blød, meget elastisk og derfor behagelig at have på samt vandtæt. Samtidig tørrer den lynhurtigt.

Elliot troede i starten hele tiden, at han havde lavet i bleen, fordi den holdt vand inde, så den bestod prøven med bravour. Den ligger i den grad op til vandleg – hvilket mine vildbasser ikke holder sig tilbage med, så de testede virkelig, om elastikkerne i talje og ben holdt stort som småt inde. Og vi havde ingen uheld 🙂

Bleerne koster 169,50 kr. og findes i mange farver og en piget udgave med sløjfe på. Den fås i størrelse M og L, der dækker over hhv. 8-12 kg. og 12-16 kg. Man kan også få bade boxershort til de større børn. Det er ret sejt.

Butik Med Logik, stofble, stofbleer, lommebleer, Made in Italy, natble, natbleer, badeble, badebleer, PSS,
Den er testet både med og uden badeble (det kræver svømmehallerne jo) – og der er absolut ingen grund til at gå med livrem og seler, når man kan blive fri. Den holder tæt og er virkelig komfortable af have på.
Butik Med Logik, stofble, stofbleer, lommebleer, Made in Italy, natble, natbleer, badeble, badebleer, PSS,
Ja… Når jeg siger, at tingene bliver testet herhjemme, så bliver de virkelig testet!

Det logiske valg?

Som jeg har skrevet om før, går jeg meget op i bæredygtighed og køber så vidt muligt også genbrug/dansk/økologisk. Samtidig er jeg bevidst om, at man nogle gange må sælge sin sjæl af økonomiske eller praktiske årsager.

Ironisk nok kan det være en dyr fornøjelse af være samvittighedsfuld omkring mennesker og miljø. For selvom en familie med fire børn bruger maaaange bleer og dermed kan finde mange fordele ved stofbleer, så er vores præmis altså samtidig, at vores økonomi er stram og tiden meget knap.

Hvis det skal spille med stofbleer, er du nødt til at have en god stak. Hvis du har to blebørn en kæmpe stak. Måske 35-40 bleer. Så kan du vaske hver 3.-4. dag (har jeg hørt). Her kan det være super smart at anskaffe sig et par vandtætte og lugtfrie poser (Wetbag) til at opsamle dem i, og så kan du smide det hele i vaskemaskinen sammen. Det spiller.

Priserne ER billige på stofbleerne fra Butik med logik, hvis man ser på den lange bane, men det er ikke alle, der har råd til at investere den store sum penge her og nu. Man køber bare ikke lige 40 stofbleer. Det kan ikke lade sig gøre (for almindeligt dødelige).

Jeg forestillede mig sidst en slags kombination eller glidende overgang, men det tungtvejende argument blev overraskende nok mængden af vasketøj. Med seks personer i huset, så kan jeg simpelthen ikke overskue en større arbejdsbyrde end der allerede er. Til gengæld er jeg vildt lun på natbleerne og badebleen. Det synes mere overskueligt at kombinere tingene på den måde. Så er jeg stadig et godt menneske, right?

Fordele ved stofbleer

– Skånsomme mod huden/ åndbare.
– De tørrer (rimelig) hurtigt.
– Barnet skulle blive hurtigere renligt, fordi de bedre kan mærke, at de tisser, og at bleen er beskidt.
– De er fri for skadelige stoffer.
– De er gode for miljøet: mindre skrald.
– De er billige, og selvom det er et større beløb, man skal investere på én gang, så skal man til gengæld aldrig købe bleer igen. Bleen kan for øvrigt genbruges til flere børn, og jeg kan se, at gensalgsværdien er rimelig høj (40-50 %). Så er man på sit første barn, så hop ud i det!

Ulemper ved stofbleer

– Man skal lægge et stort engangsbeløb.
– De kræver en del tilbehør, poser og indlæg.
– Man skal på nettet og finde vejledning; det er ikke helt så let, som alle siger.
– Det er ikke SÅ nemt at fjerne lort. Her er nok det største minus, og det der fik os til at opgive projektet. Det fungerer bare ikke at stå og skrabe lort af i håndvasken, no no no. Det virker altså ikke at skylle dem i toilettet eller andre ”gode” råd, men engangsindlæggene er en gave til den problematik.
– Mere vasketøj. Meget mere, når man har to blebørn.

Alt i alt så må jeg sige, at fordelene tungt opvejer ulemperne. Det er virkelig et fantastisk produkt og endnu bedre koncept, det er forsvarligt på 1.001 måde, men logistisk og økonomisk bliver det bare for pebret for os.

Hvis du vil vide mere

Har de italienske stofbleer fanget din interesse eller er du bare nysgerrig, så finder du dem lige her. Butik med logik har også en lækker Instagram og Facebook profil, som du kan kigge nærmere på.

Derudover vil vores egen MomsterTest snart udgive tre anmeldelser om produktet. Hold øje, for det er lige på trapperne.


Indlægget er sponsoreret af Butik med logik, men alle ord, tanker og holdninger er mine egne om produktet.

2 comments / Add your comment below

 1. Kære Malene
  Vi er super glade for at I kan lide vores bleer og jeg kan til din glæde fortælle at der kommer et super sejt cover/buks til bleer i cowboy look 😀 vi er selv ret begejstret 😉
  Og glæder os iøvrigt til de første bleer snart er at finde i vores webshop.

  Rigtig god dag til hele din familie
  DBH
  Betina

 2. Hej Betina, tusind tak, fordi du skriver – det vil jeg da lige holde øje med, for det lyder rigtig sejt med sådan cowboy cover 😍 Jeg glæder mig også til at se, hvad I ender med at have i jeres sortimentet. Jeg skal nok holde øje 🌺
  Hav en dejlig weekend. Kh. Malene

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.