En milepæl i vores liv: Naturens dag 2018!

naturens dag, natur, 2018, udeliv, børn, oplevelser, onkel reje, reje, onkel, træ, træer, bevægelse, motorik

Vi har været med til Naturens Dag i dag. Det er faktisk lidt af en milepæl, selvom det kunne lyde helt tosset. Men måske andre forældre med ekstremt følsomme børn, godt kan nikke genkendende til den isolation, man lever i – i årevis… Det er ikke mange måneder siden, ret præcist sommerferien, før vi tog hul på et nyt kapitel og altså besluttede os for at komme mere ud.

Det var tid. Vi var klar. Det er FEDT!

Nå ja, og så kom Onkel Reje da lige forbi og leverede et super frækt, festligt åbningsshow. Det var stemningsfuldt, og selvom det småregnede, så gled det hele bare sammen med latter, duften af bål og naturen, der lå åben for os. Det virkede næsten rigtigt, at det ligefrem regnede lidt.

naturens dag, natur, 2018, udeliv, børn, oplevelser, onkel reje, reje, onkel,

Naturens Dag

Naturens Dag er ellers som skabt til os. Det er Danmarks Naturfredsningsforenings og Friluftrådets mærkedag for naturoplevelser. Det ELSKER vi jo. Tryk på linket, hvis du vil læse mere; det fortjener de næsten, for det er et skønt koncept, især for dem, der har brug for en anledning.

Og så er efteråret jo totalt min yndlingstid på året. Jeg glæder mig hvert år til at ramme september, oktober og november (og december).

Vi er meget ude til hverdag. Vi går ture, jeg løber, vi bruger den omkringliggende natur til at trække vejret.

Vi har en stor have med omkringliggende marker og kuperet terræn. Vi har skov, søer, strande og klitter lige inden for et stenkast – næsten. Naturlegepladser, parker, kulturtilbud og et væld af muligheder for at bruge krop og sind udendørs. Jeg elsker vores egn af lige præcis den grund: Det dulmede længslen efter storbyen, for til sidst af fjerne den helt.

Nu kan jeg ikke se mig andre steder end lige her. Det er en meget sælsom følelse at høre til et sted.

Stilfærdigt brøl

Stedet var velvalgt. Det var Brenderup Højskole – og hvis du spørger mig, så var faciliteterne i en fuldstændigt overlegen liga, der minder mig om et andet sted, jeg har været for nylig (men det vil jeg ikke fortælle om her). Jeg ved det ikke. Jeg følte mig opløftet, velkommen, nysgerrig, legesyg, stimuleret, sulten, hjemme, jeg kunne blive ved.

naturens dag, natur, 2018, udeliv, børn, oplevelser, onkel reje, reje, onkel, træ, træer, bevægelse, motorik

Det startede med noget så simpelt som en trailer fyldt med krabber, ål, hummere og spændende ting fra havet. Det var lige ved siden af scenen med Onkel Reje og med nogle kage- og saftevands boder til den anden side. Det var simpelt – men det virkede!

Jeg har aldrig været til de højtragende “smart-i-en-fart” begivenheder, hvor det ikke kan blive fint nok med et kæmpe bombardement af stimuli til følge. Det er næsten fornærmende, hvorimod en “underdog” som denne pirrer mine sanser og lokker dem frem. Det aktiverer mig, får mig op af stolen. Jeg får rent faktisk lov til at mærke og lytte til mig selv, når jeg ikke får det serveret på et sølvfad. Og jeg elsker det. Jeg elsker, at mine børn får det foræret. Det er det, naturen giver, når den stilfærdigt BRØLER til dig.

naturens dag, natur, 2018, udeliv, børn, oplevelser, onkel reje, reje, onkel, træ, træer, bevægelse, motorik

Der var en lille smule plastisk-fantastisk (det er jeg heller ikke for fin til, hihi) og ellers en masse, eleverne på højskolen selv havde bygget. Det skal de have stor ros for. Der var alle muligheder for bevægelse og udforskelse.

naturens dag, natur, 2018, udeliv, børn, oplevelser, onkel reje, reje, onkel, træ, træer, bevægelse, motorik

Vi må have sparet noget karma op, for ungerne har været passet hele weekenden, og de små var temmelig presset, da vi hentede dem. Larmen fra showet fik dem da også til at bakke en lille smule, men så var det en ren foræring at kunne trække dem til side og lade dem lege uden forbehold. Det er det bedste i hele verden, når omgivelserne rent faktisk evner at mache deres (barne)publikum og ikke sætter grænser for deres udfoldelse, men snarere kalder dem videre.

Finere ord kan jeg vist ikke give dem med på vejen.

Well done.

naturens dag, natur, 2018, udeliv, børn, oplevelser, onkel reje, reje, onkel, træ, træer, bevægelse, motorik

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.