DIY: palmin smørcreme (PSC)

PSC, palmin, smørcreme, smør, creme, palmin-smørcreme, bagning, krea, kreative sysler, mad, glad for mad,

PSC eller palmin smørcreme er en opsmøring, som man kan bruge, når man skal overtrække en kage med fondant eller marcipan. Det er essentielt, fordi dit overtræk vil smelte, hvis det kommer i kontakt med fløde, hvilket de fleste cremer jo er lavet af. Så hvis du skal lave en smuk kage, kommer du ikke uden om en opsmøring. Smørcremen er desuden med til at gøre overfladen jævn, så du undgår buler i betrækket.

Man kan enten bruge ren smørcreme eller palmin smørcreme. Jeg kan bedste lide palmin smørcreme, fordi den er smagsneutral (medmindre du selv tilføjer smag). Desuden er den virkelig flot med sin kridhvide farve, hvis du da ikke farver den – for det er rigtig nemt at få en flot klar farve med palmin smørcreme.

Er du slet ikke til smørcreme, så kan du også prøve kræfter med en lækker ganache af din yndlingschokolade.

palmin smørcreme, PSC, palmin, smørcreme, smør, creme, palmin-smørcreme, bagning, krea, kreative sysler, mad, glad for mad,

Du skal bruge:

  • 125 g smør. Det kan betale sig at bruge kvalitetssmør – rigtigt smør – for det bliver lækkert stift og er gavmildt at arbejde med. Det skal have stuetemperatur.
  • 125 g. palmin, stuetemperatur
  • 500 g. flormelis
  • 2-3 spsk mælk/vand/lime- eller citronsaft. Jeg foretrækker, at give det en frisk smag af lime eller at bruge vand. Du kan også bruge mælk, men så er holdbarheden kortere.
  • Evt. 2-3 tsk. smagsaroma, fx citron, appelsin eller mandelessens (så smager det af marcipan)
  • Du kan også tilsætte lidt pastafarve, hvis det skal have en anden farve end hvid.

Det er en ret stor portion. Jeg havde en del til overs, selvom det var en kæmpe stor kage, jeg lavede. Heldigvis kan resten gemmes i fryseren i ca. 3 mdr.

Det er ekstra lækkert at tilsætte smag, hvis du skal overtrække med fondant. Så kan du komme den meget søde sukkersmag lidt til livs.

palmin smørcreme, PSC, palmin, smørcreme, smør, creme, palmin-smørcreme, bagning, krea, kreative sysler, mad, glad for mad,

Sådan laver du PSC (palmin smørcreme):

Bland smør og palmin sammen. Husk at det skal have stuetemperatur, for ellers er det alt for hårdt at arbejde med. Skær det evt. ud i mindre stykker, så bliver det hurtigere varmet op.

Tilsæt flormelis lidt efter lidt under omrøring. Brug gerne en køkkenmaskine, men en solid pisker kan også klare jobbet med lidt god vilje og vedholdenhed.

Tilsæt herefter saft, vand eller mælk, alt efter hvad du vil bruge. Pisk det godt og grundigt sammen, gerne i 10 minutters tid. Så bliver den virkelig luftigt og cremet.

Brug det straks eller sæt det på køl. Hvis du ikke skal bruge det med det samme, skal det dækkes til med film, så det ikke tørrer ud. Det kan holde sig på køl i en uges tid, hvis du har brugt mælk, ellers længere. I fryseren holder det sig i ca. 3 mdr.

Hvis det har været på køl, skal det have stuetemperatur igen, når det skal bruges. Rør det godt igennem inden brug.

palmin smørcreme, PSC, palmin, smørcreme, smør, creme, palmin-smørcreme, bagning, krea, kreative sysler, mad, glad for mad,

Pssst! Du finder opskriften på en fantastisk sødmefuld tobleronecreme lige her.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar