DIY: Hjemmelavet softice til sommervarmen

hjemmelavet, softice, is, sommer, varme, sol, kreative sysler, mad, glad for mad

Med denne nemme opskrift på hjemmelavet softice bliver du i løbet af nul komma fem kåret som årets mor. Eller det ved jeg ikke. Den er så lækker, at du ender med at skjule den for børnene og spise det hele selv ! Just saying. Det har jeg hørt – fra en ven.

Anyways, så er det eneste negative, der er at sige om denne portion hjemmelavet softice, at det er en pæn slat kalorier, du får hevet hjem, for jeg lover dig, at du får svært ved at styre dig, når du først sætter i solen med vaflen i hånden.

Alternativt kan man servere den i en smuk nøddeskål til sine gæster en aften i forlængelse af et godt måltid. Den er universel i sin bløde, søde smag. Den er i hvert fald eminent at samle familien om i sommervarmen.

hjemmelavet, softice, is, sommer, varme, sol, kreative sysler, mad, glad for mad

Du skal bruge:

 • 1 liter vaniljeis
 • 2 dl. fløde
 • Gammeldaws isvafler
 • Oreo, knuste nødder eller hvad du end kunne drømme om at tilføje til dette orgie af nydelse.

Sådan laver du hjemmelavet softice:

Skær isen i tern og lad den tø lidt op i en skål. Vi kom direkte hjem fra at have handlet i sommervarmen, så en tur i bagagerummet hjælper det også godt på vej.

Tilsæt fløde og pisk blandingen let og luftig. Jeg brugte en køkkenmaskine, men en håndmixer kan også sagtens klare jobbet.

hjemmelavet, softice, is, sommer, varme, sol, kreative sysler, mad, glad for mad

Hæld softicen op i en sprøjtepose eller brug en frysepose og klip et lille hul i et hjørne. Form isen det bedste, du har lært i isvaflen – et voilá!

Tip!

Hvis du skal lave mere end en, så have noget klar til at stille dem i – med mindre du er omgivet af små ivrige tentakler, så forsvinder de helt af sig selv. Ellers lærte jeg af min gamle mormor, at man kan stille en skål med sukker. Så står vaflerne pænt og sikkert deri.

De fleste emballager til isvafler har faktisk lige medtænkt den detalje, hvis du ser efter.

hjemmelavet, softice, is, sommer, varme, sol, kreative sysler, mad, glad for mad

7 comments / Add your comment below

  1. Jeg ved heller ikke, hvordan jeg har overlevet uden! Jeg har faktisk også en ismaskine, men har aldrig brugt den. Hvorfor har jeg ikke det…?? 😍😍😍

  1. Tak for rosen, Malou! Jeg må også indrømme, at jeg har fået spist mere end jeg tør sige højt 😂

 1. Lyder lækkert 🙂 Hvordan opbevarer jeg isen til den skal serveres for gæsterne?
  Jeg har tænkt mig at servere den sammen med grillede jordbær og marcipanknas.

  1. Tak 😁 Hmmm, jeg har serveret det frisklavet, så det ved jeg faktisk ikke. Til gæster ville jeg nok også lavet det friskt eller opbevare det på frys (ikke så det fryser helt igennem) og så røre det op ved servering. Men hvordan det bliver fra køl/frys, ved jeg ærlig talt ikke.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.