DIY: Hindbærmousse

PSC, palmin, smørcreme, smør, creme, palmin-smørcreme, bagning, krea, kreative sysler, mad, glad for mad, toblerone, tobleronecreme

Denne hindbærmousse er en personlig favorit. Jeg kan næsten ikke lave en kage, hvor den ikke kommer i. Den er perfekt at kombinere med hvilken som helst creme, for den giver et godt modspil til fx tobleronecreme, der er ret sød. Smører man sin kage op med ganache, er det ekstra vigtigt at skabe balance mellem smagene i kagen, så den ikke bliver alt for tung.

Man kan lave to varianter af hindbærmousse, men jeg foretrækker at lave den med husblas. Det skyldes, at mine bunde er tykke, og mine kager er høje, så moussen skal kunne bære godt. Flødecremer har tendens til at give sig under kagens vægt/smelte hurtigere i stuetemperatur.

Lav gerne moussen dagen før, så den kan stå på køl i mindst 4 timer, men den kan også bruges med det samme.Uanset hvad vil jeg lade kagen stå og sætte sig på

Du skal bruge:

  • 150 g hindbær
  • 70 g. sukker
  • 2,5 dl piskefløde
  • 3 blade husblas
  • 4 pastoriserede æggeblommer

Afhængigt af hvor stor din kage er, så giver denne portion nok mousse til to pæne tynde lag eller ét tykt lag.

Sådan laver du hindbærmousse:

PSC, palmin, smørcreme, smør, creme, palmin-smørcreme, bagning, krea, kreative sysler, mad, glad for mad, toblerone, tobleronecreme, hindbærmousse, hindbær, mousse

Først kommer du husblassen i en skål ned iskoldt vand i 15-20 minutter.

Men du venter blendes hindbærene til en puré og hældes i en gryde. Varm pureen op. Vrid husblassen for vand og hæld den i lidt efter lidt, mens du rører den ud til den er smeltet helt sammen med pureen.

Hvis du bruger friske bær, kan du tage den af varmen, når husblassen er smeltet, men bruger du frosne bær er det af hensyn til bakterier vigtigt, at du venter til det så småt begynder at boble. Så tager du det af varmen der.

Pisk nu æggeblommer og sukker sammen, så det bliver let og luftigt. Det skal blive helt hvidt, ligesom en æggesnaps.

Pisk fløden til en let flødeskum i en anden skål.

Vend æggemassen lidt af gangen i den afkølede hindbærpuré. Det er vigtigt ikke at være for hurtig eller for hidsig med at smide det sammen, da masserne vil skille, hvis de får et temperaturchok.

Vend nu hindbærblandingen i flødeskummet.

Nu er moussen klar til brug.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.