Det må være… drikkevandet? #beastmode

Er jeg den eneste, der hader mandage? Og så en mandag efter fire fridage, der gav totalt los i forbindelse med alt der hedder rutiner og faste holdepunkter, fordi Elliot var hårdt plaget af savnet efter Noah og Sophia. I de situationer trækker vi store veksler på Emmas blide tålmodige sind. Det tror jeg ærlig talt, hun er pisse træt af!

luksus, luksusbarn, lille liv, Mema, Mimse, Mimse-limse, Emma, bolde, boldebassin

Luksusbarn

Det er jo totalt forkælet med sådan et luksusbarn, men måske også velfortjent på nogle fronter, hvis man lige filosoferer dybere over den. Hun er alles lille sidekick som på den måde faktisk får lov til at være med overalt, fordi hun er blid og hyggelig – og ikke bare smadrer igennem det, man er i gang med. Hun sidder som regel og stabler ting eller efterligner det, der sker. Hun vil bare gerne have lov til at være med – og helst tæt sammen. Hun elsker nemlig kontakt, hvilket får Elliot til at se rødt, når hun lige sniger sig hen og sætter sig klods op og ned af ham, når han leger. Hun får nogle hårde knubs på den bekostning, dog ikke ligefrem flyveskaller, men hun er ukuelig.

Hun har også en stor gave i sin evne til at beskæftige sig selv, så man kan lave noget i nærheden, mens hun har sine små “projekter”, kalder vi dem. Hun leger med sit legetøj og kan nulre rundt i virkelig lang tid. Det synes jeg faktisk er ret imponerende af sådan en lille pige, for det er bestemt ikke, fordi vi ikke gerne vil tage os af hende eller være sammen med hende, men hun kan rigtig godt lide at udforske på egen hånd….

Det har hun så taget til next level på det seneste………………………….!

Beastmode on

I takt med at verden har åbnet sig for hende, fordi hun kan gå, kravle, klatre og småløbe, så kan man virkelig mærke en anden version af hendes ukuelige væsen: Nysgerrighed og mod, en lidt farlig cocktail til tider. Hun er virkelig stærk, det bekræftede sygehuset, da hun fornylig var indlagt og skulle have taget prøver. Der var vi fire om at holde hende!

Man skal pludselig virkelig tænke over, om der er en taburet, skammel, legetøjsgenstand eller noget helt syvende, som er muligt at flytte/ stable/ klatre på, for Emma tager alle kneb i brug og er på det seneste begyndt at være virkelig fræk. Vores tumling laver ballade!

Elliot får en sammensmeltning af kaliber søndag eftermiddag. Jeppe smider alt, han har i hænderne, og er over ham med det samme. Det gælder om at gribe ham i opløbet og hjælpe ham tilbage på jorden. Larmen er høj, stemningen intens. I det samme kommer Emma løbende brølende gennem stuen med toiletbørsten……. En helt almindelig scene hjemme hos os

søskende, søskendekærlighed
Hej, jeg ligger lige her…. Det var totalt meningen….. Emma har forsøgt at bestige sofaen, men er ikke nået igennem barrikaden, vi har lavet for at give stakkels storebror fred for den anmasende kælesyge lillesøster.

Stille, blid og fuld af power

Jeg tror, at Emma har regnet den ud. Hun går nemlig direkte efter de ting, som hun ikke må pille i, og som får os til at komme rendende efter hende. Hun henter toiletbørsten, hvis døren til badeværelset er åben. Hun går ud og vælter kattemaden, hvis vi ikke holder øje med hende. Hun kravler op på høje hylder, borde og alt, der er – eller kan blive – tilgængeligt for hende.

Måske bør jeg sige, at vores hjem er enormt børnesikkert. Alt er sikret massivt, og vi er meget påpasselige, men det har vores børn altså åbenbart ikke helt hørt efter. De er mere in sync med at efterlade en taberet et sted eller lade dørene stå åbne, og den slags. Det giver hår på brystet. Det kan man roligt sige.

Det giver sine udfordringer, særligt om morgenen, når jeg er alene om at skulle få dem alle sammen ud af døren. De kræver allesammen micromanagement på den ene eller anden måde, så jeg farer rundt som en anden hærfører og dirigerer mine tropper i mål. Vi kommer ud af døren på den ene eller anden (magiske) måde. Jeg må i hvert fald tit have en ret stor palette af pædagogiske manøvre i spil, særligt med de to små.

sutteflaske, utålmodig
Giv mig mad! NUUUUUUUU! Tålmodighed er ikke længere sååå fremtræden en dyd. Hun kan godt finde ud af at gøre opmærksom på sig selv i flokken. Vi har lavet en stærk pige.

Blerøv i klemme

I dag ville jeg lige sætte en gang vasketøj over i et øjebliks ro. Emma legede med skoene og Elliot var klar inde i sofaen. Jeg nåede knap at hælde vaskemiddel i beholderen, før jeg hørte Emma græde. Det var en mærkelig lyd, der lød som om den kom fra en kasse, og jeg spekulerede et sekund på, om det i virkeligheden var tv’et, jeg hørte. Det lød som om hun var udenfor.

Så slog det mig.

Kattelemmen!

Hun sidder tit og smider alle vores sko ud gennem kattelemmen og efter lyden at dømme, så var det ikke det eneste, der var kommet gennem kattelemmen i dag.

Og rigtig nok. Da jeg kommer derud, kan jeg høre hende græde på den anden side af døren, mens hendes blerøv stikker ud af kattelemmen. Hun sidder ubehjælpeligt fast.

Åh, Mims. Jeg åbner døren og konstaterer, at hun er ok. Jeg bliver derfor simpelthen nødt til at hente min telefon, forevige situationen og derefter befrier jeg min utilfredse pode, der nu bliver rigtig sur over at bliver fjernet fra kattelemmen.

Oh, the betrayal!

Det må være… drikkevandet?

Jeg ved ikke, hvad det er med mine børn. Jeg har hobevis af billeder af dem i situationer, der er hysterisk grinagtige, tåkrummende modige og hjertebankende imponerende. De laver nogle crazy ting, som kommer af et stærkt drive, der kun kan gå én vej: Fremad.

De er virkelig særlige på hver sin måde, men fælles for dem er et nærvær i verden, en sund balancegang mellem dem selv og omverden. En opmærksom tilstedeværelse og et fast fodfæste inde i dem selv. De er fysisk stærke, motorisk dygtige, intelligente, nysgerrige, dygtige i skolen, empatiske og gode kammerater. Åh, ja, og lige så pisseirriterende som alle andre helt normale børn. Det er skønt.

Jeg er stolt, men også undrende. Hvem er jeg som person, der fostrer den slags? Det kunne jeg godt tænke mig at vide.

Ellers er drikkevandet et godt bud.

Som du kan se, forrådte jeg hende virkelig, da jeg fjernede hende fra kattelemmen.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.