Derfor skal du holde nytår med komplet fremmede

nytår, fest, kærlighed, parforhold, konfetti

Nytår er lidt af en tandpine for mig. Hvert år sidder jeg ubehjælpeligt fast i manglende planer. Alle andre i hele verden lader til at have faste traditioner med den samme lukkede fest år efter år. Som børn er kommet til, er tempoet gået ned. Langt ned.

Hvis man er heldig, kan man måske snige sig til en rødvinsbrandert og et brætspil velvidende, at dit miniature-menneske-vækkeur sgu da er bedøvende ligeglad med, hvornår du kom i seng.

Dagen begynder kl. 6.

Men hvis du som os har ild i sjælen, krudt i røven og bare aldrig sådan helt er vokset op, så er det ikke nok. Så vi besluttede holde nytår med 14 komplet fremmede til en storstilet femretters middag og konfetti i vildskab – og nu skal du høre, hvorfor det er det bedste, vi nogensinde har gjort.

nytår, fest, kærlighed, parforhold, konfetti

Nytår er magisk

Altså på sådan en Askepot-agtig måde. Nytåret giver med årets afslutning en håndsrækning til en frisk begyndelse. Men faktum er trods alt, at når du vågner næste morgen, så er verden den samme.

For en nat har du til gengæld et helle, hvor du kan bilde dig selv ind, at du står mellem to verdener – et magisk sted til at skabe forandring – hvor du kan give løfter og modtage dem; og når klokken slår tolv, er de bindende.

Something like that.

Og guderne – mest læserne – skal vide, at vi havde brug for det. Vi trængte til at slå gnister. Uden ansvar for andre. Uden nogen stod klar som sportskommentator. Uden en dramaqueen. Ingen til at sluge luften i rummet.

Så vi besluttede os for at kaste os ud i Festen og Gæsten. Kender du det? Jeg har hørt programmet på P3 gennem hele min ungdom og lidt til – og altid haft lyst til at deltage. Nu gjorde vi det fandeme!

nytår, fest, kærlighed, parforhold, konfetti

Odense it is!

Vi brugte Festen og Gæsten på Facebook. Her skriver man simpelthen på de opslag, man er interesseret i – og er man heldig, så bliver man valgt.

Jeg var ærlig talt lidt skeptisk. Det smagte hurtigt af kødmarked og speeddating med unge mennesker og kavalergange. Sådan et scenarie begynder min stolthed (og selvværd) hurtigt at knurre af, men vi tog alligevel springet og skrev på ét opslag.

Pludselig var vi på. Vi skulle fandeme til Odense!

Var jeg nervøs? Ærligt – ja. Nervøs for ikke at være smuk nok. Ikke være ung nok. Have for mange børn. Osv. Og vi endte også i et selskab af primært barnløse, unge, singler. Men men men… Vi passede lige ind.

Vi havde en bragende fed aften med 14 andre festklædte, humørfyldte mennesker. Der var lagt i ovnen til en storslået aften med fem retters menu, snacks, vin, bobler og konfetti i vildskab. Det var ikke bare rammerne, der var helt i top, men altså også selskabet.

Det føltes ikke ét sekund som fremmede, vi var trådt ind til. Vi havde det SÅ sjovt fra start til slut.

Som et ekstra lod i puljen, sov vi fandeme i bilen – og det var LUKSUS. Så har jeg vist ikke en gang skruet helt op for volumen med taksigelser.

Vi fik alt det, vi håbede på.

Godt nytår!

nytår, fest, kærlighed, parforhold, konfetti

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.