Da Mors Dag trådte ind i solen #morsdag

mors dag, mor, mother's day, kærlighed, sorg, engel, englebarn, skilsmisse, delebørn

I dag er det Mors Dag. Det har hidtil været en blandet dag med alle følelser i spil. De sociale medier bugner af eksempler på, hvordan man kan hylde sin mor/sine børns mor, og statements fra dem, der ikke forstår konceptet eller helt forkaster det.

Det er også en sorgfuld dag for dem, der bærer en engel i sit hjerte eller en forlist drøm: Dem sender jeg en særlig tanke til hvert år. Jeg er selv helt nede i kulkælderen, når dagen nærmer sig. Indtil i år. I år er første gang, hvor jeg ikke følte et stik i hjertet, men mærkede solen stråle derind.

Så længe jeg kan huske

mors dag, mor, mother's day, kærlighed, sorg, engel, englebarn, skilsmisse, delebørn, navnehalskæde, navn, halskæde, Kaj Boye, Boye, Abe, interflora
“Så er det, man føler sig elsket – Tak 💕”, skrev min mor på Facebook til morgen.

Jeg har fejret Mors Dag så længe, jeg kan huske. Allerede da vi var børn, begyndte vi at købe chokolade eller en lille blomst til vores mor. Det var hovedsageligt mig, da min lillesøster er 10 år yngre og derfor ikke var så stor, da det begyndte. Det blev affødt af, at min far altid glemte Mors Dag, så jeg tog over.

Hun får troligt en gave, blomst eller en tanke hvert år. Det er lidt forskelligt. Forrige år købte jeg to lykketrolde fra Imerco – de var sorte med gyldent strithår – mens jeg sidste år virkelig overgik mig selv, hvis jeg selv skal sige det, med figuren Quietly fra Willow Tree. Jeg har altid syntes, at de bedste gaver at give er dem, man selv ville blive glad for (og jeg ville elske dem). Hun har også fået blomster og en Mor-kop. Det er meget forskelligt, men hun er i hvert fald blevet rigtig glad. Min mor er meget beskeden og taknemmelig. I år har hun fået et lille kort (en taknemmelig tanke), en blomst og karameller.

Jeg selv er vant til at blive skuffet. Jeg er faktisk lidt ærgerlig over at sige det, fordi jeg er gift med en kærlig mand, der elsker mig højt og synes, jeg er en fantastisk mor. Han er bare helt forfærdelig til det der med mærkedage. Det er næsten så kategorisk, at det er sødt, men jeg er altså ikke større end at jeg bliver skuffet. Men i år vendte han altså på den famøse tallerken – og jeg elskede det.

Hvad er der lige med Mors Dag?

Mine følelser for Mors Dag blev først rigtig stærke, da jeg mistede den. Dvs. jeg blev selvfølgelig ved med at være mor, men da hele min tilværelse væltede i gruset i 2011, blev årets mærkedage en syl lige i hjertet. Jeg græd på min fødselsdag, på Mors Dag, på Skt. Hans, Store Bededag, julen – you name it. Jeg græd et helt år og derefter græd jeg på mærkedagene. Mit hjerte var så fyldt med sorg, at alt det, der samler familien, var en forfærdelig pine. Jeg havde mistet det hele.

I dag er mit liv helt anderledes. Jeg er svineheldig, hvis du spørger mig. Jeg mødte en ny mand, forelskede mig, han elsker de to store, og de elsker ham, og vi har fået vores andet fælles barn. Vi tæller nu en børneflok på fire børn og et familieorienteret og kærlighedsfyldt liv, der gør mig stolt. Men selvom vi i dag har en forbilledligt samarbejde med min ex, så sidder efterdønningerne af vores brud og en indædt hævngerrighed, hvor han systematisk tog alt fra mig, stadig i mig, når disse mærkedage nærmer sig. Jeg snakker ikke højt om det, men ind til i dag har det kun været et gryende håb, at det en dag blev muligt at overskrive smerten.

Indtil da har jeg prøvet at opdrage mine børn til at gøre det bedre end os voksne.

Mors Dag = MIN dag

mors dag, mor, mother's day, kærlighed, sorg, engel, englebarn, skilsmisse, delebørn, navnehalskæde, navn, halskæde

Vanen tro har mit humør været meget ustabilt op til i dag. Jeg er sådan lidt over det hele og ikke glad. Men da jeg stod op og tog min telefon og kikkede på den, så havde Jeppe slået en kærlig hilsen op på Facebook med verdens grimmeste billeder af vores to ældste røvhuller, der utvivlsomt overhovedet ikke har været til at have med at gøre. Det fik mig til at smile, og jeg følte mig ødslende rig. Allerede der var det en sød tanke – men ved du hvad? Det sluttede slet ikke der. Og det er jeg virkelig taknemmelig for.

Da jeg kom ned til morgenbordet sad Jeppe, Elliot og Emma og skulle til at spise. Jeg satte mig ned, og Jeppe fortalte i farten, at der var kaffe på kanden. Optur. Jeg rakte over og tog kanden med livets nektar, og viskestykket fulgte med. Det sad nemlig tapet fast til kaffekanden (han kender mig) og trak sløret væk for en overraskelse:

mors dag, mor, mother's day, kærlighed, sorg, engel, englebarn, skilsmisse, delebørn, navnehalskæde, navn, halskæde

Inden i æsken lå et smykke fra Min Navnehalskæde med alle fire børns navne – den er simpelthen så sød, og jeg er vild med tanken om at kunne bære dem om halsen, når jeg er ude.

Alene det at overraske mig er lidt af en præstation, for jeg ser alt. Jeg kan sidde og lave tingene med Jeppe lige ved siden af, men at skjule noget for mig kræver en sand ninja. Og han klarede det. Jeg fik også blomster fra ham og min mor lidt senere på dagen, og denne kæde af sødmefulde små handlinger er spot on, hvordan jeg virker.

I sandhed en overflod af forkælelse og kærlig værdsættelse på Mors Dag.

Tak <3

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.