Da Mofibo lærte mig en vigtig lektie

mofibo, app, lydbøger, e-bøger, bøger, læse, Momster, Momster Test

/sponsoreret indlæg – og med rabatkode til dig!

Kender du Mofibo? Jeg kendte det faktisk godt i forvejen, men havde sådan affejet det lidt med den evige undskyldning om manglende tid. Jeg holdt nok også stædigt fast i min loyalitet mod den gode gamle papirudgave i en lige så sejlivet længsel mod duften af siderne, teksturen under mine fingre og den næste side. Og den næste. Og den næste…

Så jeg har ikke læst en god bog siden… jeg blev mor?

Noget i den retning.

Så tilbage til en virkelighed af lortebleer, søvnunderskud, arbejdsliv og warp speed hverdag. Der fik jeg mulighed for at teste Mofibo i tre måneder. Det ville jeg gerne, for vi bruger i forvejen hypnose/lydbøger, når Elliot skal sove, så jeg var lidt nysgerrig på, hvad både Elliot ville sige til lidt variation, og hvad Noah og Sophia ville sige til det sådan generelt.

Jeg var bare ikke forberedt på, hvor vidtrækkende det skulle vise sig at være. Læs med, når jeg forklarer, hvorfor Mofibo er tingen, du ikke vidste, du manglede i dit (mor)liv. Og du får en rabatkode med denne gang.

mofibo, app, lydbøger, e-bøger, bøger, læse, Momster, Momster Test

Fald i søvn med Mofibo

Det er altid sjovt at teste ting, men Mofibo har været en sand fornøjelse og øjenåbner. Den er blevet brugt på kryds og tværs af alle aldre. Elliot har hørt lidt godnathistorier og små fortællinger i bilen, Noah ville hellere læse selv, men Sophia er gået fuldstændigt i symbiose med Vilters Godnathistorier og Mofibos lydbøger til at falde i søvn på. Der er mange bud på skønne godnathistorier. Det giver også godt på mor-vittigheden, når jeg ikke har lyst eller tid til at læse højt.

There, I said it.

Jeg har ikke altid lyst til det.

Jeg er træt efter en lang dag, og når optakten til putningen er rimelig lang, så har jeg tit ikke mere krudt i bøssen. Når man så har fire børn og 100 hængepartier, der venter, så er jeg glad for, at jeg kan give dem noget, som de virkelig nyder og føler er forkælelse. For selv Noah er ikke for stor til at nyde en godnathistorie.

Jeg er bare ikke specielt vild med at putte børn. Sådan har jeg altid haft det, selvom jeg troligt både synger for dem og pakker dem lækkert i dynen, kysser dem og snakker en sidste gang, hvis der lige var noget på hjertet alligevel. Der er også en helvedes lang optakt, så de mangler vist ikke noget. Men kun det bedste er godt nok, right?

mofibo, app, lydbøger, e-bøger, bøger, læse, Momster, Momster Test

Sådan kommer du i gang

mofibo, app, lydbøger, e-bøger, bøger, læse, Momster, Momster TestMan henter Mofibo på sin telefon eller tablet og styrer det gennem en app. Her opretter man sig, logger ind og udfylder de nødvendige informationer for at komme i gang. Det er mest med henblik på bogforslag og betaling, men det er nu meget godt give ud at gøre det ordentligt.

Og vupti, så har man adgang til over 60.000 e- og lydbøger. Udvalget er helt enormt, så man hjælper sig selv ved at tilpasse appen til ens behov – men som jeg skrev i min anmeldelse til Momster Test, så vil jeg ikke anbefale at dele kontoen, hvis der er for mange læseheste i spil. For det er svært at bevare brugervenligheden, hvis for mange behov skal tilgodeses. Til gengæld er det temmelig pebret at give 6 x 129,- – så kan man godt leve med at dele, ikke?? Jeg synes godt, de kunne skrue prisen ned eller lave et familieabonnement eller lignende.

Appen husker, hvor jeg er kommet til, og jeg kan lave en liste over bøger, jeg vil læse senere. Den har selvfølgelig også en liste over dem, jeg allerede har læst. Så jeg finder nemt Sophias yndlingsbog, som hun vil høre for 20. gang. Op til tre igangværende bøger kan komme på en quickliste i toppen af appen, og du kan også downloade dem, så de kan høres offline (det er rigtig smart i udlandet), så der er generelt tænkt på det hele.

Jeg er også temmelig vild med, at jeg kan hoppe frem og tilbage i historien med mindre intervaller på 2 minutter og 10 sekuner. Det er super nice, hvis (når) jeg lige misser noget.

Lyden var lidt metallisk i nogle af bøgerne, hvilket generede mig lidt, og jeg fangede også en enkelt ret sjov fejl: En kvinde sætter ild til en væge, men oplæseren fortalte, at hun satte ild til væggen. Stor forskel, haha. Til gengæld gjorde oplæseren et formidabelt job med at bevare sprogperler og fremmedsprog.

MIG tid

Det helt store mirakel i testen blev, at jeg pludselig stod og havde fået ”læst” min første bog i flere år. Faktisk fik jeg læst mange flere end den ene; for pludselig var det virkelig nemt at få det flettet ind overalt i hverdagen. Efter jeg blev mor, har jeg måtte nedprioritere min højt elskede læsning – og Mofibo bragte det med et snuptag tilbage i mit liv.

Mine børn har ikke manglet højtlæsning, læsning og lydbøger, men det har JEG. Med appen på min telefon så har jeg den med overalt; og jeg hører lydbøger, når jeg pendler til arbejde, og når jeg syr herhjemme. Det er to tidspunkter, der sagtens kan tåle dobbeltbelægning; og jeg mærker den positive effekt med det samme.

mofibo, app, lydbøger, e-bøger, bøger, læse, Momster, Momster Test

mofibo, app, lydbøger, e-bøger, bøger, læse, Momster, Momster TestDet gør virkelig noget ved ens hjerne og sind at berige det på den her måde. Jeg kan mærke det på mit sprog, mundtligt såvel som skriftligt, jeg kan mærke det på mine tanker og refleksioner, jeg kan mærke det på mit humør og sågar min søvn. Jeg drømmer også mere. Børnene fik en gladere mor, så mon ikke de også er gladere nu?

Jeg kan komme på arbejde med et SUG i maven. Begejstring, spænding, tårer i øjenkrogen – og jeg ELSKER det. Jeg elsker at sidde med min kop kaffe i min termokop og være 400 % i ro omkring trakfikpropper og myldretrafik.

Jeg kommer aldrig til at lægge dem væk igen, og Mofibo har på en tosset måde mindet mig om, hvor pisse vigtigt det er, at man dyrker sig selv også. Ikke kun de der Wunderkids, som man ellers vil gå til verdens ende for.

Men mor går ikke langt på en tom tank, vel?

Rabatkode

Vent! Før du går. Hvis Mofibo er noget for dig, så skal du lige have den her rabatkode med. Så får du nemlig mulighed for at prøve Mofibo gratis i 30 dage uden binding (hvis du er ny kunde).

Du kan signe up her. Koden er MORLYDBOG.

God fornøjelse <3


Indlægget er sponsoreret af Mofibo, men alle ord, tanker og holdninger er mine helt egne.

3 comments / Add your comment below

  1. Jeg er helt vild med Mofibo. Får “hørt” mange flere bøger end jeg tidligere fik læst. Man kan tage et kapitel i bilen eller mens børnene er til sport. Er afhængig 🙂

  2. Hej Anne, undskyld min sene respons – jeg kørte galt onsdag morgen, så jeg har været temmelig fraværende. Men du har så ret! Mit liv er blevet helt forandret efter jeg lukkede lydbøgerne ind i det. Jeg elsker, at jeg faktisk får hørt nogle bøger nu – det har været meget savnet. Det er bestemt kommet for at blive (hele familien bruger det på hver sin måde).

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.