1 års fødselsdag! Det er en stor dag.

I dag fejrer vi en kæmpestor dag, nemlig Emmas 1 års fødselsdag! Vores babydrage fylder sit første år. Det er altså ret vildt.

Jeg ikke skrevet så meget om mit yngstebarn på bloggen endnu. Det er der en rigtig god grund til. Og når jeg siger god, mener jeg det bogstaveligt. Emma har nemlig været rigtig dygtig til at læse babymanualen, da vi bestilte hende. Hun er et vaskeægte luksusbarn.

Baby, babypige, pige, mor, Momster, luksusbarn, Mimse, Mimse-limse, lille liv, smutter, kærlighedsbarn, fødselsdag, 1 år

Luksusbarn

Jeg kan huske fra min egen barndom, at min lillesøster altid var rigtig træt af, at der ikke var noget dramatisk at fortælle om hendes start på livet. Både min lillebror og jeg som den ældste havde en temmelig turbulent tid i de første år. Jeg var født i uge 30 pga. svær svangerskabsforgiftning med en hård begyndelse til følge, og han levede de første to år med allergisk betinget astma (som de var længe om at opdage). Min søster var en helt udramatisk, glad og trind babypige.

Baby, babypige, pige, mor, Momster, luksusbarn, Mimse, Mimse-limse, lille liv, smutter, kærlighedsbarn, fødselsdag, 1 år
Emma har fået øje på katten.

Det tænker jeg nogle gange på, når vi ivrigt benævner Emma vores “luksusbarn”, kalder hende mild, ukuelig, vores lille liv og en kyssemaskine (ok, den fandt vuggestuen på). Vi har, som du måske aner, for vane at give vores børn mærkelige kælenavne. Hvis du har fundet mig på Instagram, så har du helt sikkert lagt mærke til mit overflødigshorn af hashtags, og vi elsker det.

Nu var Emmas ankomst selvfølgelig ikke udramatisk. Jeg blev sat i gang pga. mit blodtryk/svangerskabsforgiftning og mistede 1,5 liter blod, fordi moderkagen sad fast. Så jeg røg til operation og var rigtig træt og svag det første lange stykke tid. Men hun er rendyrket kærlighed, den pige. På flere måder.

Baby, babypige, pige, mor, Momster, luksusbarn, Mimse, Mimse-limse, lille liv, smutter, kærlighedsbarn, fødselsdag, 1 år
Man kan ikke længere se, at vi måtte kæmpe noget for at få hende til at tage på. Vi var endda indlagt på børneafdelingen i Kolding.

The girl with the flower

Overskriften henleder tankerne på det gamle billede fra Koreakrigen, der er blevet fortolket igen og igen. Den er symbolet på at besvare krigshandlinger med fred for lige at skyde en hurtig forklaring ind, hvis du ikke kender det. Og det er virkelig indbegrebet af vores babypige. Hun emmer af godmodighed og kærlighed. Hendes væsen er ukueligt og lader sig ikke slå ud af Elliots vilde afvisninger. Hun er nysgerrig, selvstændig, sød, smilende, klukleende, sanselig og nydelsesfuld.

Når hun drikker kold mælk, siger hun “Mmmmmm”. Når hun putter sig ind til mig, siger hun “Aaaaahhhh”. Når hun bliver mulet eller kildet, griner hun højlydt. Når vi kalder på hende, kommer hun drønende – eller stikker af i en røgsky, hvis hun er i gang med at udforske verden (= laver ballade). Hun kan sidde længe og lege selv, og hun kræver kontakt, når hun trænger til det. Hun er så sund og afbalanceret, at jeg næsten kan frygte, at der må være en catch.

Baby, babypige, pige, mor, Momster, luksusbarn, Mimse, Mimse-limse, lille liv, smutter, kærlighedsbarn, fødselsdag, 1 år
I’m helping!
Baby, babypige, pige, mor, Momster, luksusbarn, Mimse, Mimse-limse, lille liv, smutter, kærlighedsbarn, fødselsdag, 1 år
Emma jager katten.
Baby, babypige, pige, mor, Momster, luksusbarn, Mimse, Mimse-limse, lille liv, smutter, kærlighedsbarn, fødselsdag, 1 år
Når man tager på arbejde og vender sig om…

Når jeg nævner historien med min søster, så er det, fordi det har gjort indtryk på mig. Emma skal vokse op og vide, at hun er enestående og særlig, netop fordi hun er udramatisk. Hun er en kølig brise i den bagende sol, der brænder omkring hende. Hun bringer så megen ro og kærlighed ind i hjertet af vores store familie, at hun så langt fra kan tænkes som anonym, bare fordi hun ikke råber højest. Hun er pigen med blomsten.

Baby, babypige, pige, mor, Momster, luksusbarn, Mimse, Mimse-limse, lille liv, smutter, kærlighedsbarn, fødselsdag, 1 år

Tillykke med fødselsdagen, Mimse, vi er stolte af, at du er vores. Jeg ville ønske, at dagen havde været lige så storslået, som kærligheden i mit hjerte. I stedet blev den lidt overset.

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.